• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    REDSNAKEReloading-tracker.cz - Skladový systém komponent a hotového střeliva. Elektronický střelecký deník, měření přesnosti střelby a další.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: chápu...
    U Továrních je rozklikávací jen "Kalibr", který mě po kliknutí (poněkud nelogicky) hodí na "Upravit tovární náboj" toho konkrétního řádku - logičtější by mi přišlo, kdyby mě na "Upravit tovární náboj" hodilo kliknutí na (zatím neklikací) "Název"
    Po kliknutí na "Kalibr" bych uvítal (třeba jen okno) s Celkovým aktuálním skladovým počtem daného kalibru
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: "Střelecký deník zobrazuje nově i poznámku"
    - v mém případě ukazuje "Žádná poznámka", i když jsem ji při zadávání aktivity psal
    - a při "Akce/Editovat" ve formuláři pole "Poznámka" vůbec není

Ergo IMHO by formulář "Editace střelecké aktivity" měl být analogický formuláři "Přidat střeleckou aktivitu pro zbraň:"
    - bez možnosti měnit zbraň (v Editaci to jde - důvod mi nedochází)
    - s možností editovat pole Poznámka
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: Co se týče továrních nábojů na dashboardů a vlastně továrních nábojů tak nějak obecně, jsou zatím takový otloukánek, většina péče se věnovala části s přebíjením. Ale vize je taková, že se z dashboardu půjde navýšit skladovou zásobu, přímo nakliknout nástřel ke konkrétní zbrani, tak jako to teď funguje u přebíjených nábojů viz screen

Také by se zde mělo dát továrním nábojům přidělit čárový kod přes aplikaci (opak jak budou fungovat přebíjené náboje, kdy generuju čárový kod a lepím si ho na krabičku abych mohl při vystřílení/při přebíjení snadno manipulovat se skladovou zásobou přes appku). Pak by mělo stačit aplikací oskenovat qr kod na krabičkách po nákupu střeliva a naskladní se zásoba konkrétního továrního náboje. Možná je to gimmick, se asi uvidí až v praxi, tak nějak jsem si to vysnil. A snad to vysvětluju srozumitelně.

Myšlenky zobrazovat někde nějak souhrnné info o počtu nábojů napříč kalibry se nevzdávám, ale tohle místo na dashboardu si chci zatím rezervovat pro tuhle popsanou funkcionalitu.

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: smazal jsem globální aktivity, máš recht, ať si to každej nakliká podle sebe.
    Střeecký deník zobrazuje nově i poznámku a umožňuje editaci a smazání záznamu. Bude to chtít ještě doladit kam se po jaké akci user vrací, ale mělo by to fungovat.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: opraveno, moje chyba, omlouvám se.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: "nemožné na počkání, zázraky do tří dnů"? :D
    My zas tak nespěcháme ;)
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: ad celkový přehled nábojů - jen nahlas uvažuju - nevidím do Warehouse (protože nemám žádné přebíjecí komponenty) a tudíž nevím jak funguje a nakolik by bylo níže navržené složité implementovat do již stávající filosofie programu)
    Pro tovární náboje:
    - v Dashboardu (na titulce) jenom celkový počet nábojů daného kalibru ("mám doma 200 lugrů") ALT celkový počet OBLÍBENÝCH nábojů daného kalibru (upřímně řečeno, mně konkrétně aktuální smysl funkcionality "Oblíbený" náboj u továrního střeliva v dané stavu uniká - zafajfkuju si jako oblíbené všechny zadané (aby se mi zobrazily v Dashboardu)
    - ve Warehouse pak seřazeno/filtrováno/rozbalitelno(?) podle kalibru jednotlivé značky/typy a jejich počty ( = to, co teď vidím v Dashboardu, ergo v Ammo/Factory Ammo)
    YMMV
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Uspim deti a vlitnu na to
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: Uživatelsky definovatelné střelecké aktivity pro střelecký deník - near perfect, připomínky

Stačily by mi jenom moje uživatelsky definované aktivity, takhle se mi nabízí 11 předdefinovaných plus ty moje uživatelsky definované. Mohlo by být že by měl každý JENOM svoje uživatelsky definované aktivity? (nebo zatržítko "Používat jen uživatelem definované aktivity")
    K naší předchozí diskusi - já jsem nakonec došel k tomu, že mi stačí tři základní aktivity - Range/Drill/Competition (případně OŽM, ale tu, doufáím, nebudu muset nikdy použít :)),
    POKUD BY FUNGOVALO
    - střelecký deník - nešlo by v přehledu aktivit zobrazovat (a ideálně i tisknout) kromě Datum / Typ aktivity / Náboj / Počet vystřílených nábojů i Poznámku? Nebo aspoň mít na tom řádku střelecké aktivity i Detaily (kde bych viděl tu poznámku, co si ji při zadání aktivity můžu zapsat) - a případně i Editovat (pokud bych chtěl již zadanou aktivitu z nějakého důvodu měnit) např.
    10.10.2024 RANGE - a v poznámce si napíšu střelnici kde jsem byl a proč jsem tam (třeba "nastřelení kolimátoru" (dnešní aktivita) nebo "byl jsem Vendulce ukázat své nové dělo" :) atd.)
    11.10.2024 DRILL - a v poznámce si napíšu střelnici a typ drilu LOSík
    13.10.2024 COMPETITION - a v poznámce si napíšu střelnici a typ závodu, případně umístění :) (IPSC, zase poslední :D)
    Když už mám tu možnost tu poznámku zadat, tak bych ji i chtěl vidět/využít...
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: Rozdělení továrních a přebíjených nábojů - Super!
    Jenom mi v Továrních nábojích vyskakují tři, které jsem si nezadal (viz obrázek - nemám ani takhle zadané svoje kalibry) a nejdou smazat ( = když kliknu na "Smazat" tak sice vyskočí dialogové okno, ale po potvrzení se nestane nic a náboje zůstávají)

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Je to online.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    V settings jsou nově uživatelsky definovatelné střelecké aktivity pro střelecký deník.

TEMPCZ
    TEMPCZ --- ---
    REDSNAKE: Hej pecka. Takhle je to asi uplne idealni! Me treba otravuje vazit prach, prepocitavat to z gramu na grainy a delit to navazkou. :)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    TEMPCZ: je to ready, nasadím to až toho budu mít víc.

V přehledu se tedy zobrazuje teoreticky maximální vyrobitelné množství a po najetí myší na dané číslo se zobrazí komponenta která výrobu limituje

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    TEMPCZ: něco načrtnu
    TEMPCZ
    TEMPCZ --- ---
    Asi ne na hlavninstrane, ale treba tu? https://www.reloading-tracker.cz/cartridges
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    TEMPCZ: to je zajímavá myšlenka a asi by to nebyl technicky problém, ale opět, kde chceme takovou informaci zobrazovat?
    TEMPCZ
    TEMPCZ --- ---
    Napadlo me, ze by se mi libilo, kdyby u celych naboju (prebikenych) byla kolonka s cislem "potencialne vyrobitelnych naboju" podle stavu skladu komponent. Teoreticke cislo, co muzu vyrobit z toho, co.ted mam.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: To je v poho, otevrit to i dalsim strelcum co neprebiji a chteli by treba vyuzivat je skladovej system na tovarni naboje a streleckej denik je spravny rozhodnuti.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: já klidně budu své připomínky psát i sem veřejně :)
    Jak už jsem zmiňoval, nepřebíjím a ani to neplánuju (i když, "Nikdy neříkej nikdy" :)) - tak jsem nechtěl, ať moje "tovární" připomínky nekomplikujou odbornou diskusi primárních (přebíjejících) uživatelů ;)
    Zítra mrknu, otestuju a opřipomínkuju ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam