Pustevny - Suchdol nad Odrou. 55km
Konečně zase pořádná procházka :D
V pátek brutální vstávačka ve tři ráno, vlak mi jede v pět. Fuj.
V Rožnově jsem v půl desáté. Místní skanzen si nechám na jindy.
Hurá přesun přeplněným busem na Pustevny. Zbytky sněhu, led... Naštěstí byla ledovka jen z Pusteven na Radhošť, pak už to bylo v pohodě.
Na Pustevnách dávám první letošní dvě pivka venku na zahrádce. Moraváci už tu do sebe lejou tvrdej jak o závod.
U Radegasta dávám další pivo, protože by byl hřích si nedat jednu dvanáctku přímo u sochy, která spíše vypadá jako namakaná moravská teta s velkejma ceckama, než jako bůh války :D
Po ceste zjišťuju odkud se vzal první základní kámen Národního divadla.
Cesta je v klidu, jen musím jít z ošklivého kopce kolem hotelu Radegast (pivo) Kaple sv. Cyrila a Metoděje do sedla Pinduli.
Takže bolavý nohy ze sestupu. A pak to samý zase vylézt na Velký Javorník. Paráda :)
Na Javorník už ani nejdu a odbočuju k pramenu Jičínky.
Moc pěknej flek, hromada místa, ohniště, které jsem nevyžil a brutálně vydatný pramen.
K večeři testuju lososa s těstovinama ve smetanový omáčce od Real Turmat. Je to drahý jak prase, ale dobrota. Doporučuju.
Vzhledem k tomu, že sem vstával ve tři, zalehávám už v půl sedmý.
Hurá na Starý Jičín.
Vstávačka v šest. Mám rád když vycházím brzo a kolem mě se vše probouzí. Srnky, lišku jsem viděl...
Z kopce do kopce. Zase z kopce, nohy trpí. Svačina a hurá do Hodslavic, než zavře místní Jednota.
Koukám na rozcestník a hle, on se tu narodil František Palacký. V obci jsou tři moc hezké kostely.
Dávám dvě pivka na náměstí, za půl hodinky jede bus do Nového Jičína. Tam jsem ještě taky nebyl tak omrknu alespoň náměstí a pak to dojdu do Starého Jičína.
Město vylidněný, dávám rychlý prso v kavárně a šlapu dál.
V Loučce u Nového Jičína nakupuju kotel domácích korbáčiků, které polknu raz dva jak jsou dobrý.
Starý Jičín. Malá vesnička/obec s jednou hospodou. Ale prvně omrknout hrad, prý tam je dle netu otevřeno. Nebylo. Tak jsem alespoň omrknul schlafplatz a hurá do hospody.
K jídlu jen mražená pizza. No co, nebudem si vybírat, ale nějaké ty halušky bych si dal raději.
Po pár pivech se vracím na hrad. Prý se tu chrápat nesmí. No co... Za odměnu jim tu alespoň vysbírám plechovky od nějakých prasat.
Večerní romantika na hradě jak se patří. Krásnej západ slunce, ještě pivko a spát.
Jde se na vlak.
Vstávám opět brzo. Východ slunce přímo na Lysou. Paráda.
Balím, rychlý kafe a jdu.
Cestou jdu sakra dlouhou obcí Bernartice nad Odrou. Ten asfalt je pro mý nohy super věc :D
Procházím kouskem CHKO Poodří a za tím už je Suchdol.
Super vejlet. Všude moc v pohodě lidi. Ještě teď jsem absolutně zničenej. Beskydy jsou super a těším se sem za 14 dní znovu až budu načínat jižní část.