• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ECLECTICAKrize středního věku, perimenopauza a další radosti stárnutí Andropauzu tu probíráme taky :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    BERUSKA_CA: ono staci, kdyz se treba starnouci zeny nemazou indulonou a pouzivaj obyc telovy mlika :) babickovskej oder pak neni moc kde brat. a stary sladky lacinmy parfemy taky vyhazet :)
    ale na oder moci z panskych kalhot asi njc lepsiho nez pracku nevymysleli...
    PREKOTKA
    PREKOTKA --- ---
    CORNELA: a ?
    CORNELA: jezis promin, z nedostatku magnezia se mi tak klepoou ruce, ze se mi zdvojilo L a ani jsem si toho nevsimla, protoze me od PC odehnala silna krec.
    EKG
    EKG --- ---
    CORNELA: Proti tem srackam a buzeraci, co jsem zazival v Cechach bezne, umeji se tady chovat k pacientum, vis? Nevis, ty to neznas.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    EKG: Tak nhs je v celosvětovým měřítku odbornej vrchol medicíny, to víme všichni :D
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    PREKOTKA: Děkuji, s jste velmi laskavá, děkuji za to, že neprznis jméno :D
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    PREKOTKA: Já mluvila o indikacnim omezení úhrady, plakat kvůli tomu fakt nepotrebuju :D
    EKG
    EKG --- ---
    Jeste se mi to nestalo, ale kdyby na me v ordinaci NHS nekdo promluvil cesky, tak ani neodpovim a jdu pryc. Nepotrebuju svoje zdravi resit se zasranym gestapakem.
    PREKOTKA
    PREKOTKA --- ---
    KLEINZACH: jestli bych nekomu nekdy rada rozdupala choditko, jsou to prave takto arogantni lekari, jako je pani Cornella, ale mam uctu ke stari, tak uz ji nebudu prudit, at nema infarkt :)
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    rozdupejte si choditka :D
    PREKOTKA
    PREKOTKA --- ---
    CORNELA: tak se jdi nekam vyplakat, protoze v mem pripade pravdu nemas.
    EKG
    EKG --- ---
    CORNELA: Ve slove arogantni kosoctverec mas nekolik zasadnich preklepu.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    PREKOTKA: Já vidím zejména indikační omezení úhrady, které pojišťovnu zajímá. Pokud ti je pravda nepříjemná, tak použij ignore, děkuji
    PREKOTKA
    PREKOTKA --- ---
    CORNELA: co sis dosadila je tvůj problém. Já vidím dost odborných lékařů, kteří je mohou předepsat a jeden z nich mi ho i předepisuje. Při pristi návštěvě ho upozorním, že by mohl mít trable s pojišťovnou. A tebe prosím, abys se mnou takhle nemluvila, je mi to nepříjemný.
    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    Doplnuji tabulku od AI.
    Sama mam uz roky zkusenost hlavne s bisglycinatem vecer (uvolnujici efekt je znat) a zkousela jsem i malát rano - ten jsem mela ale praskovej a byl desne hnusnej (na to pozor).
    Aktualne beru tenhle : https://www.beggs.cz/produkt/beggs-magnesium-bisglycinate-380-mg-p5p-complex-14-mg-60-kapsli
    - je fajn, ze je to hodne "cistej" produkt - i bez tech protispekavejch latek

CORNELA
    CORNELA --- ---
    IOM_NUKSO: Uhličitan v magnosolv má vstřebatelnost do 10%, oxid úplně nic, daleko lepší varianta je bisglycinat, citrat, malat, obchodních názvů a generik hromada
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    CORNELA: a ta hromada mnohem lepsich je teda.. napriklad?
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    EKG: V přechodu ještě ne, nejsem stará jak ty ;)
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    PREKOTKA: Preskripcni omezení tady, pokud to někdo píše jinak, koleduje si o kontrolu zdravotní pojišťovnou, účinky u ostatních dg. nemaj podlozeny data. Jiných lepších forem je hromada, ale jak říkám - nejsou na recept s famou jak je to drahý, tak tolik "nefungujou"

BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    IOM_NUKSO: Taky.
    Mam cuch jako loveckej pes. V lete me do trolejbusu nedostanes. Ale tohle taky citim jen z lidi, kteri nemaji dobry vztah k hygiene nebo uz opravdu jen cekaj na smrt v nedobrem stavu.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    DOUCE: to je imho prehnany. Pokud se normalne sprchujes a peres oblleceni, tak neni nic takovyho citit. Mam spoustu kolegu nad 40 i nad 50 let, nic jsem z nich nikdy necitila. Ani z rodicum, kterym je uz 70 a ani ze starych rodicu si nepamatuji. Jedina vyjimka byl deda, kterej ale uz byl prakticky mrtvola, bilej hubenej lezak, ano tam to citit bylo, ale to uz umiral.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam