• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FERRYHONYX BOOX - e-book čtečka - tipy, triky, doporučení... a obecně čtečky s Androidem
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    FERRYH:
    Jo, to je správná verze.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    FERRYH: nainstaloval jsem teda ten KOReader a znacne se zlepsilo to deleni slov i v defaultnim Neo Readeru - ale ty spatne odsazene ceske oble uvozovky na dalsim radku samostatne se jeste obcas objevuji, i kdyz spis vzacneji...
    ...takze, zda se, ze se z KOReadra nainstaloval i pro NeoReadera nejakej slovnik deleni slov a tim padem i nejak ovlivnily ty uvozovky? nejspis... ale jak presne se to stalo, to by musel rici nejakej odbornik na androida...

...jo, a trosku jsem teda vahal jakou instalaci KORaedra vybrat - na androida jsou tam hned tri... vybral jsem intuitivne:
    koreader-android-arm64-v2024.04.apk
    a chodi, takze jsem se asi trefil... :O)
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    ERGOSUM:
    Díky za reakci. Koncovku "dic" ten soubor samozřejmě měl když jsem to dával do čtečky. Možnost importu jsem nikde nenašel.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    "čtečka podporuje slovníky ve formátu "dic". Zkusil jsem tam dát ten rozdělovací slovník z Libre Office, ale čtečka ho nevidí. Tak nevím."

Asi placnu blbost, ale třeba jen není přidaná ta koncovka a jinak ho opravdu umí. Nebo se soubory prakticky neliší a stačí přejmenovat. Nebo je možnost importu.

# jenom nápady
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    zkusim az bude chvile o vikendu instalovat take ten Koreader... a dam vedet co to udela...
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    Jedna zpráva. Nevím, čím to je, ale spravilo se dělení slov i problém s uvozovkama. Nevím, čím to je. Jedině co mě napadá je, že po instalaci Koreaderu ta aplikace někam nainstalovala ten svůj "hyphenation dictionary" a ten to opravil. Podotýkám, že používám vestavěný Neoreader. Zatím jsem zkusmo otevřel asi 8 ebooků a všechny vypadají OK. Kdyby se něco změnilo, dám vědět.
    Další věc, podpora mi sdělila, čtečka podporuje slovníky ve formátu "dic". Zkusil jsem tam dát ten rozdělovací slovník z Libre Office, ale čtečka ho nevidí. Tak nevím.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    tak to vypada nadejne... dik za tip! :O)
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    FERRYH:
    Jde. Prstem přitlačíš a tahnutím si vybereš co chceš zvýraznit. Pak se ti objeví nabídka a můžeš zvýrazňovat, kopírovat, sdílet, překládat, přidat poznámku atd. Dokonce je tam volba "Zobraz HTML". Zobrzí ti to kód toho výběru, dokonce si tam můžeš nechat zobrazit i stylesheetr.css a page styles.css. Takže jo, jde to.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    MARTY63: nejde ani zvyraznovat slova ci vety? to bych chtel...
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    Ferry, pokud hledáš pořás nějakou čtečku, tak podle mne je nejlepší tento KoReader:
    Release KOReader 2024.04 "Sourdough" · koreader/koreader · GitHub
    https://github.com/koreader/koreader/releases/tag/v2024.04
    Vypadá to, že rozděluje správně, navíc tam má možnost nastavení zabránění tzv. "vdov" a "sirotků", což se ti asi bude líbit. Mně nevyhovuje, že nemůžu v té apce čmárat, to umí jenom Neoreader.
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    DELVIT: Nevadí, třeba to zvládne někdo jiný.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    MARTY63: Uměl bych to zkonvertovat, ale teď na to bohužel nemám čas.
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    DELVIT: Když bych ti někam hodil ten hyphenatin slovník CZ, zkonvertoval bys to?
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    MARTY63: Aha, to je jednoduše konvertor mezi různými formáty slovníků. V tomto případě z tabfile *.dic do formátu stardict *.ifo.
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    DELVIT: To, co tam dával na tom odkazu. Netuším "vo co gou".
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    MARTY63: teď nechápu co je moc?
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    E2E4: Hele, tohle je na mě moc. Ty bys to byl schopný udělat?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    MARTY63: v zásadě by mělo mít Python, dat pip install pyglossary

pyglossary --read-format=libreoffice_hyphen --write-format=stardict hyph_cs_CZ.dic hyph_cs_CZ.ifo

viz

GitHub - ilius/pyglossary: A tool for converting dictionary files aka glossaries. Mainly to help use our offline glossaries in any Open Source dictionary we like on any modern operating system / devic...
    https://github.com/ilius/pyglossary
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    Tady jsou ještě nějaké překladové
    Dictionaries for the Onyx Boox e-reader
    https://blog.jirivanek.eu/en/2023/11/24/dictionaries-for-the-onyx-boox-e-reader/
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ty nastaveni jsou fakt nadstandardni... ale... !!... ty uvozovky jsou vazne na me moc...
    asi radej ozelim skvele nastaveni a pujdu do neceho vic nakloneneho ceskejm uvozovkam :O))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam