EKG: Super. Budiz vitan (server jeste neni, ale az bude...)
O hline bychom se nehadali - souhlasim.
Stropy v jeskyni... to uz je trosku horsi.
To na me bylo moc drsny, protoze mi prislo ze se pak bez sloupu neda do niceho kopnout.
Na vyrobu podpurnych sloupu je potreba pila, a sloupy jsou pak dalsi vec co musis tahat s sebou (nebo pilu a drevo).
Ale ted jsem dostal chut to zase zkusit.
V Multaku by to mohla byt jina zkusenost.
Tam by to mohl byt dalsi duvod pro nejakou spolupraci, dalsi problem ktery je treba resit => gameplay.
Takze OK, asi jsem pro.
Hodne vody??? Plytvas slovy!
Kdybych mel kamarady (a nemusel tak zebrat o spoluhrace na Nyxu), prezdivali by mi vodnik!
Svet musi mit obcasna decentni jezera,
reky jsou naprostou samozrejmosti (i kdyby bez ricniho proudu), i nejake vetsi oceany.
Drifteri...
Posledni dobou docela rad vypinam Rifty, takze Driftery mam jen pod povrchem, nebo kdyz prijde Temp Storm.
A k tomu jeste Driftery a spol. nastavuji tak, aby se i v jeskynich spawnovali jen v uplne tme, a jeste s nejakym hloubkovym limitem (aby nebyli hned u vchodu).
Ale tady jsem plne otevreny cemukoliv - Drifteri ani Rifty, ani T-Storm mi vylozene nevadi.
MODY...
Ano, "zlehka" je presne to slovo co bych pouzil.
V singlu pouzivam v tuto chvili pouze (vykricniky oznacuji "must have", ale o vsem lze jednat):
K tomu vlastni mod "Crosshair Begone", ktery odstrani crosshair
(volitelny client side mod, kdo nechce, nemusi).
A pak souhrny mod pro drobne tweaky:
- Zapalování loučí loučemi (grid recept)
- Odkůrování kmenů sekerou (grid recept)
- Dřevo na otop vyrobitelné i z odkůrovaných kmenů (grid recept)
- Klacky vyrobitelné s pomocí sekery z dřeva na otop (grid recept)
- Sůl vyrobitelná vařením mořské vody (cooking recept)
- Otevřené padací dveře lze vylézt jako žebřík
- Kontejnery mají více slotů:
- Malé truhly x4
- Medium kontejnery x2
- Velké kontejnery x2
Skladovací bedny taky zvetsene, aby stale davaly smysl pouzivat,
(někdo to možná vidí jako cheat, ale už první den není problém si vyrobit 20 proutěných truhliček, ale pak ty miliony kontejnerů hyzdí okolí - a to je ten problém co se tímhle snažím řešit - na batohy a košíky nesahám) - Stromy/listí hodí 5x více semínek
(porazím borovici, a vypadne mi z ní jedna šiška? Co je to za nesmysl? Takže teď vypadne šišek aspon 5) - Stromy/listí hodí 5x více klacků (podobný důvod jako výše)
- Kostry zvířátek lze zvednout pravým tlačítkem myši (není třeba do nich mlátit rukama)
- Louče lze ze zdí i ze země sebrat pravým tlačítkem myši (není třeba do nich mlátit rukama)
- Temporal Gears lze stackovat do 16 (protože proč proboha ne? jen to v truhle zabíralo nesmyslně mista)
- Velká i malá krmítka pojmou 3x více krmiva
(nevím jestli má smysl - jen jak jsem plánoval ten prasečák, tak když jsem viděl 3 prasata za den vyžrat celé krmítko, tak mě napadlo že by snad nebylo od věci aby se tam toho vešlo víc a člověk to nemusel doplňovat každých 5 minut) - Všechny zbraně a nástroje lze opřít i o pouze 1 blok vysokou zídku.
(napr. lopata potrebovala min. 2 bloky vysokou zed, kopi dokonce 3 bloky, atp. - a pokud byl jakykoliv z tech bloku otesany, tak se zcela nesmyslne nepocital, tak jsem to upravil aspon tak, ze staci jen 1 blok. Podle situace, takove kopi oprene o jeden blok vypada jako oprene o vzduch, ale to uz necham na hraci, at si sam rekne jak moc mu vadi ze to vypada divne vs. ze nemuze kopi oprit o zed domu ze ktere odebral 1 voxel vrstvu)
Butchering...
Taky po nem pokukuju uz delsi dobu, ale jeste jsem ho ani nezkusil.
Tomu bych se asi nebranil.