• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIPizza 🍕
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    GARFIELD: Do té mouky ze které pečeš ten samý den můžeš dát více kvasnic. Nesežere ti to cukry tak rychle.
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    Modry kaputo je uplne nekde jinde. Delal sem ted same-day testo a pracuje se s nim naprosto neuveritelne. Vytocim z toho daleko vetsi kolace nez z cehokoliv ceskyho, co jsem zkousel.

Kamos mi rikal, ze ma docela nizky Wxxx (myslim W220 nebo tak neco) a pry neni super vhodny na vicedenni a pomalejsi kynuti. Budu zkouset priste, ale same-day dobry (micham cca v 8 rano a pecu 5-6pm).

KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Ooni Halo core droplo a já do něj jdu. Ten planetární blbec co mám doma těsto udělá, ale ne tak dobře jak ta spirála. V pondělí pro něj jdu, pro prcka.

GREGI
    GREGI --- ---
    GARFIELD: jo tu sem jednou koupil a po 20 minut snazeni udelat poradnou lepekovou strukturu, sem to nasrane vyhodil:D
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    Po dlouhy dobe jsem vytahl pizzu a musim rict, ze babiccina volba 00 je teda pekne nahovno na pomalu fermentovanou neapolskou a pracuje se s ni pekne blbe. Prvni se mi protrhla. Druhou sem udelal konzervativne spis skoro na focacciu a treti jakz takz.

KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    První dneska 😉

GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    GREGI: ta me presvedcila ke koupi 😉. Az je dostanu, tak dam report, jak funguji. Chci je na klasicky 230-250g koule.
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    GREGI: Je to produkt pro masy. Co čekáš?
    GREGI
    GREGI --- ---
    GARFIELD: Paneboze tam ta produktova fotka s valeckem na testo vedle vyvaleneho testa *facepalm* :D
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    GARFIELD: Vypadají dobře
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    Ja dnes objednal dozy na testo z lidlu. Premejslel jsem nad klasickou krabici (pizza boxem 30x40cm), ale todle mi prijde do domacich podminek asi praktictejsi. Rozhodlo to, ze v pripade nepouzivani se to vsechno zastackuje do sebe na rozdil od tech boxu.

https://www.lidl.cz/p/silvercrest-dozy-na-testo-na-pizzu-4-kusy/p100407956
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Jako jo, mohl jsem si pořídit levnější... Ale já to chci mít hezký všechno 😅

KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    VAVERAK: Já se právě tomu svařování chci vyhnout přesně z důvodů které píšeš. Ale tip s odlitím trochy šťávy je dobrý nápad.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    VAVERAK: to je fakt nadhera! Ja snad zitra zas :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KARLOSK: od té doby, co máme plyn, jedeme jen studenou úpravu. Mají lepší barvu a za mě chutnají lépe.
    VAVERAK
    VAVERAK --- ---
    A když tu bylo nedávno jedno video, tak přidávám taky jedno. Ale jestli je místní skupina dost hlubokou v králičí YouTube pizza noře, tak už ho určitě viděla.

Why Everyone's Talking About London's Pizza Scene | Pizza With Frank: London Special
    https://youtu.be/zMCT1WAR-Pk?si=k0HEZoRaJOV_z4gC
    VAVERAK
    VAVERAK --- ---
    KARLOSK: Používám take Strianese (DOP). Dřív jsem měl pocit, že je tam zbytečně moc vody. Tak jsem té rajčatové šťávy decku nebo dvě před pasírováním odlil bokem. Teď už to ale neřeším. Přijde mi to ok. Jednou jsem slyšel poučku, že svařováním těch rajčat spíš přijdeš o tu "čerstvost". Už jednou uvařená byla než je konzervovali a ještě je budeš znovu vařit na pizze. Pár kousků z dnešní večeře ať jen nekecám.

KRALIK
    KRALIK --- ---
    KARLOSK: nekdy jsem nechaval rajcata odkapat pres cednik (a trochu jim pomohl). akorat ti toho pak moc nezbyde :]
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Svařujete někdo rajčata na sugo? Já jen, že ty Strianese jsou chuťově epický ale přijdou mě dost řidký oproti Mutti.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam