OCTOPUSS: Tainted Grail není AAA hra a grafika tím pádem není úplně super nejvíc vyhlazený next gen shit, ale mně se strašně líbí ta stylizace, takže graficky to není žádný zázrak, ale rozhodně pro někoho to může mít své kouzlo :D a tedy, jak to hraju v tom early accessu od začátku, tak vidím celkm velký posun, ergo mi to přijde vlastně hezké.
LOJZEE: Mě to zaujalo primárně zasazením, mám rozehranou tu deskovku (už předposlední expanzi) a ten artušovský setting mají udělaný hodně dobře. Mají tam narativní design poňoukající k exploraci, k nějakým místům se dá dojít tak, že se díváš, jak to kolem tebe vypadá a když hráč exploruje, tak i něco najde. Moc pěkný writing, zejména dialogy jsou místy vyloženě jako zjevení, příjemně neprvoplánová vyústění některých questů. A questy obecně jsou místy velmi hilarious, včetně netrapného humoru.
Fight v těch updatech hodně měnili, takže těžko říct, jak bude vypadat ve final, ale snad pokaždé se mi tam celkem dařilo fungovat v kombinaci útočných kouzel, luku a meče/dýky. Příjemné je, že člověk má hned od začátku možnost mít 4 sady vybavení (kouzel a zbraní).
Vlasně jediné, čím mě to sere je můj tradiční problém s carry weight a omezeným inventářem, nesnáším to upřímně a nezištně plošně všude; jako mají to tady celkem velkorysé (dá se záhy najít prstýnek, co s tím pomáhá, skilly, co to zvedají, infinite truhla tu je atd.), ale mě to prostě sere od podstaty, nechci řešit tyhle píčoviny vůbec. Je tu crafting, nejsem't milcem craftingu, takže jediné, co k němu mohu říci je, že hráč není nucen trávit s ním mnoho času a toto oceňuji :D
V tom posledním updatu přidali housing (spíš tak v náznaku, opět těžko říct, jaké to bude ve final), doceňuji popis, velmi to ilustruje tón některých míst hry
https://images.steamusercontent.com/ugc/19810316429884203/08BF774D6E8B16052E19CE122729DD5A23BFE975/?imw=5000&imh=5000&ima=fit&impolicy=Letterbox&imcolor=%23000000&letterbox=false