• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KARLOSKStezka Českem
    Stezka Českem, to není jen severní a jižní trasa.

Pro stezkaře a stezkařky co jdou stezku nebo se jít chystají. :)
    Neřešíme jen severní a jižní část ale i stezku napříč, stezku sever x jih, Českomoravskou stezku a Stezku Slezkem známé jinak jako Via Czechia.
    Rady a tipy ohledně ubytování, míst pro přespání, kde se najíst nebo místům, kterým je lepší se vyhnout.
    rozbalit záhlaví
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KARLOSK: myslim ze kdyz sem kolem sla ja, bylo zavreny i obcerstveni :D
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    KRISKA: Byl v areálu kempu ale nikdo nehrotil. Je tam i občerstvení, které využívali i běžní turisté.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KARLOSK: k tomu pristresku co mas na foto sem volala lesy cr ze tam nahore nad zebrikem je vosi hnizdo :D a super ze si sel k ostrovu, am pocit ze to bylo v arealu kempu a okolo byl plot ale mozna sem se jen blbe divala
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KARLOSK: v tom tvym prvnim pristresku sem taky spala v kvetnu. Jinak diky za report, ja tama nekudy sla po vlasni ose, ale vim, ze misty sem asi stezku ceskem mijela.

no bud rad za 70 km :D ja mela od jara nejaky problemy s bederkou/kycli a tak sem si rikala, jaky to je omezeni, ze ujdu kolem 20-25km denne max... to mam za to :D
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Tak další kus za mnou.

Nová Bystřice - Nové Hrady. Je to 70km já měl 62km

Po práci sedám tradičně na vlak. Do Jindřichova Hradce je to kousek.
    V J.H. mě ovšem ujíždí bus díky zpoždění vlaku. Počítal jsem s tím takže pivo a gumídci hned ze startu na bus nádru.
    Po příjezdu do Nové Bystřice, kde jsem již startoval směr Bítov se tentokrát točím na druhou stranu.
    Dneska to mám jen 6km do pěkného přístřešku, který tu není jediný a podobné kousky tu rozesela sama Nová Bystřice, takže paleček nahoru, díky.
    Po cestě míjím golfové hřiště. Sbírám míčky a vyhazuju je do koše. Takhle debilní zábava s trávníkem ostříhaným na 1cm v době klima krize? Fuck them!
    Do přístřešku přicházím někdy v sedm. Pivko, večeře, pivko, seriál na mobilu a spánek.

Ráno se probouzím a první co spatřím je nějaké asi vosí hnízdo.
    Je ticho, nebzučí, asi je prázdné.
    Mířím do Chlumu u Třeboně, kde se dá něco pokoupit, pojíst a popít...
    Příroda nádherná. Plně se začínají projevovat Jižní Čechy.
    Míjím Kámen republiky, odbočuji k nejsevernějšímu bodu Rakouska a potkávám další památku na bolševická zvěrstva. Z těch izolátorů na plotě mám chuť... no nic, hlavně Never again!
    Cestou do Chlumu procházím obcí Staňkov slibující potraviny. Vzhledem k tomu, že je teprve půl jedenácté a všechny hospy jsou zavřené, nabízí se fláknout sebou pod strom s lahváčem.
    Potraviny trvale uzavřeny. No co. Každej den není posvícení.
    Lidí začíná být více. Kempů začíná být více a mě to začíná více srát. :)
    Naštěstí potkávám kemp kde už je otevřeno a po 18km se ochladím třema Kozlama za 42,-
    Po hledání piva přichází další quest. Hledání langoše.
    Dostal jsem na něj takovou chuť a říkám si, že v jednom z těch kiosků v kempu u rybníka Hejtman musí být!
    Není.
    Nechci nikomu říkat jak má trávit víkend nebo prázdniny, ale myslel jsem, že dobám kdy je v kempu hlava na hlavě už je konec. V kempu u Hejtmana je totální lunapark.
    Ok. Dám pivko v kiosku kde nemají langoše, začínám mít trochu hlad...
    Přesouvám se k dalšímu a dalšímu a nakonec končím u rozmražený pizzy. Škoda.
    V Chlumu je sice restaurace, ale fakt nechci zapíjet oběd Staroplamenem, jehož lahváče jsou vhodný max tvorbu molotovových koktejlů.
    Měním trasu, sedám na bus a jedu do obce Kosky k Majdaleně. Je tam útulna.
    Po pár kilometrech chůze přistávám na místě. Klasická útulna Lesů ČR. Nikdo tu není, krom vos a asi tří sršní, které si ze mě udělali matějskou. Furt mě očuchávali. Ale co, sršeň je kámoš.

Třetí den se zvedám za rozbřesku a jdu směr Dvory nad Lužnicí, kde se přiblížím vlakem do Českých Velenic.
    Nic se tu nezměnilo, jen stromy jsou větší.
    Potkávám i lavičku, kde mě tenkrát před pětadvaceti lety sebral táborový vedoucí cigára... :D
    Dávám sváču, pivko a vracím se nádr abych jel jen jednu stanici Vyšné.
    Dneska je to takový vzpomínkový.
    Tenkrát jsem sem jezdil na tábor PČR do Nových Hradů, kde jsem schytal nějakýho vedoucího ze zásahovky, paragána nebo odkud byl, ale místo táborové hry na téma Harryho Pottera jsme slaňovali, procházeli rašelinou na laně a stavěli přehrady na potoce a dokonce šli pěšky Nové Hrady - Velenice a zpět... To nebyl tábor, to byl výcvik a ostatní nám záviděli. :))
    No dost nostalgie.
    Zdejší krajina je celkem rovná, nicméně se konečně objevuje první kopeček. Je jediný, který člověk za celou dobu pocítí. 150m. Pohoda.
    Přicházím k Zevlovu rybníku, dávám pauzu a kochám se rybama co si dopřávají trochu více kyslíku.
    Odtud je to už jen kousek k táboru kam jsem jezdil.
    A tábor Sokolí Hnízdo žije.
    Plno smráďat plní táborové úkoly, hrajou si a nejsou u displejů. Hell yeah. Potřebuju vrátit v čase a účastnit se toho taky.
    Opouštím nostalgii a překonávám posledních 60 výškových metrů.
    Na náměstí v Nových Hradech splavenej dávám Birella a přesouvám se do hospody - bistra Mariya.
    Třikrát Kozel, výbornej drůbeží kaťák s bramborákama. Teda on bude asi průměrnej, ale "v lese" chutná všechno jinak :D
    Pořizuju zásoby piv a přesouvám se na 1km vzdálené nouzové nocoviště v údolí Nových Hradů.
    Zabírám přístřešek, pouštím seriál, relaxuju a v osm to balím do snů.

V noci se mě daří si vylejt půlku petky vody do peří. Gratulki, demente. :D
    Naštěstí už jedu další den domů.

Ráno pobalím, stíhám i s nákupem piv do vlaku ranní bus a tadáá, s přestupem v Č. Budějovicích jsem v 11.30. doma.

Šlapání mě tentokrát tolik nešlo, buď to bylo únavou po 70km z minulého víkendu, nebo jsem byl prostě línej...
    Ale i tak další kus stezky je doma. Příroda nádherná. Lidi jsem krom šílený klauniády v Chlumci u Třeboně nepotkal a tak tomu dávám 9,5 z 10

O_THREE
    O_THREE --- ---
    KRISKA: souhlas. Ten rozdíl mezi nafukováním thermarestky vakem a pumpou za ty peníze stojí. Co mě překvapilo je víceméně stejná gramáž. Kdy moje Flextail Zero pumpička i s baterkou váží asi jen o 8g více, než ten nafukovací pytel.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KARLOSK: jenze doma nepotrebujes resit spanek v -15 vetsinou :D takze asi tezko rict, jesti by nekdo meril takove R matrace :D

ale ja kdyz lezim na stare klymitce nebo nove tar, tak v -8 proste citim regulerni teplo z tar, mam strach, ze by to bylo nad 0 moc moc. zatimco doma kdyz lezim ve 20 a nemuzu spat, zadny teplo pod sebou z matrace necitim :D
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    KRISKA: Jo, i přes vysoké Rko je to celoroční pohoda. Matrace doma bude mít dle mě ještě lepší izolační vlastnosti a člověk na ní spí celý rok :)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KARLOSK: jakoze i pres to vysoky R to je celorocne ok? no ta sts bude podobny monstr jako ta moje, to i kdybys byl kral vetru tak bys do toho funel 10 minut.
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    KARLOSK: A musím říct, že i když má R 7,4 a nepostavíš to na zem ze které by to cucalo teplo tak je to ideál celoroční karimatka.
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    KRISKA: mám teda sea to summit, ale jakmile to má 10cm výšku, 200cm délku a 60 šířku, nechceš vyjít kopec a ještě tohle foukat plícema.
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    KRISKA: Srpen a půlec září bude patřit Šumavě a zbytek roku tomu kusu Moravy co jsem nešel na jaře. A když bude hezky tak dám i Český les. Ale to je pozitivní vidění situace. :))
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KARLOSK: a hlavne to chces na thermarestky zimni:D bez pumpy uz nikdy svoji tar xtherm nechci nafukovat:D
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KARLOSK: tak to je paradni, mozna letos nachodis i vic nez ja, uz su 4 tydny mimo a asi to nadejne do konce prazdnin natezko nevypada:( takze pekne chod, at se mam cim kochat:)
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    KARLOSK: Pardon, to je počítáno i s tímto víkendem.
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    KRISKA: Letos mám 480km
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KARLOSK: ted makas a ja se kocham a hojim :D ale zas kdybys to spocital, kolik jsi treba uz letos nastezkoval?

moc me dneska nepotesili, ze prej hojeni je nejaky slabsi a jeste to zatezovani nechce... :(
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    NOISEGATE: Je to slušný magor :)) Ne, ale tady musím říct, že závidím. Co vše asi člověk viděl, ty vzpomínky, zážitky... Musím máknout :)
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    KRISKA: hodně slusnej oddíl! :)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    KRISKA: Až neuvidíš zelenou, byla si všude. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam