• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIWok 🔥
    Vše o woku. Tipy, recepty, fotky a diskuze.
    rozbalit záhlaví
    MIKLO
    MIKLO --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: Jedno vypálení stačit nebude, je potřeba cca 5-10 tenkých vrstev oleje. Čím tenčí, tím lepší, ideální je to mezi jednotlivýma aplikacema nechat vychladnout, ale na to jsem nikdy neměl nervy. Jinak konkrétně k tomuhle typu pánve, říkám tomu "evropský wok" (žádnej hejt, taky ho mám doma, navíc ještě v litině), protože real wok by měl být z tenčího plechu a s kulatým dnem na plynovým hořáku. Tím, že se na tom plynu dosahuje opravdu vysoké teploty, tak seasoning na pánvi asi hezky vydrží, protože veškerý obsah vpodstatě "levituje" nad povrchem a taky se to díky nízké váze dobře prohazuje. Největší zabiják tohodle celistvého černého opálení jsou kyselý věci, takže třeba věci z rajčat dělám raději v nerezu a tyhle pánve máme spíš na smažení a opékání. Jinak Debuyer je tradiční francouzská značka, v gastro světě hodně populární. Mám od nich několik pánví jak z uhlíkové, tak z nerez oceli už x let a pořád skvělý, takže tam problém nebude.
    GREGI
    GREGI --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: to uvidis pri pouzivani:) Ono se to tim pouzivanim castecne obnovuje a buduje
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    Myslíte, ze bude stačit jedno vypálení? Nebo je to ten druh pánve, co jednou ta čas musím vypálit?
    Pánev na soté MINERAL B ELEMENT 32 cm, ocel, de Buyer ▪️ 3 389 Kč ⭕ Kulina
    https://www.kulina.cz/hluboka-ocelova-panev-mineral-b-element--32-cm/?gad_source=1&gbraid=0AAAAADxO2WK3DTeJt5B89qZyDJx5r5IXj
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KRALIK: dvě dřevěné placaté vařečkolopaty, možná je to slovo obracečka.
    XINDLX
    XINDLX --- ---
    KRALIK: takovou kovovou lopatou
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    KRALIK: velkýma hůlkama a nebo vařečkou
    KRALIK
    KRALIK --- ---
    souvisejici dotaz - cim michate?
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    .. já jen tak, že jdu kolem
    :)

    puzzle „Asijská kuchyně s wokem, zeleninou a nudlemi“ | puzzleYOU
    https://www.puzzleyou.cz/puzzlekolekce/p/asijska-kuchyne-s-wokem-zeleninou-a-nudlemi-25516

    GREGI
    GREGI --- ---
    ANNIKA: vylucuje no pokud nechces riskovat nejaky sracky v jidle... Je to povrch od povrchu ale cca 230 byva max teplota
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    GREGI: Tak jako cim bezudrzbovejsi, tim lepsi, to jo. Ale neprilnavy povrch a vysoky zar se vylucuje, ne?
    GREGI
    GREGI --- ---
    ANNIKA: zalezi jestli si ochotna vypalovat a malinko se starat... Ja mel predtim neprilnavej na indukci ale omylem sem zapl spatnou plotnu a nez sem se za 30s vratil tak byl uplne rozpalenej doruda a znicenej povrch tak sem sel do uhlikove oceli a uz bych nemenil. I ta jistota ze to proste nejde znicit je na indukci fakt super na stir fry....
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    Wok teď hodně zvažuju. Má to smysl na indukci? A jaký v tom případě chtít? Myslela jsem, že to nemá smysl, ale sili řeči, že prý jo :-)
    EZEE
    EZEE --- ---
    EZEE: horak na plynu
    EZEE
    EZEE --- ---
    XBAHNO: Ohen je ohen. Ale zase ten horak na woku nedoda zadny aroma oproti tomu kotlikovymu gulasi na dreve. Ale porad je to ten ohen! :))) Uplne jiny vlastnosti nez ta indukce. Jasne, ostatni vareni je skvely a uzasny na tom, ale v pripade woku mi to prijde proste sic jo fungujici, ale neni to porad ono. Ostatne "wok" je kotlik tusim. Wok na indukci uz beru jako takovej cyber a proto nad tim premyslim.
    GREGI: Jo schvalne posli :))
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    GREGI: Když leješ rybí omáčku na suchý wok, tak fakt potřebuješ větrat, plyn neplyn. To jídlo voní až k sousedům. Ob parcelu. Vlastně ob tři parcely.
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    EZEE: nevím, oheň je oheň. Vlastně mám doma jen dva plynový spotřebiče - desku a, emh, jiný vařič pro produkci jiných produktů. Indukci bych možná dal šanci, na rozdíl od jiných elektrických vařících nesmyslů. Ale oheň... To je jak guláš v kotlíku, to má i ten příběh. Na indukci ti to hořet nezačne.
    Jinak samozřejmě do tutoho jídla rajče nepatří, bůček, cukr, rybí omáčka a pepř. Úplně jednoduchý a IMHO top cơm bụi jídlo.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Popojedem.
    Potrebujeme novy wok, tentokrat opravdu ovalnou verzi dna. Co tak vidam, vetsina lidi nejde do nejakych echt modelu, ale prekvapive to je od pohledu nejaka kovova plecharina s drevenou ruckou. Staci to?
    Jo a mame plyn, takze predpokladam, ze potrebuju nejakou redukci, at to drzi na plamenu.
    GREGI
    GREGI --- ---
    EZEE: mam ted bezdotykovej teplomer v dilne tak ho pak privezu domu a schvalne ty teploty zmerim:)
    GREGI
    GREGI --- ---
    XINDLX: Jako popravde me fascinuje ze ma jeste dneska nekdo doma plynovej sporak, kdyz uz bylo jasne prokazano jak silene moc spatny to je na kvalitu vzduchu, pokud nemas prumyslove vykonne odvetravani, coz nikdo doma nema.... Takze uz jen kvuli tomu za me moc neni diskuze mezi plynem a indukci na vnitrni pouziti. Venku to je jina na jare kupuju nejakej poradnej plynovej varic na zahradu:)
    EZEE
    EZEE --- ---
    XBAHNO: No vidis, tak jak to je? Delal by jsi s wokem na indukci? :)) A ze do jidla nelejes ten rajskej relax? :D
    XINDLX: Hustej trik. Ja jsem sledoval jen par videii a prave vic nez styl to ma ucel, proto premyslim nad tou indukci. Pac ta proste jen nahreje sice rychle, ale nepali po bocich.
    XINDLX
    XINDLX --- ---
    EZEE:
    minimálně když na ty boky cákneš sojovku tak se má začít vařit aby se vyvařil alkohol a ne aby stekla a do jídla se zamíchala tak jak je.. pokud by to indukce neuměla můžeš si dát matroš ve woku stranou a cáknout jí na dno a výsledek bude stejnej, ale podle mě to nemá takovej styl
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    Thịt rằng cháy cạnh - na trochu podladěným ohni:-)

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam