• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FERRYHONYX BOOX - e-book čtečka - tipy, triky, doporučení... a obecně čtečky s Androidem
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    jak se v Onyxu pridavaji v tom androidu fonty? a jakej maji mit format?... otf nebo ttf ? predpokladam ze unicode ...
    zarazilo mne ze v Onyxu neni muj oblibeny Liberation Sherif... ale vsiml jsem si toho az ted, jelikoz ho mam vetsinou primo ulozenej v epubu a ve ctecce nebyl treba... ted bych to rad napravi,l ale jsem linej hledat jak na to v androidu ;o|) (jinak tam mam Total Commander, pokud to pomuze v nastavovani androida a tomu pridavani fontu...
    PETD
    PETD --- ---
    TILIO: Používám NOVA Air 2 na poznámky, 7.8´ palce je pro mě ideál. Ale na pdf bych asi bral tech 10. konverze jsem dělal, ale jen kousek a málo. To už je lepší připojit tu klávesnici a to už vezmu noťas.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    DELVIT: jo mám note air2
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    TILIO: používám to na nákresy ručně, na psaní poznámek či seznam věci. Třeba na hraní deskové hry Go. Občas si pusím i něco na poslouchání.
    GIBON_FIODOR
    GIBON_FIODOR --- ---
    OXYMORON: a jakou klávesnici používáš? Snažím se najít něco rozumně velkýho a zatím mě nic úplně nenadchlo.
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    Jen doplním, že obsáhlejší texty jsem si zvykl psát na tabletu a externí klávesnici v iA Writeru, markdown je super, člověk si to rychle osvojí a pak je to nesmírně produktivní. Paradoxně největší výhodou toho řešení je fakt, že to není WYSIWYG a tudíž se člověk soustředí spíš na obsah, než na formu.
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    TILIO: Záleží na rukopisu. OCR to umí, ale bylo by to docela neohrabaný, po psaní rukou a OCR by musela následovat kontrola textu, což se mi jeví jako ve výsledku neproduktivní voser. OCR v zařízeních tohoto typu je spíše příjemný doplněk, ale na běžnou produkci to není. (mimochodem, nejlepší OCR má ReMarkable)
    Zkoušel jsem s Note používat klávesnici, ale rychle jsem toho nechal. Funguje to, ale je to nouzovka, ty pomalý reakce displeje mi trhaly oči.
    GIBON_FIODOR
    GIBON_FIODOR --- ---
    TILIO: používán air 2 na poznámky v práci a taky bych neměnil. Má to i offline OCR myslím. Zkoušel jsem ho a přečte to i po mě téměř všechno. Převést do do editoru je pak už docela přímočarý.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    mám poke 3 a něco takového si představit nedovedu. na to je to (myslím) strašně pomalý a neohrabaný (byť jako čtečka výborný).
    TILIO
    TILIO --- ---
    Hele a daj se na tom psat delsi kusy textu (rozsahu rekneme mensich desitek NS), ktery by clovek pak treba konvertoval do typed text a bud nekam vyexportoval, nebo nekam prekopiroval, napr. do wordu? Nebo, uplne idealne, dalo by se na tom provozovat word, akorat misto na klavesnici by clovek psal tuztickou a "vono se to" konvertovalo samo? Nebo je to fakt spis jako nejakej Moleskine, kam si clovek dela poznamky a muze s nima treba i hejbat, ale nepise delsi souvisly veci?

(Chapu ze to co chci je asi use case zcela mimo puvodni ucel zarizeni)
    LOGO
    LOGO --- ---
    TILIO: taky používám na psaní poznámek v práci. Už bych neměnil nikdy za papír.
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    TILIO: Mám Note na poznámky. Pouze rukou psané, bez OCR. Fakt jen jako náhradu papírového bloku. Pro lepší orientaci v textu by se hodili 4 barvy na zvýraznění, ale řeším to změnou stylu pero / tužka / fix a jde to. Na moje využití je to prima.
    TILIO
    TILIO --- ---
    Pouzivate nekdo boox i na neco jinyho nez na cteni?

Hledam nejaky zarizeni na extenzivni psani, poznamky, velmi dlouhy dokumenty formatu pdf nebo doc, mate s tim nekdo zkusenost?
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    MARTY63: Pokud u nás existuje prodejce Onyx Boox čteček, který poskytuje i pozáruční péči, bylo by užitečné ho mít na nástěnce/v záhlaví. Věděl bych, kde si mám koupit příští čtečku :-)
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    OXYMORON: Jak který.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    chce nekdo ze "znalcu" android-ctecek zvysit prava zde v tomto "chlivku"?
    ...treba na doplnovani do nastenky nejakych sikovnych linku, tipu atd...
    tyhle veci mi moc nejdou ... kdyztak nekoho navrhujte... dohodnu se pak s nim v poste.
    OXYM, MARTY? atd..
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    MARTY63: Prodejce řeší jen záruční opravy
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    PETD: Vyplň si formulář, oni ti napíšou, kam to poslat. Ale tuším, že přo čechy se to opravuje v polským Fixitu
    https://help.boox.com/hc/en-us/requests/new
    Autoryzowany serwis gwarancyjny urządzeń marki Onyx | FixIt
    https://fixit-service.com/en/clients/onyx/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam