• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    REDSNAKEReloading-tracker.cz - Skladový systém komponent a hotového střeliva. Elektronický střelecký deník, měření přesnosti střelby a další.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: jo, je tam chyba že se nenabízí výběr kalibru. Teď na tom dělám. Btw. už funguje ten filtr v nábojích

https://youtu.be/4OwNaaG9qIU
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: vyzkoušeno v praxi
    1. "Sken & Navýšení skladu" (náboj vytvořen na webu) - OK (krabka naskenována, množství doplněno)
    2. "Záznam do deníku" - OK (krabka z bodu 1 naskenována, vyskočí dostupná zbraň, následně doplním detaily záznamu)
    3. "Sken & Navýšení skladu" (nová krabka, náboj dosud nezaložen) - OK s výhradou - po naskenování kódu se otevře formulář k vyplnění, ALE není v něm kolonka množství (nebo jsme ji přehlédl?) = náboj se založí, kód se mu přiřadí, ale pak musím náboj najít ve "skladu" a přiřadit mu množství.
    Taky se při zakládání nového náboje neobjeví výběr kalibru - ale ten si appka načte z toho čárového kódu? Naskočilo mi automaticky 9mm Luger, který ve svém seznamu kalibrů nemám (mám tam "9x19 Luger" - neptej se mě proč :D BTW bude možné kalibry editovat?), pak jsem si to musel opravit v editaci náboje.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Na webu je nová verze appky která umí založit tovární náboj.

Funguje to tak, že pokud naskenujete čárový kod který ještě není v systému nabízí to přehled továrních nábojů ke kterým se dá přiřadit a na konci seznamu je tlačítko pro vytvoření nového náboje pokud ještě v systému není.

Takže teď už není při skenování a zakládání továrních nábojů mít u sebe komp. Do teď to fungovalo tak, že jsem si je musel na webu založit, pak přes appku přiřadit čárový kod a pak se dalo manipulovat se skladovou zásobou. To nově odpadá.

Za nápad dík Lonestar
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Pro dnešek mám dost, drobátko jsem se v tom zamotal a nakopnul jsem appku. Už by ale vše mělo chodit správně včetně takových věcí jako že se správně odečítají komponenty při navyšování zásoby přebíjenejch nábojů přes app.

Doporučuju každopádně stáhnout novou verzi z webu případně.

Nad připomínkama se zamyslím a zapracuju, dnes už mám ale dost popravdě.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: naostro vyzkouším až na zítřejší zvonkohře (kámoš mi doveze krabku .223, kterou obratem vystřílím do želez), takže zatím jen kosmetické prkotinky (čti "my co sledujeme od začátku víme, ale nového BFU to může zmást):
    1. Tlačítko "Záznam do deníku" otevře skener, ale přidávání záznamů do střeleckého deníku funguje odjinud (z detailu konkrétního náboje) - možná lepší změnit název tlačítka na (třeba) "Sken & spotřeba" (analogicky druhému tlačítku "Sken & navýšení skladu")
    2. "Tlačítko "Náboje" - změnil bych na "Inventář nábojů" (jak je i v záhlaví stránky po otevření) - analogicky možná i "Zobrazit komponenty" na "Stav skladu komponent" (ale tato, přebíjecí, část jde mimo mě)
    3. "Shooting companion" (y) - ještě bych to dal i místo "Domovská stránka" :)
    4. To, že mě appka po chvíli nečinnosti odhlásí a musím se znova zalogovat, je asi zamýšlená vlastnost, ale sere mě :D Nešlo by aspoň přidat "Zůstat přihlášen" pro lenochy jako já? :)
    5. Nešlo by přímo do appky přidat něco jako "Check for updates", aby se dalo aktualizovat přímo z appky? Takhle se musím na telefonu přihlásit na web, stáhnout appku a aktualizovat (ale možná to jde i jinak a já to jen neumím :))
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Na webu je nová verze appky, umí zas pár věcí navíc jako požadované přidávání záznamů do střeleckého deníku z detailu konkrétního náboje a je tam přidanej přehled skladovejch zásob jednotlivých komponent. Chce to ještě dost učesat ale fungovat by to mělo.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    jako šlo by se vrátit ke globálním plus uživatelsky definovaným kalibrům a v nastavení uživateli umožňit globální kalibry vypnout/zapnout. Ale jako upřímně, umím si představit užitečnější věci kterým teď věnuju svůj čas než tohle..

LONESTAR: Má pravdu v tom, že je to o vyklikání pár kalibrů co člověk používá a pak už to neřešíš, maximálně s koupí nové hračky v novém kalibru si něco doklikneš?
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    TEMPCZ,REDSNAKE: ať si každý definuje svoje kalibry (stejně jako střelecké aktivity) - lepší než listovat sáhodlouhým seznamem. Stejně je zadáváš jenom jednou...
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    TEMPCZ: popravdě - nevím. Přemýšlel jsem nad tím, technicky to není problém nalít datama. Ale je to potřeba a žádoucí? Naliju ti tam hafo ráží které v životě nebudeš používat a jen v nich budeš složitě listovat....
    TEMPCZ
    TEMPCZ --- ---
    REDSNAKE: A nechceš tam hodit z nějaké databáze seznam ráží?
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: No, popravdě do Reloading trackeru jsi mi hodil konkrétně ty vidle :D On už to přeci není jen kousek SW pro lidi co přebíjejí ale i pro střelce továrních nábojů, takže přemejšlím nad kompletním přejmenováním na "Shooting tracker" nebo něco podobného
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: Na naskladnění po načtení čárového kódu fungovala bez problémů (i s vygenerovaným QR kódem pro přebíjenky)
    Střeleckou aktivitu (s odepsáním) jsme nevyzkoušel, bo nebyla krabička s kódem (viz níže).

ad název appky - no přece "Reloading tracker" a tvoje ikonka z Nyxu, ne? :)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: 1) to uz je v pripravovane nove verzi opraveno, po pridani do streleckeho deniku se presmerovava zpet na prehled zaznamu konkretni zbrane. Souvisi s mym pokusem o sjednoceni metod pro web a api..
    2) nova verze umi komplet vypsat naboje i s jejich detaily, takze to asi nebude problem dodelat. Good point, proc to tam nemit.
    3)je v planu, ale priority. Nicmene nova verze appky by to uz by mela mit nazev (“Shooting companion”?) a zkusim vypotit i nejake logo..

Jinak app fungovala?
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    LONESTAR: {"success":true,"shooting_log_id":50}
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    Taky si trochu zaremcám :)
    - po zadání aktivity do střeleckého deníku nově se objeví bílá stránka s nápisem (jsem si ho nezapamatoval - vypadal jako chybová hláška, ale hlásil "success" - aktivita se přidá). Dříve to IIRC po zadání hodilo do detailů zbraně - nešlo by to vrátit zpátky?
    - (do budoucna) - půjde v mobilní apce zadat aktivitu do střeleckého deníku i ručně (bez skenování čárového kódu)? Ne vždycky si nosím na střelnici náboje v továrních krabičkách... (zjissštěno včera na střelnici, když jsem chtěl zamachrovat :D
    - (prkotina) - nešlo by tu appku hrdě pojmenovat a dát jí odpovídající ikonku? :) "simple_login_app" se blbě hledá v seznamu :)

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    TEMPCZ: Chystám novou verzi s různejma opravama a tak, tak tam rovnou ošetřím i tuhle situaci aby se tam vypsala nějaká chybová hláška napovídající v čem je problém. Uznávám že to asi není intuitivní a nemusí to uživatele hned napadnout.
    TEMPCZ
    TEMPCZ --- ---
    Jop, to bude ono.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    TEMPCZ: Nesouvisí to s tou změnou kdy se zrušily globální kalibry a ty nemáš tady v settings žádnej nadefinovanej?

TEMPCZ
    TEMPCZ --- ---
    Když chci přidat tovární náboj, nevyroluje se mi na výběr kalibr a nejde mi náboj vytvořit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam