• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    REDSNAKEReloading-tracker.cz - Skladový systém komponent a hotového střeliva. Elektronický střelecký deník, měření přesnosti střelby a další.
    TEMPCZ
    TEMPCZ --- ---
    Jop, to bude ono.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    TEMPCZ: Nesouvisí to s tou změnou kdy se zrušily globální kalibry a ty nemáš tady v settings žádnej nadefinovanej?

TEMPCZ
    TEMPCZ --- ---
    Když chci přidat tovární náboj, nevyroluje se mi na výběr kalibr a nejde mi náboj vytvořit.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    TRILOBYTE:
    1.) Opraveno
    2.) Opraveno, to byl pozůstatek z dob kdy tenhle formulář byl společný pro přebíjené i tovární náboje. Resp prvně jsem to udělal pro přebíjené a pak vznikl požadavek na editaci továrních což jsem k tomu přilepil. Nakonec se ukázalo, že bude nejlepší tyto dvě sekce rozdělit komplet, ale bohužel to tam zůstalo.
    3, ) Ano, tak by to mělo být ideálně správně, v některých formulářích jsem to teď také opravil. Původní myšlenka byla, že budou globální a uživatelské kalibry. Nakonec jsme se domluvili, že necháme jen uživatelsky definované a nic dalšího do toho nebude vstupovat.
    4.) Přidáno.

Díky za připomínky!
    TRILOBYTE
    TRILOBYTE --- ---
    Ahoj, trochu sem to poskadlil a mam par drobnosti:
    - v tovarnich nabojich je duplicitne .22 LR/.22LR a .223 Rem/.223 Rem. (5.56 x 45 NATO)
    - kdyz na strance Přebíjené náboje (https://www.reloading-tracker.cz/cartridges/create) pridam tovarni, tak mi to napise "Náboj byl úspěšně přidán.", ale nevidim ho v seznamu... pridal jsem ho trikrat, nez mi doslo ze musim kliknout na seznam tovarnich naboju
    - u pridani zbrane (https://www.reloading-tracker.cz/shooting_journal/create) mam v seznamu kompatibilnich kalibru jenom vlastni kalibry
    - u celkovyho nastrelu v detailu zbrane by byl fajn oddelovac tisicu
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    TEMPCZ: Budu samozrejme rad kdyz to prubnes a posles zpetnou vazbu. Aspon po vyzkouseni z toho treba bude jasnejsi kam jsem to celou dobu smeroval.
    TEMPCZ
    TEMPCZ --- ---
    Tak.to.bych ted potreboval pro tedtovani.prejit uz i na.praktickou cast a zase si nejake naboje prebit, at je muzu polepit QR kodem. Moje bedynka zeje prazdnotou :D
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Tak, na produkci je verze ve které jde generovat QR kod pro přebíjené náboje viz screen.

Pokud takto vygenerovaný QR kod načtu mobilní appkou, chová se dále stejně jako čárový kod přiřazený k továrnímu náboji, tzn nabídne zbraň odpovídajícího kalibru, načte aktivity uživatele a případně vytvoří záznam ve střeleckém deníku.

Chce to vychytat další stavy, třeba když se pokusím vytvořit záznam v deníku s více náboji než mám skladem a nebo při že se při navýšení skladové zásoby přes QR kod (což už taky funguje) neodečítají komponenty ze kterých je přebíjený náboj vyklikán.

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    V downloads je ke stažení nová appka která již umí přiřazovat záznamy do střeleckého deníku po naskenování čárového kodu který již byl přiřazen k továrnímu náboji.

Zatím to teda funguje jen pro tovární náboje, takže tovární náboj musí mít přiřazen čárový kod. Poté můžu použít "Přidat záznam do střeleckého deníku" a naskenovat čárák náboje. Automaticky to náboj identifikuje a následuje obrazovka s výběrem zbraně.
    Pak následuje další okno kde kliknut počet vystřelených nábojů, vyberu z dropdown menu aktivity které to načítá z těch co má uživatel definované na webu a předvyplní dnešní datum. Poznámka je volitelná.

Klikám uložit a voilà, záznam ve střeleckém deníku je na webu.

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ;-)

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: opraveno, dík
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: Prkotina - v Továrních nábojích na webu se prohodily záhlaví sloupců "Oblíbený" a "Čárový kód" (pod "Oblíbený" jsou fajfky a křížky podle čárkového kódu a vice versa)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: Tez jsem to ted zkusil a vsecko funguje imho
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: díky!
    Po smazání čárového kódu šel znova naskenovat (a přiřadit, tentokrát už správně) bez problémů...
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: Ano, prirazeny carovy kod jde smazat na webu pri editaci tovarniho naboje. Je tam k tomu checkbox a po ulozeni ho to smaze.

Seknuti otestuju jak usnou deti.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: jasně ;)
    Já jsem se jen snažil ti nenápadně postrčit priority směrem k tomu střeleckému deníku v telefonu :)

Jinak jsem si to skenování vyzkoušel a je to cool :)
    Jenom mám dvě připomínky
    - je možné smazat (na webu?) již přiřazený čárový kód a naskenovat ho znova? Omylem jsem přikliknul kód SB HV aquillám HV :(
    - při opětovném pokusu o naskenování již jednou naskenovaného kódu (ty SB HV) se appka sekla na "Kontrola čárového kódu..."
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: A presne tyhle veci to bude umet. Na strelnici koupis naboje a pokud uz je mas v systemu tak je jen pipnes appkou a uz se ti nabidne zbran odpovidajici kalibru atd. Zadny dohledavani, nic.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: Vsak tu moznost s kavickou v teple domova u webu vam nikdo nebwrw. Tohle je jen moznost jak na jedno pipnuti identifikovat konkretni naboj a manipulovat s nim bez nutnosti se prihlasovat na web a dohledavat ho. Mam treba sest laboraci .38 special, nez se vubec prihlasim na web, vylistuju spravnej a naklikam v deniku tak to budu mit pres appku osmkrat hotovy.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: upřímně řečeno, jsem na to se skenováním krabiček podobně jako TEMPCZ :)
    Pokud bych si měl vymýšlet, tak já bych od appky v telefonu nejvíce ocenil
    1. záznam aktivity do střeleckého deníku = jsem na střelnici, dostřílím a před odchodem domů si naťukám záznam, kolik jsem toho vystřílel
    2. záznam nákupu střeliva (pokud si koupím náboje na střelnici a rovnou je tam spotřebuju
    Všechno ostatní si udělám v klidu doma s kávičkou u monitoru (čímž samozřejmě nejsem proti tomu, aby do budoucna appka umožňovala další/všechny funkcionality webu...)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Dulezity info asi je ze nikdo nikoho do pouzivani appky nenuti, nicmene co se tyce webu tak ten uz tak nejak celkem umi co potrebuju a dalsi podnety nejsou tak si hraju. I tak se to da brat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam