• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    REDSNAKEReloading-tracker.cz - Skladový systém komponent a hotového střeliva. Elektronický střelecký deník, měření přesnosti střelby a další.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: něco pro Lonestar - aplikace při spuštění ověřuje aktuální verzi aplikace. Nedělá to nic jiného než že to porovnává verzi v telefonu a dostupnou verzi. Stažení už je na uživatelích, bez toho aby byla appka ve storu se nepohneme.

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Náhled na mobilní aplikaci Shooting companion která slouží jako doplněk k webové aplikaci Reloading Tracker.

Vývoj bude pokračovat ale již nyní je implementován Autologin, Offline režim, automatické přednastavení střelnice na základě polohy a další. V inventáři nábojů lze přehodit pořadí Tovární/přebíjené náboje dlouhým stiskem na tlačítko dle preferencí uživatele.

Shooting Companion - Mobile App for Reloading Tracker
    https://youtube.com/shorts/vE0xhZRPUqU

Aplikace je ke stažení zde
    Login - Reloading Tracker
    https://www.reloading-tracker.cz/downloads-page

Je to verze 1.0, ale není tak nazvaná z velkohubosti, že bych si myslel, že je hotovo nebo že už to umí všechno a je bugu prostá, jednoduše mi došlo číslování. Pokud z nějakého důvodu někomu vyhovuje starší verze aplikace, měly by být teoreticky kompatibilní, ale nezaměřoval jsem se na to a už vůbec jsem to netestoval.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Náhled do vývoje aplikace - ožívá offline režim.

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    REDSNAKE: Jo, ruku v ruce s tím jde nová verze app - Aktuálně 0.9
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    V nastavení je sekce pro nastavení střelnic - Souřadnice se mi dobře doplňovaly přes google mapy, našel jsem si na google mapách střelnici, zapích tam pravý myšítko, zkopíroval souřadnice, vložil do formuláře.

Aplikace se při používání zeptá na oprávnění k poloze a foťáku. Poloha kvůli určení střelnice, foťák kvůli skenování kódů, to je asi jasný.
    Na základě aktuální polohy telefonu to najde a předvyplní nejbližší střelnici z těch co má uživatel nadefinované.

Žádnej velkej zázrak, jen takový ulehčení a předvyplňování automaticky. Přemejšlím jak pojmout a jeslti vůbec řešit ceny střelnice. Asi už by to bylo složitější na implementaci a hlavně za různé délky střeliště jsou často rozdílné stavy, někdy se mezi nimi v rámci jedné návštěvy dá přecházet, taky nevím jak bych určil délku návštevy střelnice, pokud bych uživatele nedonutil pípnout si příchod a odchod (což nechci) a ručně to editovat bude opruz. Možná se zatím spokojíme s tímhle.

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Pro dnešek už asi půjdu spát, ale řekl bych, že jsme krůček od toho, aby se při vytváření záznamu do střeleckého deníku automaticky vybrala střelnice na základě GPS.

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Tovární náboje nyní obsahují volitelné pole **Prodejní balení**. Pokud je tato hodnota vyplněná, při skenování čárového kódu odpovídajícího tomuto náboji se automaticky předvyplní množství při naskladňování. Tím se urychlí a zjednoduší proces přidávání zásob náboje do skladu.

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: Díky za potvrzení
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: všechno funguje jak má, i (včera večer ještě) rozhašené menu
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    REDSNAKE: Od tohodle prispevku jsem tu chybu s page expired nevidel. Kdyby se to nekde nekomu objevilo, kopnete do me prosim.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Hm, web má opět minutové odezvy, z forpsi info, že se problém zatím nepovedlo vyřešit a jiný stroj kam by mohli přesunout hosting nemají k dispozici. :-/
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: našel jsem chybu která teoreticky způsobovala to "page expired", opravil jsem ji (snad), současně jsem nastavil poměrně šikanozním způsobem životnost cache. Dej mi případně prosím vědět jestli pozoruješ nějakou změnu k lepšímu nebo horšímu.

Díky
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: Zkuusim tam tu verzi nekam psat
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: 22:00 ještě Nastavení-Downloads nabízelo 0.6
    Případnému zpoplatnění mobilní aplikace se nebráním, ta appka za to stojí (mám Androida).
    Nebo aspoň do mobilní apky někam napiš aktuální verzi (třeba do nadpisu - "Shooting Companion v. 0.7") a do webového rozhraní taky ("Download APK - latest version 0.7") - z toho už i já prostým porovnáním dvou čísel zjistím, zda je potřeba manuálně aktualizovat)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: s tím page expired trochu bojuju popravdě. Nevím čím to je zatím. Mělo by stacit přepsat /login na /dashboard a pak už se to většinou chytne. Vím o tom, je to otravné, zkusím se na to zaměřit.

Aktuální verze je 0.7, takže pokud jsi instaloval 0.6, tak jsi instaloval starou.

Šlo by to zařídit. Musel bych zaplatit poplatky za vývojářské účty, u googlu je to pár stovek, u apple bohužel téměř 2,5k ročně. Popravdě, už jsem do projektu nasypal nějaký peníze a spoustu času, ale další utracení teď úplně reálně nevidím. Uživatelská základna není dost velká aby se to vyplatilo.

Nemluvím o zpoplatnění webové aplikace, ale třeba iOS appka by asi zpoplatněná musela být, byt třeba pár korunama, právě kvůli výši poplatku co chce Apple :-/
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: tak teď už to funguje :)

Ale byl to trochu boj - chtěl jsem se (jako předtím) přihlásit z telefonu do webového rozhraní (abych si jako obvykle stáhnul aktualizaci) - zahlásilo to "419 PAGE EXPIRED"
    Tak jsem stáhl apku z desktopu (Shooting_companion_0.6.apk - stažena dnes 22:00), nahrál ručně do telefonu a aktualizoval - a nestalo se nic :(
    Pak se mi nějak ("opakovaným zasláním formuláře") podařilo do webového rozhraní přihlásit, ale zase bylo na telefonu nějak rozhašené to menu (Náboje - Sklad - Střelecký deník - Nastavení), takže mi chvilku trvalo, než jsem se probojoval k tomu stahování) - pak už se aktualizace stáhla rovnou do telefonu a vše OK

Nešlo by nějak zařídit, aby se mobilní apka aktualizovala "ze sebe" = bez nutnosti ji stahovat z webového rozhraní?)
    Pokud už to jde, tak prosím video pro blbce, kde to v mobilní apce najdou :D
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: A máš staženou novou verzi aplikace? :)
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    Nevidím :(

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: Vidíš ten text "Zobrazit náboje s nulovou dostupností" nebo aspoň jeho část?
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: co dělám špatně, když tam ten přepínač nulových nevidím?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam