• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    REDSNAKEReloading-tracker.cz - Skladový systém komponent a hotového střeliva. Elektronický střelecký deník, měření přesnosti střelby a další.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Nějakou dobu o mě a projektu nebylo slyšet - pracoval jsem na těch statistikách, přiznám se, že jsem s tím bojoval víc než bylo zdrávo a stále je to jen takovej zkušební provoz kdy budu sbírat poznatky co by se mi líbilo tam zobrazovat za data a jak je interpretovat.

Aktuálně je tam několik druhů grafů, není problém to rozšířit o další ale vypíchl bych třeba přehled nábojů dle názvu, což umožní jasný přehled o spotřebovaných komponentách při sdílení lisu.

Grafy lze různě upravovat, editovat které náboje se v grafu zobrazují, měnit zobrazení na několik druhů grafů, přesouvat jejich pozice atd.

Aktuálně je to dostupné pouze z této adresy https://www.reloading-tracker.cz/reloading/statistics, jak jsem psal - je to testovací režim, takže jsem nedělal ani proklik do menu zatím.

Takže rekapitulace - každé navýšení skladové zásoby přebíjených nábojů při kterém dochází k odečítání komponent ze skladu vytváří záznam a ten je poté interpretován v grafech.

V brzké době přidám update, kdy tuto fci půjde v nastavení vypnout, pokud je tedy někdo paranoidní a nechce mít zpětné záznamy o svém přebíjení, bude to možnost.

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Přepsal jsem sekci nastavení takže nyní jdou uživatelské aktivity, kalibry i střelnice přidávat, editovat i mazat

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Proběhl drobnej bugfixing ve střeleckém deníku, smazání záznamu dává na výběr aktualizovat/neaktualizovat skladovou zásobu, to samé editování střeleckého záznamu, pokud se upraví množství vystřílených nábojů dává tuto možnost

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Mám rozpracovanou takovou věc, abych mohl zobrazovat různé statistiky o přebíjení, tak potřebuji nějakým způsobem agregovat data o tom přebíjení, to dá rozum.

Přistoupil jsem k tomu tedy tak, že pokaždé když dojde k přidání přebíjených nábojů, automaticky se o tom vytvoří záznam. Ten záznam je možno v podstatě kompletně ignorovat a nebo, protože představuje jednu přebíjecí seanci konkrétního náboje si k němu přidat poznámku.

A protože už máme ty záznamy, tak je můžeme nějak graficky interpretovat, takže zde půjde vidět spotřebu komponent a další detaily. Lze přeskládat grafy, nastavit časové rozpětí dat atd. Pro singl přebíječe asi takovej gimmick, smysl to začne dávat v momentě když si řekneme, že řada lidí sdílí lis a zde budou tedy mít dokonalý přehled o tom, kdo kolik spotřeboval komponent.

No a jak jsem mluvil o možnosti přidat poznámku k jednotlivému přebíjecímu záznamu, tak tady se nám to při hoveru myši propíše.

Je to zatím jen koncept se kterým si teď hraju ve vývojovém prostředí, kdyby k tomu třeba měl někdo nějaký nápad nebo připomínku, tak sem s tím.

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Snad už to měří ok, tohle je se zadáním referenční vzdálenosti 29mm, body přesně na místa referenční vzdálenosti, střelba na 100 m a vyšlo mi 1moa, což by mělo odpovídat.

Kdyby se někdo setkal s tím, že to stále počítá špatně tak prosím o zprávu.

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Je ke stažení 1.2.0 s opraveným počítáním přesnosti střelby.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    REDSNAKE: áááá, je tam bug. Takže moa to počítá, zdá se blbě. Zřejmě jsem chybě na stopě ale potřebuji víc času.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    upraveno měření, přidán Mean Point of Impact, Min a Max MOA

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Shooting Companion 1.1.9 ke stažení

https://www.reloading-tracker.cz/downloads/Shooting_companion_1.1.9.apk

Přidal jsem možnost obnovení stavu tažením dolů na dashboardu

Na obrazovce favorite cartridge screen se správně aktualizuje stav tlačítka pro přidání nového náboje při přepínání mezi záložkami přebíjené/Tovární

Po zadání záznamu do střeleckého deníku nebyly správně aktualizován počet nábojů skladem.

Při zadávání záznamu do střeleckého deníku je přidán "helper" s údajem o dostupném množství vybraných nábojů

Přepracovaný výpočet MOA přesnosti

Při zadávání referenční vzdálenosti na terči jsem změnil ukazatel na cross

Přidán posuvník pro nastavení velikosti bodu zásahu aby lépe odpovídaly díře v terči

Při editaci zásahu je přidán offset 40px, takže pokud přenáším zásah, lépe vidím díru v terči a dokážu to přesněji usadit než když jsem si tam zavazel prstem.

Velikost bodů zásahu se správně propisuje do anotovaného obrázku.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Mám připravenou takovou drobnost, nově půjde aktualizovat na novou verzi appky přímo z aplikace. Takže už nebude nutné lézt na web a stahovat apk takhle zdlouhavě.

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    1.1.7 ke stažení.

Přidanej ten přehled na dashboard, jednotlivé kalibry jdou rozkliknout a zobrazují se konkrétní náboje v tom kalibru které jdou prokliknout na detail. Chci to ještě graficky trochu učesat, teď jsem rád, že to nějak funguje.

Optimalizace načítání na favorite cartridge screen a detail nábojů, tyto dvě obrazovky by se teď měly načítat daleko rychleji než dříve.

V offline režimu se nezobrazovaly použité komponenty přebíjených nábojů, tak to je taky opraveno.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Přehled na dashboardu.

MCD
    MCD --- ---
    REDSNAKE: Tak o to šlo v první řadě a všechno ostatní je milej bonus, ne? ;-)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    MCD: Kezby to nekdy k necemu bylo 🙂 minimalne jsem si uz udelal prehled v zasobach 😂
    MCD
    MCD --- ---
    Ty jsi démon! :⁠-⁠D
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Jen taková drobnost - přesnost a terče dostaly update a sdílejí společnou kolonku v přehledu.

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Dostupná nová verze aplikace Reloading Tracker 1.1.6

Přidána podpora offline cachování fotek terčů. Fotografie se ukládají do mezipaměti, což umožňuje jejich dostupnost bez připojení k internetu a rychlejší načítání.
    Přidána podpora offline cachování záznamů střeleckého deníku. Historie střelby je nyní dostupná i offline, s nižšími nároky na datové přenosy.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Původně jsem to neměl v plánu, ale přepracoval jsem v aplikaci sekci pro skladové zásoby a nově tedy jde přímo z aplikace upravovat skladové množství střel, prachu, zápalek a nábojnic. Takže za tímto účelem už není nutné lézt na web.

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Kovarova kobyla aneb jak postupne davam RT dohromady delam si poradky i v komponentach. Samozrejme to odhaluje spoustu nedodelku v systemu a ty se snazim postupne opravovat jak na ne prichazim.

Uz mam zinventarizovane v podstate vsechny komponenty az na strely a nabojnice, na coz jsem se extremne netesil ale jestli v tom chci mit poradek a ma to davat smysl tak mi nic jineho nezbejva. Myslel jsem si ze strely proste zvazim v krabici, ale nase kuchynska vaha to nak nedava a tak mi nezbylo nez zacit pocitat. Tak po chvilkach, ono to nak dopadne. Tady hromadka 240 swc pro .44 magnum.

Tipnete si kolik jich tam je?

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam