• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIHorkovzdusna friteza
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    PETATA: Máš tam dvakrát stejný odkaz
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    PETATA: obojí je silikonová miska ;)
    papírovou misku nemám, ale mám jak silikonovou podložku, tak papír a používám to tak jak mi to padne pod ruku, rozdíl příliš nevidím, jen ten papír vyklopím do koše, silikon musím umýt
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    PLECH: V HF dělám různé maso, hranolky, peču zeleninu, 4 muffiny a podobně. Vařím pro 1-2 a nevyplatí se mi kvůli tomu pouštět troubu.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    COUDAK: Hm, to neotestuju, obalované věci nejím :/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NIKDAS: Na me vyskocily horkovzdusne trouby s parnim prirazen, coz je o rad levnejsi, ale nema to ten efekt, u velkeho konvektomatu mas kontrolu míry vlhkosti…

Zariven je to velke a musis mit gastro nadoby ruzne velikaoti a urceni.

HF je genialni v jednoduchosti. ( i treba chytry hrnec s HF je otravnejsi, nez samotna HF, ale jen o fous)
    COUDAK
    COUDAK --- ---
    Navíc když něco dělám v horkovzdušné fritéze, je to mnohem rychleji udělané než v troubě. Obecně se mi třeba trouba cca 15 minut nahřívá, když dělám hranolky v troubě nebo jinou věc, tak se trouba teprve nahřívá, když fritéza skoro finišuje přípravu :) Na rychlá jídla pro dvě porce například.

Ale mám nějakou levnější verzi od tefalu a například obalované věci se v ní moc nedají dělat. Ta kůrka je sice křupavá, ale není to ono :/
    KURE
    KURE --- ---
    PLECH: jo HF je víc friťák než trouba, věci z toho jsou víc ožehnutý.
    hranolky, maly kousky masa jsou z toho lepsi nez z trouby a přesně jak píše FINSON, rychlejc.

ovšem majitele HF v ní často dělaj věci, který se daj stejně dobře dělat v troubě. Takže ten hype na prvni pohled může vypadat jako blbost.

můj nejoblibenější use case jsou brambory. víc křupavy, rychleji. Když chci línou večeři, dam brambory do HF a na panvi si udělam kus masa s nějakym sosem.
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    ZUZKAOU: Měl jsem to rozepsaný tak, že konvektomat se v "domácím designu" nedělá, ale při rychlým fact checkingu na mě vyskočil nějakej miele za 150k, tak jsem to přepsal :D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NIKDAS: Konvektomat je jeste vetsi milacek, protoze ma paru, ale tusim, ze se nedela pro domaci ucely a prumyslove jsou jaksi na velke mnozstvi porci.
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    PLECH: Taky jsem si to myslel, máme novou horkovzdušnou troubu, 3D vzduch a všechno možný, tak jsem říkal, na co ten krám (HF)... Žena se mi vysmála a sérií praktických testů jsme si ověřili, že nemám pravdu.

Teoreticky by se HF mohl vyrovnat konvektomat, což ale nemám ověřeno.
    FINSON
    FINSON --- ---
    PLECH: Bere to míň elektriky a rychleji se to ohřívá. Za 20 minut si v tom upeču kuřecí prsa k obědu. Chutnají jinak než z trouby, pro mě jsou lepší. Můžu si udělat i dvě porce na dva dny, což je až půl kila masa, kvůli tomu se nevyplatí roztápět troubu. Na 100°C v tom ohřeju 5 párků do rohlíků, aniž bych spotřebovával vodu a ohříval desku a na ní hrnec. Za 10 minut v tom vyrobím parádní křupavé topinky bez tuku, aniž bych ohříval desku a pánev. Rozpeču v tom sýr na rohlíku. A podobně.

Troubu máme na velké věci, když děláme jídlo pro celou rodinu na víkend, žena peče štrůdl, pizzu a tak.
    ILTU
    ILTU --- ---
    AXTHEB: Těším se :-)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ILTU: O víkendu jsme v tom dělali kuře, dopadlo to výborně.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Nemám troubu :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Taky jsem ji nechtěla, že to je vlastně to samé co trouba, ale je to rozdíl asi jako mezi opékáním toustů v troubě vs. v toustovači. V tý troubě to jde taky, ale je to prostě víc drbání. Navíc jak říkám, spousta věcí je tam rychleji a tak nějak šikovněji. Kvůli dvěma houstičkám by se mi třeba taky nechtělo rozpalovat tu troubu. Atd.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    PLECH: Asi je to tím menším prostorem, ale třeba maso mám v HF za půlku času co v troubě. Navíc je to nesmírně praktický, jak je to na lince "po ruce".
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    PLECH: tohle zabere míň místa a pravděpodobně bude žrát i méně elektřiny
    PLECH
    PLECH --- ---
    Já jen pořád nechápu, jaký je rozdíl proti horkovzdušný troubě a proč by člověk chtěl zabírat místo obojím. Např tohle pečivo kdybych dal do trouby na 180, tak to bude totéž, nebo ne? Jsem upřímně zvědav.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam