• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    REDSNAKEReloading-tracker.cz - Skladový systém komponent a hotového střeliva. Elektronický střelecký deník, měření přesnosti střelby a další.
    Aplikace pro sledování střeleckých aktivit, přebíjení a skladových zásob
    Vývoj, nápady, postřehy, žádosti o podporu

Login - Reloading Tracker
    https://www.reloading-tracker.cz

Co umí Reloading-tracker (RT)?
    Reloading-tracker (RT) je především skladový systém, který umožňuje sledovat zásoby komponent pro přebíjení nábojů. Umožňuje evidovat střely, zápalky, prachy a nábojnice, ale také sledovat skladové zásoby továrních nábojů.

Dále můžete v RT zaznamenávat jednotlivé přebíjecí laborace. RT usnadňuje i vývoj laborací – lze načíst data z Gordon Reloading Tools, což automaticky založí žebříky navážek, a tyto lze dále doplňovat importy z hradel (aktuálně podporovaný import z chrono Caldwell a radaru Garmin Xero). Vyhovující laboraci lze označit jako "finální" a dále s ní jednoduše pracovat, například ji přidat na dashboard. Odtud si uživatel může snadno spravovat skladovou zásobu nábojů, přičemž systém automaticky odečítá odpovídající komponenty využité při přebíjení.

Součástí RT je i mobilní aplikace pro Android (iOS – zatím chybí, jedinou překážkou je poplatek za vývojářský účet Apple, aplikace je hotová). Mobilní aplikace umí skenovat QR kódy a čárové kódy továrních nábojů. Každý QR kód reprezentuje konkrétní laboraci a čárové kódy lze přiřadit odpovídajícím továrním nábojům. Díky tomu lze pomocí mobilní aplikace jednoduše spravovat zásoby nábojů. Tato funkce je obzvláště užitečná například na střelnici – po dostřílení stačí oskenovat krabičku a spotřebu přiřadit konkrétní zbrani, protože RT obsahuje také střelecký deník.

Podobně lze RT, QR kódy a mobilní aplikaci využít i při přebíjení. Po dokončení přebíjení jednoduše oskenujete krabičku nábojů a skladová zásoba se automaticky navýší s odpovídajícím odečtem komponent.

Uvítám jakékoliv podněty od uživatelů nebo upozornění na chyby.
    Děkuji,
    A.
    rozbalit záhlaví
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: No, popravdě do Reloading trackeru jsi mi hodil konkrétně ty vidle :D On už to přeci není jen kousek SW pro lidi co přebíjejí ale i pro střelce továrních nábojů, takže přemejšlím nad kompletním přejmenováním na "Shooting tracker" nebo něco podobného
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: Na naskladnění po načtení čárového kódu fungovala bez problémů (i s vygenerovaným QR kódem pro přebíjenky)
    Střeleckou aktivitu (s odepsáním) jsme nevyzkoušel, bo nebyla krabička s kódem (viz níže).

ad název appky - no přece "Reloading tracker" a tvoje ikonka z Nyxu, ne? :)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: 1) to uz je v pripravovane nove verzi opraveno, po pridani do streleckeho deniku se presmerovava zpet na prehled zaznamu konkretni zbrane. Souvisi s mym pokusem o sjednoceni metod pro web a api..
    2) nova verze umi komplet vypsat naboje i s jejich detaily, takze to asi nebude problem dodelat. Good point, proc to tam nemit.
    3)je v planu, ale priority. Nicmene nova verze appky by to uz by mela mit nazev (“Shooting companion”?) a zkusim vypotit i nejake logo..

Jinak app fungovala?
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    LONESTAR: {"success":true,"shooting_log_id":50}
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    Taky si trochu zaremcám :)
    - po zadání aktivity do střeleckého deníku nově se objeví bílá stránka s nápisem (jsem si ho nezapamatoval - vypadal jako chybová hláška, ale hlásil "success" - aktivita se přidá). Dříve to IIRC po zadání hodilo do detailů zbraně - nešlo by to vrátit zpátky?
    - (do budoucna) - půjde v mobilní apce zadat aktivitu do střeleckého deníku i ručně (bez skenování čárového kódu)? Ne vždycky si nosím na střelnici náboje v továrních krabičkách... (zjissštěno včera na střelnici, když jsem chtěl zamachrovat :D
    - (prkotina) - nešlo by tu appku hrdě pojmenovat a dát jí odpovídající ikonku? :) "simple_login_app" se blbě hledá v seznamu :)

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    TEMPCZ: Chystám novou verzi s různejma opravama a tak, tak tam rovnou ošetřím i tuhle situaci aby se tam vypsala nějaká chybová hláška napovídající v čem je problém. Uznávám že to asi není intuitivní a nemusí to uživatele hned napadnout.
    TEMPCZ
    TEMPCZ --- ---
    Jop, to bude ono.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    TEMPCZ: Nesouvisí to s tou změnou kdy se zrušily globální kalibry a ty nemáš tady v settings žádnej nadefinovanej?

TEMPCZ
    TEMPCZ --- ---
    Když chci přidat tovární náboj, nevyroluje se mi na výběr kalibr a nejde mi náboj vytvořit.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    TRILOBYTE:
    1.) Opraveno
    2.) Opraveno, to byl pozůstatek z dob kdy tenhle formulář byl společný pro přebíjené i tovární náboje. Resp prvně jsem to udělal pro přebíjené a pak vznikl požadavek na editaci továrních což jsem k tomu přilepil. Nakonec se ukázalo, že bude nejlepší tyto dvě sekce rozdělit komplet, ale bohužel to tam zůstalo.
    3, ) Ano, tak by to mělo být ideálně správně, v některých formulářích jsem to teď také opravil. Původní myšlenka byla, že budou globální a uživatelské kalibry. Nakonec jsme se domluvili, že necháme jen uživatelsky definované a nic dalšího do toho nebude vstupovat.
    4.) Přidáno.

Díky za připomínky!
    TRILOBYTE
    TRILOBYTE --- ---
    Ahoj, trochu sem to poskadlil a mam par drobnosti:
    - v tovarnich nabojich je duplicitne .22 LR/.22LR a .223 Rem/.223 Rem. (5.56 x 45 NATO)
    - kdyz na strance Přebíjené náboje (https://www.reloading-tracker.cz/cartridges/create) pridam tovarni, tak mi to napise "Náboj byl úspěšně přidán.", ale nevidim ho v seznamu... pridal jsem ho trikrat, nez mi doslo ze musim kliknout na seznam tovarnich naboju
    - u pridani zbrane (https://www.reloading-tracker.cz/shooting_journal/create) mam v seznamu kompatibilnich kalibru jenom vlastni kalibry
    - u celkovyho nastrelu v detailu zbrane by byl fajn oddelovac tisicu
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    TEMPCZ: Budu samozrejme rad kdyz to prubnes a posles zpetnou vazbu. Aspon po vyzkouseni z toho treba bude jasnejsi kam jsem to celou dobu smeroval.
    TEMPCZ
    TEMPCZ --- ---
    Tak.to.bych ted potreboval pro tedtovani.prejit uz i na.praktickou cast a zase si nejake naboje prebit, at je muzu polepit QR kodem. Moje bedynka zeje prazdnotou :D
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Tak, na produkci je verze ve které jde generovat QR kod pro přebíjené náboje viz screen.

Pokud takto vygenerovaný QR kod načtu mobilní appkou, chová se dále stejně jako čárový kod přiřazený k továrnímu náboji, tzn nabídne zbraň odpovídajícího kalibru, načte aktivity uživatele a případně vytvoří záznam ve střeleckém deníku.

Chce to vychytat další stavy, třeba když se pokusím vytvořit záznam v deníku s více náboji než mám skladem a nebo při že se při navýšení skladové zásoby přes QR kod (což už taky funguje) neodečítají komponenty ze kterých je přebíjený náboj vyklikán.

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    V downloads je ke stažení nová appka která již umí přiřazovat záznamy do střeleckého deníku po naskenování čárového kodu který již byl přiřazen k továrnímu náboji.

Zatím to teda funguje jen pro tovární náboje, takže tovární náboj musí mít přiřazen čárový kod. Poté můžu použít "Přidat záznam do střeleckého deníku" a naskenovat čárák náboje. Automaticky to náboj identifikuje a následuje obrazovka s výběrem zbraně.
    Pak následuje další okno kde kliknut počet vystřelených nábojů, vyberu z dropdown menu aktivity které to načítá z těch co má uživatel definované na webu a předvyplní dnešní datum. Poznámka je volitelná.

Klikám uložit a voilà, záznam ve střeleckém deníku je na webu.

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ;-)

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: opraveno, dík
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: Prkotina - v Továrních nábojích na webu se prohodily záhlaví sloupců "Oblíbený" a "Čárový kód" (pod "Oblíbený" jsou fajfky a křížky podle čárkového kódu a vice versa)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: Tez jsem to ted zkusil a vsecko funguje imho
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: díky!
    Po smazání čárového kódu šel znova naskenovat (a přiřadit, tentokrát už správně) bez problémů...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam