• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIHorkovzdusna friteza
    tipy, triky na obsluhu
    recepty optimalizovane pro HF
    rady s vyberem HF
    rozbalit záhlaví
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    FERRYH: Za tohle moc diky
    Moje friteza je overall 4 z 25 a 2 na fritovani, takze dobry
    Asi by me za ty prachy stvalo, kdyby to dopadlo blbe 😀😀
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    d-Test 8-2024 -- Test horkovzdušných fritéz 2024
    dTest-8-2024
    https://www.mediafire.com/file/p5xgacl619aykek/dTest-8-2024.pdf/file
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    jako starej houbar musim mit pripominku: Bedla neni na rizek nejak specialne vhodna houba - je to takovej houbovej molitan... ;o)

    Ja bych zkusil tohle muchomůrka růžovka(masák):
    https://www.naturfoto.cz/fotografie/maly/muchomurka-ruzovka-89x_2089.jpg

    da se i bez te strouhanky, jen nadivoko... a tu mouku bych tady u tech rizku nechal - je to hodne stavnata houba...

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BEDLY!!!!!!

    Obalené ve slané moouce s k pepřem a kmínnem, postříkané oleje ve sproej. 6 minut na 200 po každé straně! Lepší budou bez té mouky, protože bedla je ready dřív, než mouka.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BEDLY!!!!!!

    Obalené ve slané moouce s k pepřem a kmínnem, postříkané oleje ve sproej. 6 minut na 200 po každé straně!
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Normálně dělám ve fritéze rybu, ale tentokrát se postarala o lilek. Včera jsem si ho tam předpekla a dala zapařit do alobalu, dnes jsem ho natřela oliváčem s oregánem, do kterýho jsem si včera namačkala česnek. Fakt dobrý. Ryba musela na grilovací pánev. :-)

    NANIKA
    NANIKA --- ---
    Pro rovnoměrné křupavé výsledky pravidelně promíchej obsah během vaření. Tím zajistíš, že se jídlo propéká rovnoměrně a získá krásně zlatavou barvu. Také nezapomeň používat malé množství oleje, aby bylo jídlo chutné a zdravější.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    My dnes zkouseli bucek s kuzi
    Bucek skvelej, kuze chce jeste vyladit
    Hodinu na 80 a pak asi 15 min na 200, s teplomerem (puvodni cas byl na 1:30, ale podle teploty pak hf ubrala)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Grilovací sýr už jen z fritézy. Do toho se pak namáčí opečená bageta.

    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Vyborny zpusob pro zpracovani nadurody rajcat
    Nakrajet na 1/4, lehce olej a sul, vyskladat v 1 patre
    Vetsi mnozstvi je fotka po hodine na 110 st a 2/2 vetracku(max vykon), jeste jsem pak pridala 15 min, to je ta druha fotka, kdy jsem ji nezvladla udelat pred castecnym snezenim
    Tech 15 min navic to jeste trosku vysusilo, po te hodine to bylo jeste dost stavnaty
    Je to fakt mnam
    Podle navodu se to ma ted dat do ciste sklenice s olejem a tymianem, ale my to driv sezereme, nez to bude nutne skladovat 😀
    Je v tom asi 3/4 - 1 kg mensich rajcat

    LYNCH
    LYNCH --- ---
    JINX: ani náhodou v HF ohříváš daleko menší prostor atd
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JINX: ne, natož v té rychlosti co to umí HF - pro simulaci potřebuješ nejprve troubu roztopit a pak ještě valit na plný výkon a horkvdzch a mít ty věci na roštu.
    JINX
    JINX --- ---
    Dá se stejných výsledku dosáhnout i s normální troubou která má horkovzduch? Uvažují nad fritezou ale myslím ze pokud má člověk troubu tak to je skoro totéž.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KASUMI: Brambory dávám před upečením vařit ve slupce na 8 min ,-)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Kureci spizky
    20 min, 180 stupnu, vetrak 2/2
    Maso bylo OK, akorát, ale měla jsem tam i kousky brambor a ty ještě nebyly, takže to chce buď rozdělit a nebo víc času

    ILTU
    ILTU --- ---
    ILLUZE: Ty jsou dobré, taky kupuju už léta.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KASUMI: Kupuji v Lídlu zavakuované.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KASUMI: Ok, ozkoušeno na:
    - sladké pečení = rohlíčky a šátečky plněné povidly a džemem - výborné to bylo, stejně tak twisters s Nutelou
    - hodně se u nás díky HF zvýšila spotřeba zeleniny - většinou ji na chvíli naložím do koření a trošky oleje s vodou, hodně jedeme i nakrájenou kukuřici
    - kuřecí vykostěná stehna už nedělám na grilu, jen ve HF, stejně tak grilovací klobásky
    - ohřívám v ní pečivo z předchozího dne
    - boží jsou z ní brambory na X způsobů
    - plněné tortilly
    - skvělé byly zapečené bagety s vejcem se sýrem

    KASUMI
    KASUMI --- ---
    To se musi rozmrazit 🤦‍♀️ tak to jsem neudelala a ma to tvrdy slupky
    Tak priste jinak
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    v globusu jsem koupila zmrzle kukurice do HF
    asi dneska vyzkousim
    SIOLA
    SIOLA --- ---
    Cuketové hranolky s pažitkovým dipem
    hrany:
    obaleno ve strouhance mix klasika/kuku lupínky, gran - padano
    dip:
    pažitka/jogurt/mayo/sůl/pepř
    15 minut na 200 st.

    Díky za inspiraci PohodaVole!

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam