• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EKGVintage Story
    EKG
    EKG --- ---
    BTW diry na vypalovani keramiky samozrejme zapaluji, takze ani zadnou travu pobliz. A kdyz uz mate med, tak hromosvod. Idealne tak vysoko, aby pyramida pod nim pokryla celou vesnici.
    EKG
    EKG --- ---
    Tak hlavne se poucit z krizoveho vyvoje. Udusana zem se snadno vyrabi, nehori a nic (horlaveho, co by mohlo sirit pozar dal) na ni neroste. Taky na rozdil od normalni hliny nepodleha sesuvum.
    -Vsechny budovy by mely mit bezpecnostni zonu aspon dva bloky.
    -Zahrady a pole by mely mit kolem sebe 1 blok nehorlavy, na vedlejsim bloku prikop 2 bloky hluboky a opet 1 blok pro jistotu. Krome ochrany proti pozarum chrani taky proti kralikum, kteri se hromadi v tom prikopu. Dobrou chut.

A samozrejme konve a studny, temi nesetrit. Hodi se nejen na zalevani (to zrychluje rust), ale dobre hasi prave pozary.
    MALLOCH001
    MALLOCH001 --- ---
    Snad přežila moje zahrádka... A domek ze dřeva, ajaj
    EKG
    EKG --- ---
    No jo, tak to jedine cetu s konvema a behat a hasit. Ale to chce pripravu a pravidelna pozarni cviceni. Takze novy svet uz ma takhle dramatickou historii a to je teprve zacatek.

Tak na dalsi fotce by mel byt prostovlasy osadnik s kloboukem v ruce.
    BAT
    BAT --- ---
    Jediny stesti je, ze vitr sel od vesnice k lesu a ne naopak.
    BAT
    BAT --- ---
    EKG: stavet zed?!
    Mas stesti ze jsi to rekl driv nez jsem ti ukazal tu mapu!
    Takovou zed by nedokazal postavit ani Trump! a ten prej ty zdi umi!

S tim se nedalo nic delat.
    Jen jsme tam stali a pozorovali jak nam to mizi pred ocima.
    BAT
    BAT --- ---
    BAT: Na te mape se ten pozar dal sledovat realtime - normalne vidis, jak to ty stromy stravuje a pixely na mape se meni :)
    Sbohem me krasne vcelky, sbohem mediku, sbohem vosku... sbohem :'(((
    BAT
    BAT --- ---
    EKG: Nooo, to je vono! Trochu tam horelo...
    V tu chvili kdyz jsem to fotil, tak tam trochu horelo, to jsi napsal velmi presne.
    Napred trochu horelo, a ted...? ted hori HODNE :)

Reknu to na rovinu - ten les byl kurva plnej vcel! Podivejte se na tu nadheru!
    Sest znacek kde jsou vcely... udelal jsem 6 znacek, a pak jsem prestal, protoze to nemelo smysl - ty vcely byly VSUDE.
    Kdybych delal znacky pro kazde hnizdo, cely ten les bude zluty!
    Vsimni si te lysiny na vrchu kopce vpravo od vcelich znacek.
    A jak ta lysina prechazi po leve strane v les - vidis tu hranici lesa?
    To je hranice pozaru, ktery porad postupuje, nezpomaluje, a nic ho nezastavi.
    Ten kopec puvodne nebyl holy, ale az s nim bude ten pozar hotovej, cele okoli bude vypadat jak Bruce Willis.

EKG
    EKG --- ---
    S pozarem se holt musi pocitat. Vysekat kere, udelat pruhy udusany hliny a nachystat hasici pristroje.
    EKG
    EKG --- ---
    BAT: Jo aha, aktivne hori. Jestlipak mate vsichni povinne ve vybave konve? No hybaj stavet zed.
    EKG
    EKG --- ---
    BAT: No borovice tam jsou, bude drevo na rakve. Trochu tam horelo, leda ze by si nekdo hral na drevorubce...
    BAT
    BAT --- ---
    Po prave strane od kostelni veze, uz vidis? Prihoriva? (doslova ;-))
    BAT
    BAT --- ---
    EKG: Nene, to jsem jeste stihl Pepprovi zakazat.
    Obchodnik zije, testi se dobremu zdravi, a vsechny vas tu pozdravuje :)

