• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANSpaceX (Falcon 9 / Heavy / Dragon / SuperHeavy / Starship / Starlink) + Tesla, Neuralink, Boring, xAI, Grok, Optimus
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    XCHAOS: neviem ci zrovna musk vytvara nerovnost, zrovna spacex je priklad toho ked drahu technologiu zlevnuje pre masy, napr. nejake vynasanie studentskych satelitov by asi nebolo tak rozsirene kym tie ceny neklesli, ale teda neviem aka bola spolupraca akademikov s roscosmosom :)
    PES
    PES --- ---
    XCHAOS: USA už se zdravotním (a i školním - VŠ) systémem přepadlo do stavu, kdy cena (přemrštěná) způsobuje ve výsledku mnohem větší škody než přínosy. Zvláště v tom zdravotnictví a k tomu přisátým "pojišťovnám" je to tam totální katastrofa.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PES:
    GEGE: tak ono mícháte dohromady neslučitelné koncepty, všichni. "vytváření milionářů" je podivná metrika.. je to prostě jen vytváření nerovnosti, pravda, není to hra s nulovým součtem, ale pořád je bohatství ordinální a ne kardinální.

Ale ta zdravotní péče taky není triviální téma. Nejde lidi manipulovat, aby pracovali jako lékaři - lze je pouze motivovat. Lze kritizovat věci jako patenty na léčiva, co už by mohla být generická, v USA se vede debata např. o inzulinu, kde to žádným financováním vývoje nebo tak zdůvodnit nejde a ceny nafukuje monopolizace.

Otázka manipulace vs. motivace mi přijde zajímavá, celá současná AI-trilionářsko-miliadářská vlna mi ale přijde spíš o manipulaci a demotivaci. Transformace Elonova působení a směřování během let mi třeba osobně přijde demotivující strašně, ale to patří spíš do [Elon Musk]
    PES
    PES --- ---
    GEGE: anebo způsobí příšernou inflaci...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MASAJS: Je to laso. v Texasu používají čínské jídlení hůlky (chopsticks), v Číně texaské laso... :-)
    GEGE
    GEGE --- ---
    KOUDY: kdyz to budou delat vsichni bohaci, tak to bude skvely. jinak mi prijde, ze napr. dostupne vzdelani a zdravotni pece muzou pomoct vytvorit miliony stastnych lidi nebo vice nez 4400 milionaru a odstrani stres pro miliony obcanu.
    MASAJS
    MASAJS --- ---
    Mě se líbí ten systém čtyř lan, která nahrazují chopsticky, je to mobilnější než přistávací věž, kterou by asi na moře nedostali.
    Jen mě přišlo úsměvné nazývat to sítí. Síť s jedním okem....
    PES
    PES --- ---
    MASAJS: každý začátek je těžký ;-)
    MASAJS
    MASAJS --- ---
    PES: Čtyři lana jsou síť? ... no budiž ....
    PES
    PES --- ---
    Číňani na to jsou trochu jinak...
    Čínská raketa Dlouhý pochod 10B: Návrat prvního stupně proběhl do sítě - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/technet/vesmir/cina-vesmir-raketa-nosic-cz-10b-dlouhy-pochod-pristani-zachyceni-sit.A260713_103518_tec_vesmir_vse
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    @SpaceX
    Starship’s thirteenth flight test is preparing to launch as early as Thursday, July 16
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    mna na tom videu zaujalo ze ako sa im pokazila ta retaz na chopstiky, tak to opravili do niekolko hodin, v nasom korporate by taka vec trvala niekolko tyzdnov :)))
    KAERO
    KAERO --- ---
    KOUDY: jo, spacex dela spoustu super veci, ale zrovna tohle video neukazuje nic extra co by uz tady 50 let nebylo ozkousene. I to schovavani casti rampy pod kryty mela uz minimalne rampa saturnu V. Me osobne prijde u boosteru nejdrsnejsi ze dokazou urdzet vetsinu motoru v chodu. To byl ten problem predchozich velkych raket, pouzivat hodne motoru najednou se nedarilo a velke motory jsou taky komplikovane.
    DOKIS
    DOKIS --- ---
    The robotaxi law that could ban Tesla | The Verge
    https://www.theverge.com/transportation/962309/new-jersey-robotaxi-bill-lidar-tesla

New Jersey chce uzakonit, ze jen kamery nestaci. Na pohled se zda, ze zduvodneni je "jen kamery nestaci", a ze to realne postihne jen Teslu je "nahoda".
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    scifi

KOUDY
    KOUDY --- ---
    Neskutecni borci

TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    booster go brrrrr
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    se s tím už nepářou :)