zdravím,
příběh mojí fritézy je naprosto z opačnýho spektra, než co tady ukazujete nějaký hi tech mašinky. Můj strejda si koupil fritézu, na krabici bylo napsáno TV products:)) a když s tim přišel domu, tak se mu smáli a on mi pak řekl, jestli bych jí nechtěl. Byl to jeden z těch dotazů, kdy dotazovanej nemá právo volby. Prostě se jí chtěl zbavit a tak se objevila o mě doma.
Nejim moc maso, zkoušel jsem v ní připravovat různou zeleninu, ale moc mě to nenadchlo. Fritéza má dva knoby - jeden je teplota, kterou mám stále nastanenou na max a druhej je minutka.
Ve svý podstatě jsou 3 potraviny, který v ní dělám:
-hranolky/krokety. Jsou moc fajn. Dělám je z mraženýho polotovaru a záleží na volbě produktu. Některý stály za prd..
(když se to tady řešilo, většinou jsou tak za 10 minut na talíři - ideálně je nechám předem rozmrznout)
-pražený mandle. V průběhu pražení s tim košíkem co pár minut zaklepu. půl kila mandlí za 8-10 minut
-falafel. Nedělám doma potraviny fritovaný v oleji a když jsem to zkoušel v troubě, trvalo to dlouho a bylo to značně vysušený. Někdy dělám kuličky, někdy válečky, je to náchylný na rozpadání, takže je tam nasládám, nechám je trochu opéct, aby držely tvar a pak je přeskládám, aby byly pravidelně opačený. Ty dělám odhadem do 20min