Podivej se vice do dalky, jaka je to krasna krajina, plna stromu a zelene...
    EKG
    EKG --- ---
    BAT: Eeeeeee? Takhle po ranu vidim jen vyjevy. Zmizel obchodnik?
    BAT
    BAT --- ---
    NAMATHUR: Jo, to jsem vlastne chtel... to jak rikas, jake je to pekne misto...
    Vono to mozna zas az tak pekne misto nebude, nebo aspon ne dlouho.
    ...teda ne ze bych chtel sejckovat, ale kdyz se podivas na tuhle fotku, mozna si toho taky vsimnes :)

BAT
    BAT --- ---
    EKG: Tak nejak prirozene, jak se komu chce.
    Kdo chce at si jede na svem pisecku, a komu to klikne s dalsima tak si postavi neco spolecne.
    Kazdy si prirozene najde svoji roli.

Vcera jsme zacali vlastne poprve hrat - vubec poprve se na server pripojili jini lide, nez ja kvuli testovani.
    A napred se nic nedelo a vypadalo to, ze budeme vsichni vedle sebe hrat singleplayer.
    Na spawnu jsem narazil na jednoho, pozdravili jsme se a kratce zdvorile pokecali, nacez se on vydal kamsi.
    Za chvilicku se pripojil druhy, tak jsem chvili koukal na mapu kde se pohybuje a sel se podivat co dela.
    Byl AFK a chystali se ho sezrat vlci :) tak jsem se zase vratil na spawn pokracovat ve svych pokusech s teleportaci a command blokama.
    Ale o 5 minut pozdeji se vydavam s jednim clovekem nekam na jih, kde se podle me mapy mela nachazet velka ruina (v ramci testovani jsem uz predtim trochu obletl okoli).
    Nasli jsme rozpadly kostel, usnesli se ze si z nej udelame brloh, a zacali zvelebovat.
    A za chvili jsme tam najednou 4, ja s Pepperem "ozivujeme" kostel, dalsi si hned vedle nas opravuje druhou mega ruinu, a treti si stavi nejakej brezovej srub neco co.
    Stavime si celkem svoje, ale pomahame si jako sousede v kazde male vesnici, kde si jeden od druheho pujcuji sekacku a motorovou pilu
    (btw. jestli mi Namathur zas vrati michacku se zatvrdlym betonem, tak mu pak v noci pustim kozy z ohrady!) ;)
    Probehl i nejaky lehky obchod, kdy jsme jednoho souseda utahli na vareny nudli a za budouci prislib hrstky medenych nugetu dostali asi 50 kubiku dreveneho uhli.
    EKG
    EKG --- ---
    Sakra, tak to fakt abych vychytal ty verze.
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    Jsme čtyři na jednom pěkném místě.

Já se odtamtud právě vrátil poté, co jsem před barákem umlátil driftera lopatou (všechny zbraně jsem zahodil, abych z výpravy do ruin dotáhl loot - rozuměj například nádhernej stůl, oštěp jsem vyhodil, abych dovlekl i nějakou tu Fire Clay). Následně jsem s necelým jedním hp odhopsal jak štajerák domů, abych se tam zazdil, trochu poléčil a vyspal a nastavil tak spawn point.
    Nojo, jenže doma nebyla postel. Tak jsem začal rozebírat opatrně doškovou střechu, aby byla sláma. Jenže nemám nůž! Ani blbé dva stejné šutry!! Ke kamarádům to mám přes náves, to nedám, chcípnu a respawnu se zase v prdelákově. A to už tou pididírou v střeše propad další drifter a sejmul mě na 0,2 hp. Takže jsem vlezl zbaběle do komína, co v něm mám žebřík, v něm se taky zazdil a odhlásil se, abych šel spát fyzicky :D

Bavil jsem se neskutečně celou dobu :)

BATovi tímto poděkování za server a možnost hrát. Až se naloguju, postavím mu záhonek.

A až bude dlátko, vychiseluju nějaké roztomilé náhrobky za každou smrt, ať to tam máme hezký :)
    EKG
    EKG --- ---
    Btw jak to planujete hrat? Spolecna zakladna, nebo kazdy sam za sebe daleko daleko? Ja jako stary jezevec jsem vzdycky planoval, ze budu sedet doma a starat se o urodu, jen at mlady behaji po svete a nosi mi seminka vymenou za obedy ;)
    EKG
    EKG --- ---
    FUMO: Stav se na discordu, o kousek niz je pozvanka, kterou dam do zahlavi az doma na kompu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam