AIAX: mně to vysvětlovat nemusíš.
Nicméně první omyl je v tom, že hry se hrají na obtížnost nejvyšší. To je totiž blbost, nebo spíš past na nedospělé Turky, kde ve velkém počtu jedním stylem, na přesilnění protivníka, na sílu. Pár na dexteritu. Kreativita nikde.
Ale sám to vlastně píšeš, jsou to občas pasti a ne obtížnosti. U Bethesdy nebo třeba Odyssey od Ubi to ale není HPčkama (a bacha na lháře, co to tvrdí), ale mobům se zvyšují různý druhy odolností, ale bacha, zapínaj se i slabiny a zvyšuje se critic. Úplně stejně jako u fromů nebo capcomů nebo alrianů je nutný se kouknout čím a kdo útočí a najít čím ho nejlíp majaznout, krystalický tupým, ohňový mrazem a pod. U Odyssey to udělalo to studio hrozně chytře, zvednutí obtížnosti se jím zvednou odolnosti a hlavně AI. Si to zkus, dej nízkou a rozdíl levelů a budou stát a čekat na ránu. Zvyš to a vyrovnej levely a budou tě obkličovat, někteří vezmou luk a vylezou někam do lepší pozice, elitky začnou používat i svoje schopnosti, výpady.
Např. u Bethesdy/obsidian máš i survival, někde je od začátku, jinde byl přidaný až časem. A i Fromové na to přišli, u Elden ringu, který vlastně není těžký, pokud trošku přemýšlíš. To samé je u RPG jako dělaj bethesďáci.
Co se týká atmosféry, zkusil jsem teď Skyrim se survivalem, tu special edition, poslední. A je to furt hrozně kvalitní a jsou tam překrásný scenérie. První dark souls jsou hezké, ale ani dvojka rozhodně nestojí opodál. Tohle TG se mi líbí a nepotřebuju k tomu extra textury. Oblivion remaster je rozhodně zajímavý. DD jednička i dvojka jsou krásné.
Co se týká stylizace, tak mne napadá že barevnější je akorát tak Kingdom of amalur, který to ale mělo schválně, v kontrastu tomu příběhu, který byl velice dobrý a lore světa. Vynikající poslední Dragon Age V taky staví na kontrastech, veselý barevný lesík, a následně zničená místa podléhající zkáze. Rozpadající se svět. Tady je spíš otázka, zda jsi schopný ty stylizace přijmou a pochopit nebo chápat jako součást toho vyprávění – podobně jako u filmu je třeba použit černobílý materiál, nebo filtry a pod.
A DIablo je pěkně udělaný, všechny díly. Teď dokonce u 4 změnili obtížnosti a padání lootu, v současnosti jede sezona, kde ti moc těch lepších věcí fakt nepadá, musíš se snažit. A ono to tomu asi čoveče prospělo.