• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIHorkovzdusna friteza
    tipy, triky na obsluhu
    recepty optimalizovane pro HF
    rady s vyberem HF
    rozbalit záhlaví
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    KOCHANSKA_CH: nejaky spesl postup?
    BOSOMT
    BOSOMT --- ---
    KOCHANSKA_CH: napodobne, tiez mam premieru tento tyzden, akurat som ich najprv zalial vodou z konvice a potom narezal, ale top za mna ta friteza
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    KOCHANSKA_CH: A to je super tip. Já kaštany ráda, ale nechce se mi kvůli tomu rozpalovat trouba
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Včera muž v HF upekl kaštany, byly za chvílu hotový a luxusní. Mají teď pěkný v Lidlu.
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    nezkoušel jste někdo v hf připravit granolu? mohli byste se podělit o recept? moc se nám to nedaří. díky
    SIOLA
    SIOLA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Nádhera!
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    KOCHANSKA_CH: Vidis
    Mam tu hokkaido
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Včera jsem si horkovzdušce vypekla máslovou dyňu se spoustou majoránu a dnes tam bydlel mořský ďas.

    KASUMI
    KASUMI --- ---
    NIKDAS: Tak jsem to zkusila podle philips apky
    Kure stavnaty, ale bylo vetsi nez v receptu, tak jsem tam pro jistotu jeste strcila teplomer a melo 60, takze na 70 jsem to jeste dotahla manualne
    Kurcicka ale moc nebyla, mozna priste zkusim jeste 200 plus na kucicku

    20 min na 170 na nizky vykon, prsa dolu
    Pak totez ale 30 min a otocene (potrene marinadou)
    Ja oak jeste dala par min na 180 na vysoky vykon s teplomerem do dosazeni 71 st a pak jsem 10 min udrzovala teplotu

    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    KASUMI: ja, bylo to dobre, mozna trochu suche, ale šlo to (kuře mělo 1,5kg).
    Vyhodou je, ze mame automaticky program, takze klik a nazdar :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Zkousel jste nekdo upect v hf cele kure?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Jako masovy kulicky jsou do af skvely
    Dneska tohle
    Velikost asi golfovy micek na 200st vysoky vykon 11 minut

    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Hledal jsem něco jiného, všiml jsem si pár receptů zmiňujících horkovzuch, některé mě zaujaly, tak si je tady odložím (i s dalšími, které zmiňují airfryer).

    Airfryer Salmon Skewers Recipe | Verna Gao
    https://www.vernabanana.com/recipes/airfryer-salmon-skewers

    Healthy Air Fryer Samosas Recipe | Verna Gao
    https://www.vernabanana.com/recipes/healthy-air-fryer-samosas

    Miso Salmon on Soba Noodles Recipe | Verna Gao
    https://www.vernabanana.com/recipes/miso-salmon-on-soba-noodles

    Taiwanese Fried Chicken Recipe | Verna Gao
    https://www.vernabanana.com/recipes/taiwanese-fried-chicken

    Chinese Five-Spice Chicken Recipe | Verna Gao
    https://www.vernabanana.com/recipes/chinese-five-spice-chicken

    Gochujang Pork Belly Recipe | Verna Gao
    https://www.vernabanana.com/recipes/gochujang-pork-belly
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Jo kukurice. Dala jsme tam tu rozmrazenou z globusu podle navodu na obalu, kdyz se to dodelalo, dala jsem do misky s maslem a posolila a mnam!
    CHOCHA
    CHOCHA --- ---
    Dneska vajíčkové muffiny. Dík

    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ILLUZE: Pecka, taky jsem zkusil.

    Díky
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Taky jsem si lilek upekla teď v HF. Pak jsem vrstvila s mozzarelou a rajcatovou omáčkou, navrch parmezan, podle receptu z kalendáře od Grusovky. Zatím to čeká v lednici jako polotovar na finální zapečení.
    Lilek chce to předpečení s olejem, jak píše Zuzka.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KASUMI: Lilek se musí nejdřív upéct/usmažit a pak něčím nasáknout.

    A tohle je neskutečně dobrý.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ZUZKAOU: Ja lilek nerada, ale tohle bych skoro zkusila
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Lilek!!!

    Na sečuánský jsem krájela silnější špalíky, trošku je poolejovala a na 12 min na 180˚C

    Následný recept pak zde https://nuselskakuchta.blogspot.com/2017/01/secuansky-lilek-yu-xiang-qie-zi.html

    Na trošince tuku česnek, bílu část cibulky, chilli papričky a zázvor, přidat mleté maso a chilli pastu - buď douban a nebo gochujang, přinejhorším sirachu a miso. Přilít omáčku - voda + víno+ sojovka + černý ocet + cukr + sůl. Spíš řidší, nechat chviličku provařit a hodit tam ten lilek. Posypat zeleným od cibulky, případně koriandrem.

    K tomu rejži.

    Bez masa bych tam dávala směs nasekaných žampionů a tofu.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jinak mladá kukuřice z pole - ještě v listí - 20 minut na 180 °C - výsledek stejně dobrý, jako když ji zahrabete na podobnu dobu do popela.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Platýs se upekl aj ve dvou vrstvách. Nechtělo se mi prasit druhou mřížku.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam