• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    REDSNAKEReloading-tracker.cz - Skladový systém komponent a hotového střeliva. Elektronický střelecký deník, měření přesnosti střelby a další.
    Aplikace pro sledování střeleckých aktivit, přebíjení a skladových zásob
    Vývoj, nápady, postřehy, žádosti o podporu

Login - Reloading Tracker
    https://www.reloading-tracker.cz

Co umí Reloading-tracker (RT)?
    Reloading-tracker (RT) je především skladový systém, který umožňuje sledovat zásoby komponent pro přebíjení nábojů. Umožňuje evidovat střely, zápalky, prachy a nábojnice, ale také sledovat skladové zásoby továrních nábojů.

Dále můžete v RT zaznamenávat jednotlivé přebíjecí laborace. RT usnadňuje i vývoj laborací – lze načíst data z Gordon Reloading Tools, což automaticky založí žebříky navážek, a tyto lze dále doplňovat importy z hradel (aktuálně podporovaný import z chrono Caldwell a radaru Garmin Xero). Vyhovující laboraci lze označit jako "finální" a dále s ní jednoduše pracovat, například ji přidat na dashboard. Odtud si uživatel může snadno spravovat skladovou zásobu nábojů, přičemž systém automaticky odečítá odpovídající komponenty využité při přebíjení.

Součástí RT je i mobilní aplikace pro Android (iOS – zatím chybí, jedinou překážkou je poplatek za vývojářský účet Apple, aplikace je hotová). Mobilní aplikace umí skenovat QR kódy a čárové kódy továrních nábojů. Každý QR kód reprezentuje konkrétní laboraci a čárové kódy lze přiřadit odpovídajícím továrním nábojům. Díky tomu lze pomocí mobilní aplikace jednoduše spravovat zásoby nábojů. Tato funkce je obzvláště užitečná například na střelnici – po dostřílení stačí oskenovat krabičku a spotřebu přiřadit konkrétní zbrani, protože RT obsahuje také střelecký deník.

Podobně lze RT, QR kódy a mobilní aplikaci využít i při přebíjení. Po dokončení přebíjení jednoduše oskenujete krabičku nábojů a skladová zásoba se automaticky navýší s odpovídajícím odečtem komponent.

Uvítám jakékoliv podněty od uživatelů nebo upozornění na chyby.
    Děkuji,
    A.
    rozbalit záhlaví
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: já mám (zatím) jenom těch pět kalibrů, co jsou na tom obrázku
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: Ano, je to pro mne jeden klik v administraci. Napis mi o ktery kalibr jde a rovnou to vyzkousime.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: A kdo ti to říkal? Já jsem ti to říkal! :D

Bude nějak možné předělat již používaný uživatelský kalibr na globální (aniž bych přišel o všechna související data)?

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    REDSNAKE: Musím říct, že přejít jen na uživatelsky definované kalibry nebylo moje nejšťastnější rozhodnutí :D
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Postupně upravuji RT tak, aby bylo opět možné používat globální kalibry. Uživatel si bude moci vybrat mezi globálními a vlastními (uživatelskými) kalibry.

Při zveřejnění náboje do KB však bude probíhat kontrola, zda má nastaven globální kalibr. V rámci projektu proto bude u kalibrů zobrazována ikona zeměkoule, která označuje globální varianty.

Plánuji také implementovat funkci, která umožní uživateli odeslat svůj vlastní kalibr ke schválení. Administrátor jej pak bude moci označit jako globální.

Aktuálně jsem tuto funkcionalitu přidal do nastavení, kde jsem zároveň implementoval i hromadné mazání kalibrů.

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Překopal jsem Knowledge Base

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Jo a nevím jestli jste si všimli, ale web už neodhlašuje, resp. měl by odhlašovat až třeba po měsíci..
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Fixl jsem takovou drobnost, při zadávání záznamu do střeleckého deníku z aplikace se pak na webu zobrazovalo ID aktivity jako číslo, při zadávání z webu to bylo ok.

Teď by to mělo být v pořádku jak z aplikace tak z webu.

Na screenshotu chybný stav, po novu už by tam měly být vidět pouze názvy aktivit.

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: Jsem rád že to funguje!
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: taky už mám dnešek přidaný :)

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Statistiky začínají dávat smysl :)

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    REDSNAKE: je to nasazeno na produkci.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    VOMAJDA: Tohle ještě není nasazeno, tak jestli počkáš? Resp. můžeš to začít používat a tenhle update pak bude jen QoL, že člověk nebude muset sahat na formuláře pro jednotlivé komponenty, byť ta cesta tam stále zůstane.

Uvítám jakejkoliv insight z používání, čumím do toho půl roku, takže některé věci už prostě nevidím nebo jim nevěnuji dostatečnou pozornost, protože je osobně nepovažuji za podstatné.
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    REDSNAKE: Máte štěstí, že jdu zeovna kolem 😀
    Právě jsem se dokopal k tomu, že začnu přebíjet .308 win a za tímto účelem si udělal účet v RT. Chceš testovat něco konkrétního, nebo ti bude stačit obecnej feedback?
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Střelecký deník - zobrazení terče dostal upgrade - terč lze zobrazit ve fullscreen modu, zoomovat a tak..

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Ahoj,

mám rozpracovaný nový formulář pro přidávání přebíjeného náboje. Dosud bylo nutné přepínat mezi kartami jednotlivých komponent aby člověk vydefinoval kalibr, střelu, prach a další. Nyní toto všechno jde z jednoho místa a pohodlně.

Moc by mi pomohlo, kdyby mi někdo chtěl pomoci s testováním, rád zapracuji případné připomínky a návrhy.

Formulář pro přidání přebíjeného náboje BETA
    https://youtu.be/bidSOq55W04
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Jen taková drobnost dneska - do střeleckého deníku přibyl sloupec který zobrazuje počet záznamů/návštěv střelnice s konkrétní zbraní.

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Nějakou dobu o mě a projektu nebylo slyšet - pracoval jsem na těch statistikách, přiznám se, že jsem s tím bojoval víc než bylo zdrávo a stále je to jen takovej zkušební provoz kdy budu sbírat poznatky co by se mi líbilo tam zobrazovat za data a jak je interpretovat.

Aktuálně je tam několik druhů grafů, není problém to rozšířit o další ale vypíchl bych třeba přehled nábojů dle názvu, což umožní jasný přehled o spotřebovaných komponentách při sdílení lisu.

Grafy lze různě upravovat, editovat které náboje se v grafu zobrazují, měnit zobrazení na několik druhů grafů, přesouvat jejich pozice atd.

Aktuálně je to dostupné pouze z této adresy https://www.reloading-tracker.cz/reloading/statistics, jak jsem psal - je to testovací režim, takže jsem nedělal ani proklik do menu zatím.

Takže rekapitulace - každé navýšení skladové zásoby přebíjených nábojů při kterém dochází k odečítání komponent ze skladu vytváří záznam a ten je poté interpretován v grafech.

V brzké době přidám update, kdy tuto fci půjde v nastavení vypnout, pokud je tedy někdo paranoidní a nechce mít zpětné záznamy o svém přebíjení, bude to možnost.

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Přepsal jsem sekci nastavení takže nyní jdou uživatelské aktivity, kalibry i střelnice přidávat, editovat i mazat

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Proběhl drobnej bugfixing ve střeleckém deníku, smazání záznamu dává na výběr aktualizovat/neaktualizovat skladovou zásobu, to samé editování střeleckého záznamu, pokud se upraví množství vystřílených nábojů dává tuto možnost

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Mám rozpracovanou takovou věc, abych mohl zobrazovat různé statistiky o přebíjení, tak potřebuji nějakým způsobem agregovat data o tom přebíjení, to dá rozum.

Přistoupil jsem k tomu tedy tak, že pokaždé když dojde k přidání přebíjených nábojů, automaticky se o tom vytvoří záznam. Ten záznam je možno v podstatě kompletně ignorovat a nebo, protože představuje jednu přebíjecí seanci konkrétního náboje si k němu přidat poznámku.

A protože už máme ty záznamy, tak je můžeme nějak graficky interpretovat, takže zde půjde vidět spotřebu komponent a další detaily. Lze přeskládat grafy, nastavit časové rozpětí dat atd. Pro singl přebíječe asi takovej gimmick, smysl to začne dávat v momentě když si řekneme, že řada lidí sdílí lis a zde budou tedy mít dokonalý přehled o tom, kdo kolik spotřeboval komponent.

No a jak jsem mluvil o možnosti přidat poznámku k jednotlivému přebíjecímu záznamu, tak tady se nám to při hoveru myši propíše.

Je to zatím jen koncept se kterým si teď hraju ve vývojovém prostředí, kdyby k tomu třeba měl někdo nějaký nápad nebo připomínku, tak sem s tím.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam