• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DA_NIELAKolik jste dnes zaplatili za zubaře?
    Vrátili jste se právě od zubaře?
    Pojdťe si navzájem pofoukat bolístku, na kolik vás dneska přišel váš nekončící zářivej úsměv.
    Vrtání, hygiena, implantologie, ortodoncie ... všecko.
    Založíme žebříček kategorie TOP investorů, hlavní cenou celoroční soutěže budiž čestné uznání a titul s vtipným názvem.
    A kdo má za 0, je největší boss v kategorii Čistič.
    rozbalit záhlaví
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    GREGI: tak když už se nemá co kazit :P
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    GREGI: nevím jestli dvakrát denně je nebo není zbytečný co se týká kazivosti, ale každopádně: večer, aby se mi osm hodin v noci nekazily zuby když je nepoužívám, a ráno, ABY MI NETÁHLO Z DRŽKY JAK Z VĚTRÁKU OD PITEVNY. To je fakt láhůdka kolikrát s takovýma lidma ráno jednat.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    GREGI: Super bejt s lidma, co si ráno nevycisti zuby
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    GREGI: Mne teda zubar rikal, at to se sonickym kartáčkem nepřeháním a dam tomu max 4 minuty
    Kdyz jsem si ho poridila, taky jsem u toho dokazala stravit deset minut
    GREGI
    GREGI --- ---
    QUANTI: cisteni dvakrat denne je zbytecny. Staci jednou denne poradne. Ja treba cistim jen vecer 15-20 minut u jutubu se sonickym kartackem... A klep klep uz tak 10+ let bez kazu. Bohuzel nasi mi zuby zandbali a v 17 sem mel pulku shnilou. Takze od svejch 18 mam dve korunky a na vsech stolickach plomby... Implantatum se asi casem nevyhnu:/
    LUGA5
    LUGA5 --- ---
    SCHWAB: Karol a Kvído? Ten doktor jak jí zve do ordinace, malej úchyl uuuuuu.. 😆

Jinak Karol je dobrá, její písničky u nás taky jedou 😉👍
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    LUGA5: Zasednutí je u dvouletýho batolete naprosto legit cesta. Ale teda i přes nepříjemnost bych se o to snažila dvakrát denně. Zvyk je zvyk.
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    LUGA5: taky to bejval bok s malou dámou, ale pak jsme objevili písničku Pan doktor Zub a od té doby zacala spolupracovat, když se zpívalo. A pak, co se zalíbil Byl jednou jeden život, tak považuje čištění zubů za du le ži té
    LUGA5
    LUGA5 --- ---
    KASUMI: Dcera 23 měsíců, čistíme jen večer, u zubařky před měsícem a dostala pochvalu.. zuby má moc hezký, až se divíme, jak je to možný. Mně ani ženě nebylo dopřáno. Ale nějaký čištění u pohádky u nás nepřipadá v úvahu. Musí čistit manželka a stylem, že jí doslova zasedne. A než dostanu bídu od nějaké bioženy, zkoušeli sme fakt všechno možný. Jí se celkově dost nelíbí, když jí někdo “omezuje”
    ENDER
    ENDER --- ---
    KASUMI: Malej ma normálně bilej fotokompozit zadarmo.... U deti plne hrazeno z pojisteni.
    Mam podezreni na bezlaktozove mleko, ktere pil asi do 3 let. Obsahuje totiz jednoduche cukry misto laktozy.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    KASUMI: my pouzivame stativ pro mobil a poustime co se libi, a razem je z cisteni zubu nejoblibenejsi cinnost dne.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Ale jak vas tady ctu, zavedu doma mordor
    2x denne kazdej den a poradne 😀 25k za zuby pro dite, omg
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    LUGA5: Dcera ma 18 mesicu
    Cistime vetsinou vecer, rano kdyz stihame
    Normalne pasru s fluoridem velikosti ryzoveho zrnicka, dle doporuceni zubarky

Jediny, ceho se bojim, jestli cistime dost.. ma 10 zubu, uz asi 4 mesice nemenny pocet, tze mam tendenci to trochu flakat, kdyz se brani.. na kontrolu jdeme v dubnu, drzim si pest
    Sladky vyjma ovoce v podstate nemiva, mozna nejaky jidlo v jeslich. Dobre, dneska snedla kus babovky :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    REFINS: What?!
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    ARNIWUP: Tak celkem vím, jaký jsou náklady a když zaplatíš 4500 za jednu výplň, tak si nemyslím, že i s platbou kartou na tom byl někdo tratnej, kor když výkon ti zaplatí pojišťovna
    ARNIWUP
    ARNIWUP --- ---
    CORNELA: verim, ze to pomuze obchodnikovi s argumentaci, ale nesouhlasim s tim, ze je to jen vymluva. Ta procenta (je tam rozpeti podle toho, co si vyjednas s bankou. Obecne mali obchodnici, jako treba ordinace, maji vetsi procentualni poplatky, nez vetsi obchodnici, jako treba Albert), co se plati z kazde transakce kartou jsou penize, o ktere pri platbe v hotovosti neprijdes. Bez ohledu na to, zda svoje prijmy danis nebo ne.
    Myslim, ze jsme to uz probrali :)

k tematu: 0,-
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    ARNIWUP: Poplatky za kartu jsou jen výmluva abys je donutil platit hotově a jsme v začarovanym kruhu
    ENDER
    ENDER --- ---
    CORNELA: No, ale to muzes delat i s eet :)
    ARNIWUP
    ARNIWUP --- ---
    CORNELA: to samozrejme muzes, stale to nema nic spolecneho s poplatkama za platbu kartou
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    ARNIWUP: Ale když to dáš hotově, tak můžeš dělat že se to nestalo a daně z toho neplatis
    ARNIWUP
    ARNIWUP --- ---
    VEVERCAK: Michas jablka s hruskama. Za platbu kartou platis poplatky bance, za hotovost ne. EET s tim nema nic spolecnyho.
    VEVERCAK
    VEVERCAK --- ---
    ALESH: K té platbě kartou, holt už se to ani nesnaží skrýt ze to jde do šedé ekonomiky, když to dělá každý :D Naše slavná vláda zrušila EET a nezdaněný mejdan začal
    ALESH
    ALESH --- ---
    2600
    Celkove za posledni rok uz urcite 30+

Ale dostala me sestra pri placeni (kartou) "Priste prosim hotovost, ty poplatky za karty jsou nehorazny."
    VEVERCAK
    VEVERCAK --- ---
    SCHWAB: Bohužel jsem (hlavně) v minulosti zuby zanedbával, celkově jsem u zubařů zaplatil určitě už přes 100 tisíc (a bohužel nejsem boháč který si to může v pohodě dovolit a nepocítí to :D ) Loni první implantát (kompletní náhrada zubu za 35 tisíc se vším všudy a to je prý ještě relativně skvělá cena btw :D ) Dnes už čistím poctivě i mezizubními kartáčky a nití tak snad už bude klid...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam