• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BERRUNAKalorické tabulky
    CADDY
    CADDY --- ---
    BERRUNA: to nikdy nepochopím, jak tohle někdo dokáže a má s tím problém... já mám tabulky hlavně proto (krom snahy držet se LC), abych nesežral 3-4 tisíce kalorií a někdy mi to fakt dělá problém :)
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    Ja tomu dnes také víc nedám :(

RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    Dnešní mizérie.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    REDSNAKE: jogurt (max), kikoman sojovka a Dijon hořčice.....zní to děsně, ale k masu je to překvapivě dobrý. Pak ještě jogurt/zakysaná smetana, česnek, bylinky.
    PROSTE_LO
    PROSTE_LO --- ---
    REDSNAKE: Jeste jsem zapomněla zmínit cottage (ten červený pilos z Lidlu - ma smetanovou chuť) s pestem. To si dávám běžně. Pro sebe to nemixuji, ale pro krémovou konzistenci bych to mixla.
    PROSTE_LO
    PROSTE_LO --- ---
    KURE: Pokud chci zdravý recept, hledám většinou zde:
    Zdravé recepty | Fit recepty | Aktin
    https://aktin.cz/recepty?srsltid=AfmBOopb6ifkQXAfS9WR0ZoRNpjwq_RGjruipLN4rdjaGiZfY_jSonPp
    Je tam rozpis, da se hezky filtrovat podle typu jídla, podle ingrediencí.
    Jsou tam vypsané nutrienty na porci, tak myslím, že. Y to mohlo s plánováním pomoct.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Nakonec jsem udelal mixaz z avokada a jogurtu. Ja vim, avokado je tucny jak prase, ale furt lepsi nez majoneza hadam.
    PROSTE_LO
    PROSTE_LO --- ---
    REDSNAKE: Dávám jogurt Hollandia a k tomu trošičku majonézy/ tatarky, pokud to je i pro muže. Ochutím hořčicí nebo chilli omáčkou, nebo bylinkami, medem, případně kombinuji ;)
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    Ja si dělám směs tvaroh + jogurt plus klidně nakrájená nakládaná okurka celkem často. Da se do toho fakt přidat všechno. Řidší, nebo hutnější, podle toho do čeho a k čemu ;)
    Ale na namáčení baby karotek a nebo řapíkatého celeru - mňam :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    REDSNAKE: Delal jsem si takhle fajitas a jak rika berru. Dal jsem pulku bilyho jogurtu, pulku zakysany smetany a dochutil grilovacim korenim. Santa Maria na to prodava i nejakej eckoidni mix. Je to dobry jak na maso, tak do toho mixu jogurt/zakysana smetama.

Santa Maria Fajita Seasoning Mix 28 g | Grizly
    https://www.grizly.cz/santa-maria-fajita-seasoning-mix-28-g
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    REDSNAKE: tvaroh naředit jogurtem, dochutit , přidat bylinky, hummus.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Asi to sem uplne nepatri ale nemate tip cim nahradit nejakej dip/tatarku treba v tortille s kurecim a zeleninou?
    PROSTE_LO
    PROSTE_LO --- ---
    Dnešní oběd a makra. Jak vidíte, dnes to není ideální.

BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    KURE: no byla jsem tak unavená a už nevěděla coby, tak jsem to vypila a určitě to pokrylo na dlouhou dobu veškeré chutě na všechno :D
    KURE
    KURE --- ---
    BERRUNA: nj každej to má jinak. ja ty tekuty kalorie prostě ignoruju a hned bych zas něco jedl :)
    jestli tě to neponouká k dalšímu mlsání, tak dobrý.
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    KURE: no popravdě,…nemám hlad doteď :D zalepilo mě to slušně. Pro ležáka a v nemocnici určitě vhodné, nebo pro Berru na noční lepší než 5 tyčinek Merci.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    KURE: Jo, já to tak nějak tuším.

Jen říkám, že mám podobný problémy.
    I s tím, že teoreticky nemám takové omezení.
    KURE
    KURE --- ---
    ALONSY: byly chvíle, kdy jsem se fakt blížil 200...
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    KURE: plánuješ že z gauče se zvedneš až budeš mít žízen i potřebu jit močit, abys nemusel jít dvakrát. (been there done that)

Au, bolí. Moc velkej zásah do živýho (a to mám 77 kg / 171 cm, takže lehká nadváha, k obezitě ještě kus cesty).
    KURE
    KURE --- ---
    KAIAFOX: TLDR:
    neargumentuju to že neni rozdil mit svaly misto sadla a definitivně nechci nikoho odrazovat od měření kompozice. určitě je dobrý si to nechat udělat, víc dat lepší kontrola.
    Argumentuju proti gatekeepingu, že bez inbody nemůžeš odhadnout tvoji potřebu kalorii a začít je kontrolovat.

Rozdíl je 4kcal na libru cca 8kcal na kilo svalu vs kilo sadla.
    Tedy dvě ženy co váží 70kg, jeda má o 20kg svalů víc než druhy a má BMR o 160kcal víc.
    Pro kontrolu diety na urovni vrcholoveho sportu jistě důležitý rozdíl,
    Pro domácí přehled to myslím je v pohodě se tim nezatěžovat.
    (prosím berte v úvahu že rodíl 20kg svalů je opravdu extremni)

Já netvrdím že neni rozdíl mezi špekatým a svalnatým tělem.
    Ten rozdíl je obrovský a na mnoha mnoha úrovních. Ale BMR neni jedna z nich.

To co zminuješ, je schopnost toho těla utrácet ty kalorie, dělat kaloricky náročná věci.
    A hlavně subjektivní ochota to dělat.
    Protože když jsi v kondici tak prostě pro radost popoběhneš, když máš sílu, tak z nudy uděláš shyb, nebo přestěhuješ skříň (vtipky, ale doufam že koncept je jasny)
    Když nejsi, šetříš každý krok.
    plánuješ že z gauče se zvedneš až budeš mít žízen i potřebu jit močit, abys nemusel jít dvakrát. (been there done that)

To udělá masivní rozdíl v NEAT* spotřebě. ale to neni BMR.
    S tím argumentuji. že neni potřeba in-body k tomu si udělat přehled o tom kolik tak asi máš jíst.

Protože BMR je nejaky číslo který samo o sobě stejně neni moc směroplatný, tvoji běžnou deni spotřebu ovlivnuje hrozně moc faktoru a nutriční poradce tě narve do jedny z pěti kolonek a podle toho vynásobí BMR.
    Takže jakákoliv přesnost měření BMR je totálně fuč, nikdo se nechováme přesně tak jak předpokládá ten koeficient.

pokud se můžu zeptat, jak se ti to BMR změnilo? a váha? (stačí když napíšeš o kolik nechci být nepříjemný čmuchal, fakt mě to zajíma)

*) https://en.wikipedia.org/wiki/Non-exercise_activity_thermogenesis
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam