trošku to pletete dohromady, hledání kamínků, sekání dřeva, ze kterýho hned padaj prkna nejsou simulace. Ani vaření není simulace. Jsou to kreativní hry, tvořivé, ne simulátory. Max se používá výraz survival RPG, když je to součást nějaké propracovanější hry. Hromady věcí, kde se všechno dá na něco použít, je součást RPG her od začátku, už od ultimy.
Sadako správně zmínil simíky a jejich marketingové parodie. To nějaké simulace jsou, ale dost primitivní (což neznamená, že to není zábavné). RDR2 není survival a ty realistické prvky, jak správně zmínil AIAX, tam vlastně herně nejsou využité.
Já survival prvky mám rád, zapínám si to i ve skyrimu nebo falloutech. Žeru i ve Starfieldu.
Kingdom come taky není simulátor, je to jen fantasy kde je nějaký život ve středověku jen inspirace.
Mimochodem, nemohl jsem si nevšimnout, že hodně lidí, co tvrdí že ve hře má být každý mob těžkej a ukazujou furt na Darksoulsy (a všechno ostatní ani nejsou hry), a že hoden hraní je jen ten, kdo se naučí to tam zabíjet, tak nenáviděj survival, kde se managuje nosnost, jídlo/pití, spaní, boje, výroba... a dost na to nadávaj. Ve zkratce, je docela legrační, že lidi co se chlubí jak poráží bosse v Darksouls, nedokážou vylézt ve Skyrimu (na survival) na horu. Všimněte si toho.
Přitom ale tyhle survivaly nejsou simulací reality, ale nabízej kreativnější řešení stavů, lepší zapojení alchymie a vaření a craftingu do hry, více taktiky a více kreativity. Tím se taky liší dobrý survival RPG od špatného.
Jsou to různý žánry a RDR2 nakonec přesto co to slibuje je prostě jen adventura. Ty vzájemný opovrhování dělaj jen kokoti, ale těch je plnej internet.
Podobně jako prrr s tím "mám rád menší hry", to není stáří, ale způsob konzumování.
Ubisoft i Bethesda, Techland, ti co udělali takový ty vikingy se stavěním, FunCom a hodně dalších menších studií umí dělat i hry, kde je prostředí, ve kterém musí být aktivní i ten co to hraje, a pak ty velký a otevřený světy fungují. Ten co hrát neumí se bude nudit. Pokud vyloženě chcete hrát jen to, co vám někdo připraví a jdete nějakým vyznačeným směrem, tak jako dobrý, ale sami si zavíráte dveře.