• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ECLECTICAKrize středního věku, perimenopauza a další radosti stárnutí Andropauzu tu probíráme taky :)
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    IOM_NUKSO: Uhličitan v magnosolv má vstřebatelnost do 10%, oxid úplně nic, daleko lepší varianta je bisglycinat, citrat, malat, obchodních názvů a generik hromada
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    CORNELA: a ta hromada mnohem lepsich je teda.. napriklad?
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    EKG: V přechodu ještě ne, nejsem stará jak ty ;)
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    PREKOTKA: Preskripcni omezení tady, pokud to někdo píše jinak, koleduje si o kontrolu zdravotní pojišťovnou, účinky u ostatních dg. nemaj podlozeny data. Jiných lepších forem je hromada, ale jak říkám - nejsou na recept s famou jak je to drahý, tak tolik "nefungujou"

BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    IOM_NUKSO: Taky.
    Mam cuch jako loveckej pes. V lete me do trolejbusu nedostanes. Ale tohle taky citim jen z lidi, kteri nemaji dobry vztah k hygiene nebo uz opravdu jen cekaj na smrt v nedobrem stavu.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    DOUCE: to je imho prehnany. Pokud se normalne sprchujes a peres oblleceni, tak neni nic takovyho citit. Mam spoustu kolegu nad 40 i nad 50 let, nic jsem z nich nikdy necitila. Ani z rodicum, kterym je uz 70 a ani ze starych rodicu si nepamatuji. Jedina vyjimka byl deda, kterej ale uz byl prakticky mrtvola, bilej hubenej lezak, ano tam to citit bylo, ale to uz umiral.
    N_I
    N_I --- ---
    Bilancování v 56 letech. Co dělá člověku radost? - Médium.cz
    https://medium.seznam.cz/clanek/jiri-koudela-bilancovani-v-56-letech-co-dela-cloveku-radost-96381
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    cornela corneluje, nene
    EKG
    EKG --- ---
    CORNELA: Porad stejna, jenom ted jeste v prechodu. I kdyz u tebe se mozna ten rozdil ani nepozna.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    A kokain.
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    horcik je pro mlady, ted frci opet lithium :)

Low dose of lithium reverses Alzheimer's symptoms in mice | New Scientist
    https://www.newscientist.com/article/2491493-low-dose-of-lithium-reverses-alzheimers-symptoms-in-mice/
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    Možná by místo nesmyslného rejpáni bylo fajn teda napsat, co jsou ty daleko lepší formy hořčíku...
    PREKOTKA
    PREKOTKA --- ---
    CORNELA: jůůů, ty máš ale prima náladu :) Mám ho předepsanej, protože ho potřebuju. Několik zdravotníků (i když je fakt, že v jednom zařízení) mi potvrdilo, že na našem trhu je to nejlepší magnesium co do vstřebatelnosti. Nerozumim tomu, tak si nechám poradit od odborníků. Pokud na to máš jiný názor, ráda si ho přečtu, ale tahle tvoje jízlivost mi přijde dost k ničemu. I když jestli tě to baví, tak si to užij...
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    PREKOTKA: Na recept má velmi úzký indikační kritéria, takže by to nikdo tak psát neměl a jsou už daleko lepší formy hořčíku (ale magnosolv je přece nejlepší,protože je na recept, mrk) :D
    PREKOTKA
    PREKOTKA --- ---
    ELIZHANNAH: aha! Takze ja jsem jen cely zivot v krizi stredniho veku:) jinak jestli muzu doporucit magnesium, tak nejlepsi je magnosolv. Je drahej jako prase, ale kdyz ti ho predepise doktor, vyjde asi na pade....
    LBW
    LBW --- ---
    K tomu vzhledu...nedavno jsem koukal na fotky ze srazu ze stredni.
    Po 20 letech - clovek si rika, hrome, ta devcata vypadaji porad skvele!
    Po 25 - clovek si rika, hrome, ta devcata vypadaji nejaka unavena!

My chlapi porad stejny. Nepoznas, jestli je to fotka z pred 5, nebo z pred 15 lety. Pokud tedy dotycny neztratil vlas, ci nenabyl cejchu :)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    VOY: pardon, tak to bylo zjednoduseny, ale tak casto ti opravdu prodaji veci, co jsou bud plne plnidel,,nebo maji strasne malo te ucinne latky, spatnou vstrebatelnost, atd. nejaka kvalita se tady zacala resit az v posledni dobe a z popudu lekaren to nebylo...casto ti to nereknou ani ti lekarnici bohuzel....
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ACIDQA: no jasne, jestli je to bisglycinat tak ok, ale jeste donedavna ti prodali oxid horecnaty
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    ad horcik - https://allnutrition.cz/blog-5/Chelat_horciku_nebo_citrat_horecnaty_-_ktery_horcik_je_lepsi-blog3490.html (jejich zdroje jsou pod clankem)
    pokud potřebujete mírnou formu hořčíku s vysokou biologickou dostupností, může být vhodnější chelát hořčíku.
    Citrát hořečnatý je naopak ideální pro ty, kteří hledají podporu trávení a regulace střev

napr. kolega si kvuli traveni musi davat velky pozor na to, ktery horcik kupuje
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam