• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DABEgravel bike / bikepacking / trasy / gear
    JOHNY_K
    JOHNY_K --- ---
    SKUTRJOHNY: posles prosim cast trasy Budejice -> Pasov (mapy, gpx) - chceme to jet koncem srpna, takze pro inspiraci, diky.
    SKUTRJOHNY
    SKUTRJOHNY --- ---
    Trochu zatapetuju
    Z Budějovic do Pasova, Vídně a zpět k Uherskému Hradišti

OT_
    OT_ --- ---
    SKUTRJOHNY: Tady dost doporučují elektrikářskou pásku: https://bikepacking.com/gear/bikepacking-hacks/
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    SKUTRJOHNY: Ja mam treba grizla, kde tam uchyty na vidlici jsou, ale matne si vzpominam, ze to ma nejaky limit. Myslim snad 3 kg. Rozhodne teda kdyz tam jsou uchyty, tak nekdo spocital mozne zatizeni a podle toho tam dali i prislusny pocet vrstev karbonu.
    SKUTRJOHNY
    SKUTRJOHNY --- ---
    WEWERKA: rikal jsem si, ze kdyz to bude neco gumoveho, poddajneho, tak to nepretahnu. no nic, myslenku brasen na vidlici opoustim
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    SKUTRJOHNY: Karbon nesmis pretahnout, jinak praskne. Staci ho treba dat do montazniho stojanu za trubku, o trosku vic dotahnout a praskne. Prasklou vidlici za jizdy opravdu nechces :)
    SKUTRJOHNY
    SKUTRJOHNY --- ---
    NOISEGATE: prave ze nemam.
    a treba u setu ORTLIEB Fork-Pack pisi, ze nelze pouzit u karbonovych vidlic bez navarek. to bude asi podobne i u ostanich.
    nevim v cem je problem. mne prijde nejaky gumovy/pogumovany pasek setrnejsi nez zatizeny zavit v karbonu.
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    SKUTRJOHNY: nemas tam ani jednu navarku? Občas se dělá jeden sroub na blatníky a ten by společně se zip páskou mohl stačit
    SKUTRJOHNY
    SKUTRJOHNY --- ---
    ZSIS: prave ze ja bych na ni nic nemontoval, kdyz se bavime o sroubech. pouzil bych ty pasky a mel tam jen mensi (max 2x4l) brasny s lehkym obsahem, takze nemyslim, ze by to nejak tu karbonovou vidli trapilo.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    moje prvni myslenka byla, ze na karbonovou vidlici bych radsi nic nemontoval.. ale hle, tenhle clovek je jineho nazoru:

"It's only the volume of demand that restricts the use of carbon for touring forks. The tooling costs for production are quite high and to date, few manufacturers have bothered to meet what would only be limited demand. Add to that the very conservative nature of many tourers and a small market becomes even smaller.

But from an engineering point of there is no reason not to use carbon. The 'global loading' by the panniers will only be a fraction of the total loads from just zooming along and hitting pot holes, etc, especially if you choose one of the chunky cyclo-cross forks with cantilevers.

Your only concern is the point loading of the attachment points. Many panniers rack manufacturers now offer solutions that use alternatives to either the brazed on upper threaded eye or the U-bolt around the leg. Find something that uses the brake bosses and the mudguard eye on the drop out and you should be fine. Asking the rack manufacturer will be your best guide.

Having said that, there really is nothing wrong with steel forks. Having a pair made with attractive flowing lugs and all the braze-ons you ever want (lights, guards, racks, computer, etc) can be things of beauty as well as perfectly functional. Or you can get something from Kona or Thorn and go for that Ukranian tractor look."

Front rack on carbon forks | CycleChat Cycling Forum
    https://www.cyclechat.net/threads/front-rack-on-carbon-forks.18087/
    SKUTRJOHNY
    SKUTRJOHNY --- ---
    MARASAN: tohle by se na tu moji plochou karbonovou vidlici moc "nehodilo" a ani asi nedrzelo, ale chapu, je to jen tip a nahled. rozhodne budu potrebovat nejaky tvarny pasek.
    dival jsem se na Topeak Versacage, ale zas si nejsem jisty, jestli si to bude rozumet s brasnami od Apidury a hlavne, jestli to nebudu sklouzavat prave z te placate vidlice. jinak to lidi celkem chvali, ze to drzi.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    SKUTRJOHNY: bych si asi poridil njaky rack (leseni) na vidlici bez der, poradne to pridelal a na to v klidu dal brasny.

SKUTRJOHNY
    SKUTRJOHNY --- ---
    premyslim, ze si koupim brasny na predni vidlici. nemam tam ale srouby, musel bych to resit nejakyma paskama.
    nema nekdo tip prave na nejake takove uchyceni, ktere je ale spolehlive a neklouze?
    ja si prave neumim predstavit, ze nejake takove existuje. znate to, vidlice se smerem dolu zuzuje, je hladka, v brasne je nejake to kilo vybaveni.. no presvedci me nekdo o nejakem funkcnim reseni?:)
    mam pocit, ze jsem nekde (mozna tady-ale uz jsem to nenasel), ne tak davno, cetl prave doporuceni na nejake osvedcene pasky, co drzi.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    ARNIWUP: ahaha, rubino jsem jezdil jako kuryr. shop je mel v nabidce za nejakych 20€.
    good times.
    ARNIWUP
    ARNIWUP --- ---
    Dekuju vsem moc za rady. Cenim si toho, ze v poloanonymnim internetovem foru probehla naprosto pricetna a vecna diskuze.
    Mam nove plaste, ktere temer slapou za me. A prestoze se mi je nepodarilo nasadit, v servisu jsem si potvrdil, ze nandavaci techniku mam dobrou, akorat "to jde blbe" a "jsem holt jeste nenandal stovky plastu".

RANO
    RANO --- ---
    WEWERKA: Mea culpa, jak jsem doplnil, mám na mysli tuhle verzi: https://conti-tyres.co.uk/road-and-track/clinchers/grand-prix-5000s-tr
    A měl jsem původně za to, že je to dost podobné, protože mi to u spíš cx/gravel plášťů podobných šířek nepřipadá divné. Jsem nikam docela dlouho nefoukal víc. Pardon.)
    SALO
    SALO --- ---
    max. tlak je CYA vyrobcu, aby sa s nimi nesudili idioti, ked im plast zlezie z rafiku. nema nic spolocne s realnym pouzitim. neprehustujte.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    RANO
    RANO --- ---
    WEWERKA: Máš pravdu, jsou hookless compatible (a verze S TR) - mi to nedošlo, totiž jezdím je s duší a na hooked, páč jsem je dostal za pár.
    Ale Continental u rozměrů 30, 32 udává maximum 5 barů i pro hooked použití, pro šířku 33 má jako maximum 70 psi snad i X-one/G-one. Víc by asi určitě snesly, ale není pro to moc důvod a v rámci 30-35 plášťů mi foukat na 70 připadá celkem obvyklý, někdy až moc.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam