• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DABEgravel bike / bikepacking / trasy / gear
    Vše okolo bikepackingu, gravel či jiných kolech, šlapání a svobodě.
    rozbalit záhlaví
    INF1466
    INF1466 --- ---
    Nekdo na spolecnou projizdku? pres tyden kolem Prahy 10 a o víkendu kdekoliv✌️

DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Zdar, nováček se hlásí do klubu.

SGNLR
    SGNLR --- ---
    my se pristi tyden vydavame na Slovensko na trasu Zilina-Kosice. zezacatku asi pojedem tudy, nicmene jedem spis na dovolenou, nez tempem, jako tipci ve videu

BIKEPACKING - CEZ ČIERNY VÁH - zo Žiliny do Popradu 2 dni 200km 3200up
    https://www.youtube.com/watch?v=R9lwfQeQBxI

nemate z tehle koncin nekdo nejaky trasy, tipy, zkusenosti? treba jak se nenechat zabit medvedem:)
    SKUTRJOHNY
    SKUTRJOHNY --- ---
    Trochu zatapetuju
    Z Budějovic do Pasova, Vídně a zpět k Uherskému Hradišti

MARASAN
    MARASAN --- ---
    SKUTRJOHNY: bych si asi poridil njaky rack (leseni) na vidlici bez der, poradne to pridelal a na to v klidu dal brasny.

ARNIWUP
    ARNIWUP --- ---
    Dekuju vsem moc za rady. Cenim si toho, ze v poloanonymnim internetovem foru probehla naprosto pricetna a vecna diskuze.
    Mam nove plaste, ktere temer slapou za me. A prestoze se mi je nepodarilo nasadit, v servisu jsem si potvrdil, ze nandavaci techniku mam dobrou, akorat "to jde blbe" a "jsem holt jeste nenandal stovky plastu".

MAD_MAN
    MAD_MAN --- ---
    Když se tu řeší ty pláště, tak tento věnuju. Je to chwalbe G-one Allround 622-40. Má najeto tak 2-3k na předním kole, bez defektů.

WOOTEEP
    WOOTEEP --- ---
    Jedna z dovolenkatripu s manzelkou. Proprsene podmostí.

DABE
    DABE --- ---
    NOISEGATE: on ten bězecký "batoh" nikde nepřekáží a po chvílí o něm člověk ani neví. Navíc úložné prostory v popruzích vepředu jsou strašně fajn. Většina lidí ho vozí právě kvůli camel bagu btw.
    Během letních dnů bude ale určitě no go kvůli propocených zad. Ale to je dost subjektivní...

Jinak pěkně zpracovaný gear list nedávno nahodil na yt Aleš Zavoral
    Moje kolo a výbava na Torino-Nice Rally a Alps Divide | 3T Exploro a můj gear setup
    https://www.youtube.com/watch?v=a_W0gDXtYMQ&t=848s
    DABE
    DABE --- ---
    víkend recap

KCHARI
    KCHARI --- ---
    MARASAN: 2.8 je docela hodně teda :) vozím roky 2.6 jako ZSIS a pohoda

DABE
    DABE --- ---
    DABE
    DABE --- ---
    Víkend byl za 1

ZSIS
    ZSIS --- ---
    XCHAOS: neni.
    NYA
    NYA --- ---
    Zdravím, díky za skupinu, bedlivě to tu sleduju :)
    Já jsem zatím byla bikepacking jenom v Hornbachu pro zeminu, ale probrala jsem jí 45 kilo a ještě pár květináčů k tomu :))

Synek je ještě malej na větší výlety a nemám dovolenou nazbyt, abych ji travila bez něho. Tak holt si jezdim po víkendech. A malýho beru na kratší výlety, aby se rozjezdil a hlavně aby si vytvořil ke kolu pozitivní vztah. Mezitím se poohlížím po výletech, kam spolu vyrazíme, až trochu povyroste.
    Zatím mám vyhlídlou Nisa-Odra a Lisabon-Porto. Taky je prý pěkná stezka přes Francii podél kanálu.

Mám na vás bikepackery několik otázek (lamích otázek, ale fakt mě to zajímá!)

- jak to děláte, aby vás nebolel zadek a mohli jste jet hodně dní v kuse? Mám postrovaný gaťky z Decathlonu, je to s nima trochu lepší, ale i tak si neumím představit jet víc jak dva-tři dny za sebou, než to začne být nekomfortni. Jak to vychytáváte? Vyplatí se investovat do dražších modelů kaťat? Fungujou líp? Sedlo?

- další otázka je, o kolik lepší jsou ty nové přehazovačky, co mají vepředu jedno kolečko a vzadu asi 13? Je to velký rozdíl oproti té, co mám já, co má vepředu 3 kolečka? Je to do kopce větší pohodička? Dává smysl se na delší trasu vypravit se starším typem přehazovačky, nebo to je velkej rozdíl?
    Jsem se svým kolem moc spokojená, je lehký a jezdí se mi na něm parádně. Ale nový typ přehazovačky by do něj prý přemontovat nešel, kvůli šířce rámu.

- poslední otázka - jaký nářadí a jaký dovednosti v opravě kol by člověk měl mít, než se vypraví na delší cestu? A jak jste se je naučili? (z youtube?:)

XINDLX
    XINDLX --- ---
    LACHY: preferuju malý krámy kde jsem rychle venku a hlavně jezdim na starý mrdce a věřim že tím pádem nikdo nebude mít chuť jí krást.. aby to mělo ještě větší šmrnc, tak jsem tam přidal blatníky co vypadaj jak ty starý hliníkový
    a když už jsem to kolo někde zamknul tak jsem si říkal, že kdyby někdo fakt chtěl, tak si z toho vezme brašny

STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    Ja ted jsem na tezko na svim NISHIKI Tumbuk II z roku 1983, vyrobeny jeste v Japonsku v Kobe. Nemuzu si stezovat ale asi na mistni pomery starej kram? Jediny co tak cantiky klasicky brzdi nebrzdi ale jezdil jsem s nim s polovicnim nakladem po Bilejch Karpatech a luxus :) I Velka Javořina tou horší trasou byla.

KRALIK
    KRALIK --- ---
    KRALIK: kacirsky pocin. gravel s nosicem.

XINDLX
    XINDLX --- ---
    XCHAOS: jak vypadá solární kolo?
    to jako něco takovýho?
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam