Delší dobu jsem přemýšlel jak vlastně vést skladovou zásobu prachu, až jsem dnes vymyslel jednoduchej inventarizační systém.
Jak to funguje - uživatel si nadefinuje druhy prachů které používá. V ideálním případě systém bude obsahovat přednastavené váhy kontejnerů prachů jednotlivých výrobců, aktuálně je potřeba si to doplnit sám.
Přes "inventarizačního wizarda" se nastaví prach kterej inventarizuju, navážená hodnota prachu včetně obal (prostě to prdnu na kuchyňskou váhu) a systém by měl dopočítat a doplnit zbytek sám.
Nepředpokládám, že by to byl proces kterej by podstupoval uživatel často, prostě tím můžu doplnit prach při nákupu nebo při zavádění do systému.
Co si o tom myslíte? Nasadit něco podobného i pro střely? Aktuálně mám třeba odlévané střely v různých krabicích, váhu střely znám, kontejner si zvážím, kontejner + střely taky asi není problém zvážit a zbytek se dá dopočítat. Asi to nebude s přesností na jednotky kusů, ale jestli mám 2500 nebo 2468 střel mi je vlastně skoro jedno...?