• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ECLECTICAKrize středního věku, perimenopauza a další radosti stárnutí Andropauzu tu probíráme taky :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    cornela corneluje, nene
    EKG
    EKG --- ---
    CORNELA: Porad stejna, jenom ted jeste v prechodu. I kdyz u tebe se mozna ten rozdil ani nepozna.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    A kokain.
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    horcik je pro mlady, ted frci opet lithium :)

Low dose of lithium reverses Alzheimer's symptoms in mice | New Scientist
    https://www.newscientist.com/article/2491493-low-dose-of-lithium-reverses-alzheimers-symptoms-in-mice/
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    Možná by místo nesmyslného rejpáni bylo fajn teda napsat, co jsou ty daleko lepší formy hořčíku...
    PREKOTKA
    PREKOTKA --- ---
    CORNELA: jůůů, ty máš ale prima náladu :) Mám ho předepsanej, protože ho potřebuju. Několik zdravotníků (i když je fakt, že v jednom zařízení) mi potvrdilo, že na našem trhu je to nejlepší magnesium co do vstřebatelnosti. Nerozumim tomu, tak si nechám poradit od odborníků. Pokud na to máš jiný názor, ráda si ho přečtu, ale tahle tvoje jízlivost mi přijde dost k ničemu. I když jestli tě to baví, tak si to užij...
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    PREKOTKA: Na recept má velmi úzký indikační kritéria, takže by to nikdo tak psát neměl a jsou už daleko lepší formy hořčíku (ale magnosolv je přece nejlepší,protože je na recept, mrk) :D
    PREKOTKA
    PREKOTKA --- ---
    ELIZHANNAH: aha! Takze ja jsem jen cely zivot v krizi stredniho veku:) jinak jestli muzu doporucit magnesium, tak nejlepsi je magnosolv. Je drahej jako prase, ale kdyz ti ho predepise doktor, vyjde asi na pade....
    LBW
    LBW --- ---
    K tomu vzhledu...nedavno jsem koukal na fotky ze srazu ze stredni.
    Po 20 letech - clovek si rika, hrome, ta devcata vypadaji porad skvele!
    Po 25 - clovek si rika, hrome, ta devcata vypadaji nejaka unavena!

My chlapi porad stejny. Nepoznas, jestli je to fotka z pred 5, nebo z pred 15 lety. Pokud tedy dotycny neztratil vlas, ci nenabyl cejchu :)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    VOY: pardon, tak to bylo zjednoduseny, ale tak casto ti opravdu prodaji veci, co jsou bud plne plnidel,,nebo maji strasne malo te ucinne latky, spatnou vstrebatelnost, atd. nejaka kvalita se tady zacala resit az v posledni dobe a z popudu lekaren to nebylo...casto ti to nereknou ani ti lekarnici bohuzel....
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ACIDQA: no jasne, jestli je to bisglycinat tak ok, ale jeste donedavna ti prodali oxid horecnaty
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    ad horcik - https://allnutrition.cz/blog-5/Chelat_horciku_nebo_citrat_horecnaty_-_ktery_horcik_je_lepsi-blog3490.html (jejich zdroje jsou pod clankem)
    pokud potřebujete mírnou formu hořčíku s vysokou biologickou dostupností, může být vhodnější chelát hořčíku.
    Citrát hořečnatý je naopak ideální pro ty, kteří hledají podporu trávení a regulace střev

napr. kolega si kvuli traveni musi davat velky pozor na to, ktery horcik kupuje
    VOY
    VOY --- ---
    CMLKA: Zajimalo by me jestli "farma se s nejakou vstrebatelnosti moc nesere" si jenom myslis, protoze farma je zla nebo to je nejakym zpusobem podlozene.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    ELIZHANNAH: nez jsem se stihla doplnit, tak jsi reagovala, tak se omlouvam za zmatek, co jsem smazanim zpusobila.

Tak uz jen ve zkratce - je uplne jedno, kde to koupis, zalezi na produktu. A doktor farmacie ma znalosti a je kompetentni dobre poradit. ;)

(Stearan se tam daval, aby se to neslepovalo. Ne jako zdroj horciku.)
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    ACIDQA: no ten stearan hořečnatý (magnesium stearate) není zrovna výhra... já vím, běžné plnidlo, bez toho se ty sypký věci tuším lepí a stroje musí běžet pomaleji, nicméně ač nese přízvisko "hořečnatý", sám o sobě není zdrojem biologicky dostupného hořčíku, takže žádný zdravotní přínos, naopak existují studie, které naznačují, že kyselina stearová, což je součást stearanu horečnatého, může ovlivnit imunitní systém, například potlačením T-buněk, což by mohlo oslabit imunitní reakce. Dále existuje předpoklad, že magnesium stearate může stimulovat tvorbu biofilmu ve střevech, což brání správnému vstřebávání živin... a pak těch suplementů potřebujeme ještě víc, aby se to vůbec vstřebalo... Je to chytrý. Ale pro člověka nevýhodný.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    CMLKA: jakoze je kapsle horciku chelat (bisglycinat) z dr maxe v necem jina nez ta drazsi z gymbeamu?

Vzdyt to ma totozny slozeni. V cem se lisi?
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ACIDQA: akorat ze lekarensky doplnky stravy zrovna ty nejlepsi nebejvaj, pac farma se s nejakou vstrebatelnosti moc nesere

Jo ty oci jsou teda peklo no, to clovek neocura :((
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    ELIZHANNAH: ja sla do lekarny. Magistra se me zeptala, na co si myslim, ze ho potrebuji. Dala mi nejaky moznosti a doporucila.
    Ani nedoporucila ten nejdrazsi. Za me nejlepsi moznost, hodit to na od odbornika!:)
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    CORNELA: oukej :-)
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    VESTIGIA: Představa příjmu živin na kg ideální hmotnosti je kardinalni picovina
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam