• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DA_NIELAKolik jste dnes zaplatili za zubaře?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    LUGA5: Dcera ma 18 mesicu
    Cistime vetsinou vecer, rano kdyz stihame
    Normalne pasru s fluoridem velikosti ryzoveho zrnicka, dle doporuceni zubarky

Jediny, ceho se bojim, jestli cistime dost.. ma 10 zubu, uz asi 4 mesice nemenny pocet, tze mam tendenci to trochu flakat, kdyz se brani.. na kontrolu jdeme v dubnu, drzim si pest
    Sladky vyjma ovoce v podstate nemiva, mozna nejaky jidlo v jeslich. Dobre, dneska snedla kus babovky :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    REFINS: What?!
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    ARNIWUP: Tak celkem vím, jaký jsou náklady a když zaplatíš 4500 za jednu výplň, tak si nemyslím, že i s platbou kartou na tom byl někdo tratnej, kor když výkon ti zaplatí pojišťovna
    ARNIWUP
    ARNIWUP --- ---
    CORNELA: verim, ze to pomuze obchodnikovi s argumentaci, ale nesouhlasim s tim, ze je to jen vymluva. Ta procenta (je tam rozpeti podle toho, co si vyjednas s bankou. Obecne mali obchodnici, jako treba ordinace, maji vetsi procentualni poplatky, nez vetsi obchodnici, jako treba Albert), co se plati z kazde transakce kartou jsou penize, o ktere pri platbe v hotovosti neprijdes. Bez ohledu na to, zda svoje prijmy danis nebo ne.
    Myslim, ze jsme to uz probrali :)

k tematu: 0,-
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    ARNIWUP: Poplatky za kartu jsou jen výmluva abys je donutil platit hotově a jsme v začarovanym kruhu
    ENDER
    ENDER --- ---
    CORNELA: No, ale to muzes delat i s eet :)
    ARNIWUP
    ARNIWUP --- ---
    CORNELA: to samozrejme muzes, stale to nema nic spolecneho s poplatkama za platbu kartou
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    ARNIWUP: Ale když to dáš hotově, tak můžeš dělat že se to nestalo a daně z toho neplatis
    ARNIWUP
    ARNIWUP --- ---
    VEVERCAK: Michas jablka s hruskama. Za platbu kartou platis poplatky bance, za hotovost ne. EET s tim nema nic spolecnyho.
    VEVERCAK
    VEVERCAK --- ---
    ALESH: K té platbě kartou, holt už se to ani nesnaží skrýt ze to jde do šedé ekonomiky, když to dělá každý :D Naše slavná vláda zrušila EET a nezdaněný mejdan začal
    ALESH
    ALESH --- ---
    2600
    Celkove za posledni rok uz urcite 30+

Ale dostala me sestra pri placeni (kartou) "Priste prosim hotovost, ty poplatky za karty jsou nehorazny."
    VEVERCAK
    VEVERCAK --- ---
    SCHWAB: Bohužel jsem (hlavně) v minulosti zuby zanedbával, celkově jsem u zubařů zaplatil určitě už přes 100 tisíc (a bohužel nejsem boháč který si to může v pohodě dovolit a nepocítí to :D ) Loni první implantát (kompletní náhrada zubu za 35 tisíc se vším všudy a to je prý ještě relativně skvělá cena btw :D ) Dnes už čistím poctivě i mezizubními kartáčky a nití tak snad už bude klid...
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    VEVERCAK: jestli běžně platíš 2500 za plombu, tak 5100 za dvě není zas nějak velky rozdíl vzhledem k cenový inflaci.
    A kolik jich máš, že napíšeš "běžně platím"?
    Já osobně, abych v tomhle kontextu použil slovo běžně, tak bych jich musel mít tak šest za poslední pětiletku. nebo prostě nějak víc.
    Co máš za problém?

((čtu to po sobě a jo, vyznívá to rejpavě, pro někoho skoro i internetově útočně, ale fakt ne! Prostě mi to přijde jako moc plomb!))
    VEVERCAK
    VEVERCAK --- ---
    Dnes 2 bílé plomby, 5100 Kč :( Praha, ukrajinský zubař - soukromá klinika. (Běžně platím 2000 až 2500 za jednu bílou plombu) Trvalo to skoro hodinu, tak se utěšuju tím, že to snad alespoň udělal poctivě :)
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    JUASINHA: Je to o zubarovi. Kanalky mi cistili nekolikrat, a naposled to uz trvalo dlouho a pri zajeti do zubu sla od nervu opravdu silna bolest. Stacilo to dat vedet, zubar zvolil nejakej jinej typ injekce pro tyhle pripady, bolest byla okamzite pryc a pokracovalo se (skutecne do nekolika sekund, ne dlouhej nabeh jako u beznyho umrtevni injekci).
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    JUASINHA: mojí dceři po rajském plynu, kterým ji oblbli, normálně píchla injekci na lokalni trhání zubu, takže to určitě kombinovat jde.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Pijete sycenou vodu? Mineralky? Ja jen ze to je taky kysely, protoze co2 snizuje ph. 🤷‍♂️
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    MARTYYNO: Nejen citron, ale vsechny citrusy. Treba i pomeranc, coz muj mozek neumi pochopit.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    JUASINHA: Chapu. Citit to budes vzdy, minimalne jako tlak. Ostatne se ti vrta v hlave. Omlouvam se, ze jsem tedy svedl diskuzi, ale sam jsem mel podobne nervy ze zubare a v mem pripade to byly proste problemy s duverou v jeho schopnosti na zaklade predchozich reznickych zkusenosti. Po zmene lekarky kde se mnou zachazeji jako s clovekem je to daleko lepsi.
    Drzim pesti abys to vyresila.
    JUASINHA
    JUASINHA --- ---
    REDSNAKE: takhle, spíš jde o psychiku a nervy z bolesti, která třeba ani nepříjde, ale ten stres před tím jsou muka.....
    Teď jak mě vrtal, tak jsem měla půlku hlavy naprosto necitlivou ještě další 3 hodiny, ale i tak jsem cítila, když do určitých míst najel
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam