• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ONDRATModerní architektura v Praze, Čr a střední Evropě
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    _PLASA_: Tak Stempel uz neni jeden z nejmladsich a navic prosel Sialem, prekvapilo by me kdyby Pragera osobne neznal.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    _PLASA_: Taky jsem si na to vzpomněl, asi že jsem zrovna před pár dny viděl tu Architekturu ČSSR 58-89. A úplně jsem si představil, jak je taková vilka postavená jako zmenšenina toho konceptu. :)
    _PLASA_
    _PLASA_ --- ---
    Vizuálně pěkný, hodně za draho... :)
    Přijde mi to jako takovej Prager revival, což je vlastně s ohledem na koncept zcela v pořádku.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    SPIKE411: Jj, jasnej odkaz na Grega Ellwooda.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    ONDRAT: Aha! Přiznám se, že jsem ani nezkoušel hledat, jestli už to tu není, ale asi bych to podle klíčových slov, která mě napadají, stejně nedohledal.

Jo na Česko asi celkem odvážné, přišlo mi to jako zmenšená verze něčeho z Californie nebo odkud. Kde by se to asi vznášelo nad nějakým dramatičtějším srázem. :)
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    SPIKE411: Uz bylo, o to vic cenim zes to sem dal, je to pozoruhodny dum na urovni od jednoho z nejlepsich architektu rodinnych domu u nas.
    BANANABOY
    BANANABOY --- ---
    SPIKE411: Kdyžtak je to v Černošicich, kdo by si chtel udelat vylet
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Nedaleko Berounky stojí rodinný dům, který visí ve vzduchu - CzechCrunch
    https://cc.cz/nedaleko-berounky-stoji-rodinny-dum-jak-z-bondovky-visi-ve-vzduchu-a-jezdi-se-do-nej-vytahem/
    SMYSLOV
    SMYSLOV --- ---
    ONDRAT: Tohle je celé mimořádné a stojí za návštěvu.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    archiweb.cz - Automatické mlýny v Pardubicích se otevírají veřejnosti
    https://www.archiweb.cz/en/n/home/automaticke-mlyny-v-pardubicich-se-oteviraji-verejnosti
    CUKI
    CUKI --- ---
    ONDRAT: Tak realizovatelně ne, protože to není majedek jednoho subjektu. Někomu by to uškodilo a někomu polepšilo.
    Na fotce to nemám, nejedná se o jedno místo, ale celý Swindon se dá na kole prokřižovat po super cyklostezkách mimo hlavní tahy, většinou jede tedy tunelem cyklista ale někde je to naopak.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    CUKI: Cením tuto tvoji iniciativu a ideu, nicméně nepůsobí to moc realizovatelně, tak prosím nasdílej třeba ten příklad mimoúrovňového křížení z Anglie, jinak bych radši, kdybychom se drželi tématu auditka, díky.
    CUKI
    CUKI --- ---
    letmý zákres řešeného území: https://mapy.cz/letecka?mereni-vzdalenosti&rm=9hFnixXv1zLlGIMeJM-9QfREP8RxNa6lKGRs6TLQVrK069LQPNK1QIIGJs64GGJoJifmOL7&x=14.4575259&y=50.0825882&z=18&ovl=6,8

Minimální výška troleje pro tramvaj je tuším 3,8m, což stejně bude muset být vyšší.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    CUKI: Sou oddeleny, zahrabanim komunikace to sice v jednom miste spojis, vzniknou ti ale dve hrozne dlouhy rampy ktery sou uz doopravdicky bariery pro zivot v parteru. Nehlede na tu rusnou krizovatku hned vedle, nebo nedejboze jakykoliv existujici inzenyrsky site. Ziskas jedno trochu lepsi misto, ztratis ale mnohem vic.
    Takhle je to sice rusny, ale proste si pockas a prejdes.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    HELOUN: Rampa pro tramvaj je extrémně dlouhá, však se stačí podívat někam do Řep nebo na Střížkov, Barrandov nebo kde to ještě je, to opravdu nejsou funkční městotvorná řešení. Logiku to dává ve chvíli, kdy pak tramvaj "pod zemí" pokračuje dál.
    HELOUN
    HELOUN --- ---
    CUKI: To se asi fakt nechápeme, protože aby se do toho tunelu vesla tramvaj, tak bys to musel zahrabat už nekde od Alberta v Kubelikovy a pod urovni "zeme" by tak byly i všechny obchody na Olsanaku či vchod do hotelu Olsanka? S jejich přístupnosti by to pak bylo jak? Ale asi toho nechme, já si to zřejmě fakt moc nedokážu představit, a do diskuse jsem se zapojila jenom proto, že v blízkosti bydlím :)
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    CUKI: Tak to nasdílej a pojďme se na to podívat.
    CUKI
    CUKI --- ---
    ONDRAT: Mě se třeba líbí systém mimoúrovňového propojení míst pro chodce a cyklisty jako má třeba Swindon. Žil jsem tam poměrně dlouho na to abych mohl říct že to funguje.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    CUKI: Né no tak, já si to umím představit, ale pořád platí to co jsem napsal.
    CUKI
    CUKI --- ---
    HELOUN:
    ONDRAT: Možná se úplně nechápeme, ale většina cest by právě naopak byla v jedné úrovni. Ano tramvajová zastávka by byl pod zemí. Ale to neznamená že by tam nešlo světlo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam