• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIWok 🔥
    GREGI
    GREGI --- ---
    ANNIKA: vylucuje no pokud nechces riskovat nejaky sracky v jidle... Je to povrch od povrchu ale cca 230 byva max teplota
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    GREGI: Tak jako cim bezudrzbovejsi, tim lepsi, to jo. Ale neprilnavy povrch a vysoky zar se vylucuje, ne?
    GREGI
    GREGI --- ---
    ANNIKA: zalezi jestli si ochotna vypalovat a malinko se starat... Ja mel predtim neprilnavej na indukci ale omylem sem zapl spatnou plotnu a nez sem se za 30s vratil tak byl uplne rozpalenej doruda a znicenej povrch tak sem sel do uhlikove oceli a uz bych nemenil. I ta jistota ze to proste nejde znicit je na indukci fakt super na stir fry....
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    Wok teď hodně zvažuju. Má to smysl na indukci? A jaký v tom případě chtít? Myslela jsem, že to nemá smysl, ale sili řeči, že prý jo :-)
    EZEE
    EZEE --- ---
    EZEE: horak na plynu
    EZEE
    EZEE --- ---
    XBAHNO: Ohen je ohen. Ale zase ten horak na woku nedoda zadny aroma oproti tomu kotlikovymu gulasi na dreve. Ale porad je to ten ohen! :))) Uplne jiny vlastnosti nez ta indukce. Jasne, ostatni vareni je skvely a uzasny na tom, ale v pripade woku mi to prijde proste sic jo fungujici, ale neni to porad ono. Ostatne "wok" je kotlik tusim. Wok na indukci uz beru jako takovej cyber a proto nad tim premyslim.
    GREGI: Jo schvalne posli :))
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    GREGI: Když leješ rybí omáčku na suchý wok, tak fakt potřebuješ větrat, plyn neplyn. To jídlo voní až k sousedům. Ob parcelu. Vlastně ob tři parcely.
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    EZEE: nevím, oheň je oheň. Vlastně mám doma jen dva plynový spotřebiče - desku a, emh, jiný vařič pro produkci jiných produktů. Indukci bych možná dal šanci, na rozdíl od jiných elektrických vařících nesmyslů. Ale oheň... To je jak guláš v kotlíku, to má i ten příběh. Na indukci ti to hořet nezačne.
    Jinak samozřejmě do tutoho jídla rajče nepatří, bůček, cukr, rybí omáčka a pepř. Úplně jednoduchý a IMHO top cơm bụi jídlo.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Popojedem.
    Potrebujeme novy wok, tentokrat opravdu ovalnou verzi dna. Co tak vidam, vetsina lidi nejde do nejakych echt modelu, ale prekvapive to je od pohledu nejaka kovova plecharina s drevenou ruckou. Staci to?
    Jo a mame plyn, takze predpokladam, ze potrebuju nejakou redukci, at to drzi na plamenu.
    GREGI
    GREGI --- ---
    EZEE: mam ted bezdotykovej teplomer v dilne tak ho pak privezu domu a schvalne ty teploty zmerim:)
    GREGI
    GREGI --- ---
    XINDLX: Jako popravde me fascinuje ze ma jeste dneska nekdo doma plynovej sporak, kdyz uz bylo jasne prokazano jak silene moc spatny to je na kvalitu vzduchu, pokud nemas prumyslove vykonne odvetravani, coz nikdo doma nema.... Takze uz jen kvuli tomu za me moc neni diskuze mezi plynem a indukci na vnitrni pouziti. Venku to je jina na jare kupuju nejakej poradnej plynovej varic na zahradu:)
    EZEE
    EZEE --- ---
    XBAHNO: No vidis, tak jak to je? Delal by jsi s wokem na indukci? :)) A ze do jidla nelejes ten rajskej relax? :D
    XINDLX: Hustej trik. Ja jsem sledoval jen par videii a prave vic nez styl to ma ucel, proto premyslim nad tou indukci. Pac ta proste jen nahreje sice rychle, ale nepali po bocich.
    XINDLX
    XINDLX --- ---
    EZEE:
    minimálně když na ty boky cákneš sojovku tak se má začít vařit aby se vyvařil alkohol a ne aby stekla a do jídla se zamíchala tak jak je.. pokud by to indukce neuměla můžeš si dát matroš ve woku stranou a cáknout jí na dno a výsledek bude stejnej, ale podle mě to nemá takovej styl
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    Thịt rằng cháy cạnh - na trochu podladěným ohni:-)

    EZEE
    EZEE --- ---
    GREGI: Neee zhave okraje, ale vzdycky vidis, jak si prihuli, na chvili, aby to zase boostnul a mel ten wok rovnomerne zahratej. Jen uvazuju, jestli to zvladne indukce taky, tak fajn :)
    GREGI
    GREGI --- ---
    EZEE: Tak docela dost tepla na ty boky dojde, nechces se toho dotknout kazdopadne co sem ty teploty tak nejak nevim kde si prisel na to ze u woku chces mit zhave okraje...

    The hottest burners on typical residential ranges top out between 18,000 and 22,000 BTUs (some pro-style ranges will get you 25,000 BTUs). Professional wok burners range between 100,000 and 150,000 BTUs. The discrepancy in power is striking, but perhaps more importantly, the focus of the flame is different as well. A wok stove focuses all that power on a small central point—the rounded bottom of the wok—while a Western range spreads it out to accommodate larger flat pans. The resulting power placement makes it difficult for the focused distribution of heat (hot centers and cooler sides) that is required from wok cooking. Even if you did have the power and heat placement you need, you’d still have to deal with the insane ventilation requirements for dealing with that level of gas output.
    EZEE
    EZEE --- ---
    No to je prave ono, horak zahriva Wok i po bocich, s indukci to neudelas tak efektivne imho.
    GREGI
    GREGI --- ---
    BULHI: co tak chapu tak ten vrch kdyz je zhavej tak to k nicemu moc neni... ja to nechal na 3 z 15 5 minut prohrat a pak uz sem palil hlavne spodek....
    BULHI
    BULHI --- ---
    GREGI: jak jsi to teda udelal, kdyz mas indukci, v troube? ja mel taky carbon steel, ale mam klasickej elektrickej sporak, na kterym ty strany nejdou nijak udelat, protoze se to poradne nerozpalilo az nahoru.. a indukce ma predpokladam stejnej problem. Do trouby jsem ho dat nemohl, protoze nesla vyndat rukojet, takze jsem to delal na kempovacim varici lol.. nicmene sralo me to obnovovat, kdyz jsem vsrtvu nejak poskodil, takze jsem se ho nakonec zbavil
    GREGI
    GREGI --- ---
    Prvni pokus, hodne toho jeste bude chtit vychytat kazdopadne prace na carbon steel v topu:) I kdyz prvni pokus tak zatim muj nejlepsi stir evr :)) Sem nadsenej

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam