• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DABEgravel bike / bikepacking / trasy / gear
    SKUTRJOHNY
    SKUTRJOHNY --- ---
    premyslim, ze si koupim brasny na predni vidlici. nemam tam ale srouby, musel bych to resit nejakyma paskama.
    nema nekdo tip prave na nejake takove uchyceni, ktere je ale spolehlive a neklouze?
    ja si prave neumim predstavit, ze nejake takove existuje. znate to, vidlice se smerem dolu zuzuje, je hladka, v brasne je nejake to kilo vybaveni.. no presvedci me nekdo o nejakem funkcnim reseni?:)
    mam pocit, ze jsem nekde (mozna tady-ale uz jsem to nenasel), ne tak davno, cetl prave doporuceni na nejake osvedcene pasky, co drzi.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    ARNIWUP: ahaha, rubino jsem jezdil jako kuryr. shop je mel v nabidce za nejakych 20€.
    good times.
    ARNIWUP
    ARNIWUP --- ---
    Dekuju vsem moc za rady. Cenim si toho, ze v poloanonymnim internetovem foru probehla naprosto pricetna a vecna diskuze.
    Mam nove plaste, ktere temer slapou za me. A prestoze se mi je nepodarilo nasadit, v servisu jsem si potvrdil, ze nandavaci techniku mam dobrou, akorat "to jde blbe" a "jsem holt jeste nenandal stovky plastu".

RANO
    RANO --- ---
    WEWERKA: Mea culpa, jak jsem doplnil, mám na mysli tuhle verzi: https://conti-tyres.co.uk/road-and-track/clinchers/grand-prix-5000s-tr
    A měl jsem původně za to, že je to dost podobné, protože mi to u spíš cx/gravel plášťů podobných šířek nepřipadá divné. Jsem nikam docela dlouho nefoukal víc. Pardon.)
    SALO
    SALO --- ---
    max. tlak je CYA vyrobcu, aby sa s nimi nesudili idioti, ked im plast zlezie z rafiku. nema nic spolocne s realnym pouzitim. neprehustujte.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    RANO
    RANO --- ---
    WEWERKA: Máš pravdu, jsou hookless compatible (a verze S TR) - mi to nedošlo, totiž jezdím je s duší a na hooked, páč jsem je dostal za pár.
    Ale Continental u rozměrů 30, 32 udává maximum 5 barů i pro hooked použití, pro šířku 33 má jako maximum 70 psi snad i X-one/G-one. Víc by asi určitě snesly, ale není pro to moc důvod a v rámci 30-35 plášťů mi foukat na 70 připadá celkem obvyklý, někdy až moc.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    RANO: Neni to nahodou tim, ze je to na hookless rafek? Tam je totiz maximum 5 baru tzn. 72,5. Protoze IMO teda snesou vic.
    MAD_MAN
    MAD_MAN --- ---
    Když se tu řeší ty pláště, tak tento věnuju. Je to chwalbe G-one Allround 622-40. Má najeto tak 2-3k na předním kole, bez defektů.

NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    WEWERKA: tubeless jezdim taky, ale na kole jezdim skoro denně do práce, tak se mi to nechce moc resit. A manometru na moji dilenský pumpě teda nevěřím ani omylem :) ale lezyne je třeba ok..
    RANO
    RANO --- ---
    Na GP5000 700x32 mám tuším 73 psi (tj 5 bar) dokonce jako maximum, možná není až tak potřeba univerzální kalkulačka a stačí se držet v rozpětí udávaném výrobcem. Věci jako 8-10 barů jsou většinou přepal mimo <700x25, ale to je přece napsaný i na těch pláštích. Jsem nedávno někde vyhrabal 700x23 Vredestein s doporučenými 115-160 psi, jsem se úplně leknul.

Ráfek by 32mm měl zvládnout, ono to jde na hraně dát i do 13-15mm ráfku a u současné silnice by měl být širší, snad.

Ad Tufa, že teoreticky je Thundero z jejich gravel řady nejlepší, neb Speedero je jen o málo rychlejší a o víc nejistější (a Swampero naopak). S čímž nemám zkušenost, Speedera 40mm mi přišly OK, stejně tak ale třeba Gravelkingy a G-one/X-one (dokud vydržel vzorek, eh).
    DABE
    DABE --- ---
    WEWERKA: Petr Vakoč říkal v TV, že dnes už se 32ky hustí standardně na 4,5 bars;)
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    VITI: Me to vcelku funguje. U silnicky jsem byla zvykla foukat 8 baru a tohle me naucilo, ze i pri 5,5 barech vzadu mi to jezdi stejne dobre. Kalkulacka mi rika, ze bych mela jeste o kousek niz. U gravelu se pak trefili presne, maximalne si to dam trosku niz, kdyz cekam hodne terenu.
    Jinak jo no, je to na prvotni nastaveni.
    Ted jsem jela na vylet s pani, ktera mela emtb s 2,6" a plasti tvrdy jak na silnicku. Pro takovy lidi je to nutnost :)
    VITI
    VITI --- ---
    ARNIWUP: v tom pripade potrebujes plaste s lepsim gripem (a logicky mensim najezdem) nez nejaky tvrdy pro cykloturistiku. A vetsi tloustka ti pomuze tim, ze umerne snizis tlak.
    VITI
    VITI --- ---
    WEWERKA: ja mam zas zkusenost, ze tyhle kalkulatory ukazuji celkem hovadiny. Letos sem opet prez zimu nevyjel na mtb a zapomel na tlaky, tak jsem zkusil kalkulatory od Sramu, Silky a Vittorie a kazdy mi navrhoval uplne jiny tlaky ;-) Jako vyprvotne se z toho vyjit da, ale pak to chces testovat.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    ARNIWUP: Za mokra moc nejezdim a kdyz, tak opatrne.

Vzadu: https://www.kolokram.cz/plast-continental-grand-prix-5000-p192247/
    Vepredu: https://www.kolokram.cz/plast-specialized-s-works-turbo-t2-t5-p261505/
    Vsechno 700x30. Specialne ten predni je lehoucky az jsem se bala, ale drzi krasne. Mam na nem ted par tisic km tenhle rok a ani jeden defekt. Jen teda koukam, ze ho nikde nemaji skladem. Zato maji ty drazsi tubeless varianty.
    VITI
    VITI --- ---
    DABE: to se mi nezda, 32ky jdou narvat i na 30 let stary silnicni rafky
    BUDDHA: mel sem Speedera 40, 5 let bez problemu, skvely plaste. Fakt je, ze na tech prvnich jsem najel dvojnasobek nez na tech dalsich, coz teda nevim cim bylo zpusobene :-) Ted mam nedobrovolne Pathfindery a Tufa mi prisly lepsi.
    ARNIWUP
    ARNIWUP --- ---
    DABE: diky, to musim nastudovat. koukal jsem jen na to, ze to zvladne vidlice, rafek mi nedosel
    ARNIWUP
    ARNIWUP --- ---
    WEWERKA: ja si moc rad necham poradit, jake chci plaste!
    Mel jsem tam hladke uzke 28 a kdyz jsem jel delsi cestu, byl unaveny a jeste bylo mokro, tak jsem se bal.
    Myslel jsem, ze by to mohly vyresit silnejsi plaste
    MAD_MAN
    MAD_MAN --- ---
    WEWERKA: tak to mám podobně...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam