• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIWok 🔥
    GREGI
    GREGI --- ---
    XINDLX: Jako popravde me fascinuje ze ma jeste dneska nekdo doma plynovej sporak, kdyz uz bylo jasne prokazano jak silene moc spatny to je na kvalitu vzduchu, pokud nemas prumyslove vykonne odvetravani, coz nikdo doma nema.... Takze uz jen kvuli tomu za me moc neni diskuze mezi plynem a indukci na vnitrni pouziti. Venku to je jina na jare kupuju nejakej poradnej plynovej varic na zahradu:)
    EZEE
    EZEE --- ---
    XBAHNO: No vidis, tak jak to je? Delal by jsi s wokem na indukci? :)) A ze do jidla nelejes ten rajskej relax? :D
    XINDLX: Hustej trik. Ja jsem sledoval jen par videii a prave vic nez styl to ma ucel, proto premyslim nad tou indukci. Pac ta proste jen nahreje sice rychle, ale nepali po bocich.
    XINDLX
    XINDLX --- ---
    EZEE:
    minimálně když na ty boky cákneš sojovku tak se má začít vařit aby se vyvařil alkohol a ne aby stekla a do jídla se zamíchala tak jak je.. pokud by to indukce neuměla můžeš si dát matroš ve woku stranou a cáknout jí na dno a výsledek bude stejnej, ale podle mě to nemá takovej styl
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    Thịt rằng cháy cạnh - na trochu podladěným ohni:-)

    EZEE
    EZEE --- ---
    GREGI: Neee zhave okraje, ale vzdycky vidis, jak si prihuli, na chvili, aby to zase boostnul a mel ten wok rovnomerne zahratej. Jen uvazuju, jestli to zvladne indukce taky, tak fajn :)
    GREGI
    GREGI --- ---
    EZEE: Tak docela dost tepla na ty boky dojde, nechces se toho dotknout kazdopadne co sem ty teploty tak nejak nevim kde si prisel na to ze u woku chces mit zhave okraje...

    The hottest burners on typical residential ranges top out between 18,000 and 22,000 BTUs (some pro-style ranges will get you 25,000 BTUs). Professional wok burners range between 100,000 and 150,000 BTUs. The discrepancy in power is striking, but perhaps more importantly, the focus of the flame is different as well. A wok stove focuses all that power on a small central point—the rounded bottom of the wok—while a Western range spreads it out to accommodate larger flat pans. The resulting power placement makes it difficult for the focused distribution of heat (hot centers and cooler sides) that is required from wok cooking. Even if you did have the power and heat placement you need, you’d still have to deal with the insane ventilation requirements for dealing with that level of gas output.
    EZEE
    EZEE --- ---
    No to je prave ono, horak zahriva Wok i po bocich, s indukci to neudelas tak efektivne imho.
    GREGI
    GREGI --- ---
    BULHI: co tak chapu tak ten vrch kdyz je zhavej tak to k nicemu moc neni... ja to nechal na 3 z 15 5 minut prohrat a pak uz sem palil hlavne spodek....
    BULHI
    BULHI --- ---
    GREGI: jak jsi to teda udelal, kdyz mas indukci, v troube? ja mel taky carbon steel, ale mam klasickej elektrickej sporak, na kterym ty strany nejdou nijak udelat, protoze se to poradne nerozpalilo az nahoru.. a indukce ma predpokladam stejnej problem. Do trouby jsem ho dat nemohl, protoze nesla vyndat rukojet, takze jsem to delal na kempovacim varici lol.. nicmene sralo me to obnovovat, kdyz jsem vsrtvu nejak poskodil, takze jsem se ho nakonec zbavil
    GREGI
    GREGI --- ---
    Prvni pokus, hodne toho jeste bude chtit vychytat kazdopadne prace na carbon steel v topu:) I kdyz prvni pokus tak zatim muj nejlepsi stir evr :)) Sem nadsenej

    GREGI
    GREGI --- ---
    A dobre video kteremu verim a 3 body ktere sem si myslel ze davaji smysl a bylo mi potvrzeno
    1 nebat se myt s jarem, nicemu to neuskodi
    2 pred kazdym pouziti umejt pokud to je dele nepouzivane
    3 nemusi se to pokazde olejovat pokud se dobre vysusi a neni nekde na vlhkem miste

    🥘 How to not RUIN a Carbon Steel Wok (3 MYTHS)!
    https://youtu.be/if9JIx11Ozo
    GREGI
    GREGI --- ---
    Tak hlasim ze indukce funguje uplne skvele:)) Jen zejtra vsude zavreno a doma nemame zelenu takze stir musi pockat:(( Rychlej test s vajickem, troska oleje a nic se nikde neprilepilo:)
    XINDLX
    XINDLX --- ---
    CHOSIE: díky.. tím se to asi vysvětluje.. základ byl z rajčat
    CHOSIE
    CHOSIE --- ---
    Ten seasoning může slézt pokud je ta omáčka moc kyselá (acidická), obecně se nedoporučují třeba i rajčata.
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    XINDLX: úplně v pohodě, nic takového se mi nestalo 😉
    GREGI
    GREGI --- ---
    Tak prvnich 7 vypalu, zitra budu pokracovat dokud nebude uplne cerna. Furt tam dost mist prosvita. Hadam ale ze se to udela samo behem tydnu, mesicu a let....

    XINDLX
    XINDLX --- ---
    KARLOSK: já v tom jednou dělal kari a úplně mi to vymylo tu hezkou začouzenou patinu.. tak jsem dospěl k závěru, že omáčky kde vyváříš víc vody do woku nepatří
    nestalo se ti to taky? podle toho co vidim na fotce bych to čekal.. pánev mám úplně stejnou
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    GREGI: prvně jen ten oheň dokud to neztmavne a pak to nech projet se zeleninou jako kdybys vařil...
    GREGI
    GREGI --- ---
    Dneska budu vypalovat ocelovej novej nejaky tipy?:)
    JIKE
    JIKE --- ---
    Zdar do klubu! Pecka
    Zrovna dnes budu dělat voňavý a křehký kuře ☺️
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam