OMNISLASH: Mas pravdu, ze podle popisku treba tady:
https://1710-wiki.terrafirmacraft.com/Main_Page si to je
hodne podobny.
Ale podobne si jsou vsechny survival mody a hry - je proste jen X zpusobu jak muzes upect kure.
A je prirozene, ze si jeden od druheho prejimaji i nektere originalni napady (coz se deje v obou smerech), a to je dela na prvni pohled jeste podobnejsi.
Ale nasel jsem si nejaka YT videa o TFC a... prominte, ale to je proste porad Minecraft
(napr. RickyCFT: A New Beginning!!! - Terrafirmacraft).
(pokud vyse uvedene neni reprezentativni video TFC modu, tak me opravte)Minecraft, se vsema jeho technickyma omezenima, stejnym prostredim, stejnymi potvorami, atd.
"Jen" se zmenenymi/novymi recepty.
VS ma uz v zakladu, bez jakychkoliv modu, vyrazne jiny vizual nez MC
(BAT vs. vyse linkovane TFC video).
Uz jsem zminoval VS lore (
BAT), cehoz ma ve hre pribyvat - pripomente mi, jaky lore ma TerraFormaCraft nebo Minecraft?
Nektere "stejne" mechaniky se v provedeni vyrazne lisi - napr. TFC dela knapping/apod. v plochem UI inventare, zatimco VS to dela primo ve svete a muzete od toho odejit, ta rozpracovana vec tam zustane lezet jak a kde jste to nechali, a pozdeji se vratit a dodelat to, nebo to muze dodelat jiny hrac, ktery to tam najde lezet.
VS ma dynamicke sezony a
plynule mezi nimi prechazi.
Kdyz ve VS klesne lokalni teplota dost nizko, voda zamrzne.
Kdyz napadne snih, tak to neni jen bila textura, ale ruzne silne vrstvy akumulovaneho snehu co pokryji teren a objekty
(v zavislosti na poloze, na savane snezit nebude a zima tam ma jiny prubeh, jakoz i ostatni rocni obdobi).
Rocni obdobi maji vliv na chovani zvirat - puvodne pasivni zvirata se stanou potencialne agresivnimi kdyz maji mlade, v zime jsou nektera drzejsi, a z vychrtlych hladovych se sami najite mene.
Simulace dne a noci ve VS zavisi na poloze - podle toho kde jste, budete mit ruzne dlouhy den/noc, muzete mit polarni noci/dny.
To je jen co me ten napada z hlavy, asi tech rozdilu bude vic, ale i tohle
(i kdyz hlavne ten vizual) mi prijde jako dost jina hra nez Minecraft s TFC modem.
Prakticky vzato, ano, VS je vlastne TFC - z principu si musi byt hodne podobne.
Ale tak trochu jako Battelfield, Call of Duty, Squad, a Arma jsou stejne hry, protoze... nevim jestli jste si toho vsimli, ale ve vsech tech hrach chodite, pripadne jezdite nebo litate v prakticky stejnych vehiklech, a strilite z prakticky stejnych zbrani uplne stejnym zpusobem.