• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREAT_RChlubeníčko - Co se vám povedlo? Čím se chcete pochlubit? - Pojďte se pochválit
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    WEWERKA: Já mám třeba rád tu vůni droždí z kynutého těsta.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    GREAT_R: Misto drozdi mi staci pulka prasku do peciva a dam tam vic mlika, aby se pak ridke testo vylilo i do rohu. Nemusim na to ani sahnout, vylije se to samospadem.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Už jsem čtrnáct dní nepřišla do práce pozdě, což je u mě nevídané:-)
    GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    MART1NKA: Hrubá byla omyl, ale nakonec to vyšlo. nakonec to skončilo mixem s trochou polohrubé. Nejdřív těsto vypadalo... no hrubě, ale postupně začalo vypadat úplně normálně.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    GREAT_R: hrubu si robil? cim je muka hrubsia, tym dlhsie trva nez sa nou kvasnice prezeru. ja robim z hladkej alebo ine recepty z polohrubej. hruba mi pride zvlastna volba :) mozno to je ono.
    GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    MART1NKA: já jsem určitě vyrobil víc těsta, než jsem měl - na první pokus jsem si navážil hrubou a struktura se mi nelíbila, tak jsem přidal trochu polohrubé, a olej. Recept chtěl, ať to nechám kynout na 2-3 násobek originálního objemu. A chvilku (to už moc nekynulo) jsem to nechal stát, než jsem to strčil do trouby... Jinak abych to dostal do krajů, tak dělám to že si neberu vodu s trochou oleje a rozlačím to po pekáči prstama jak když děláš foccaciu. Nemám moc rád ten nevyužitej prostor a náplň strkám až do kraje - těch švestek je neomezený množství...
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    GREAT_R: Treba vychytat nakynutost testa, nejde to robit podla hodin v recepte, ale sledovat co to robi. U mna kynevzdy inak dlho.
    Inak tam davam tvaroh a mokre :) a neni to tym.
    Recept https://www.pradobroty.cz/2016/05/kynuty-kolac-s-ovocem-drobenkou.html?m=1

    GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    SOLAR: nejsem u kynutejch ještě moc přeborník, ale co jsem tak zatím pochopil, tak když je náplň moc šťavnatá, promočí to těsto a to se nezvedne. Naštěstí je to dobrý těsto, hodně to solím. Příště je tam ty švestky víc zatlačím a pokrájím jich tam víc - mám ještě jeden nesklizenej strom. Tohle je tak hodinu po vytažení, pozdějí to zas trochu natáhlo vodu ze vzduchu a zvedlo se to do vejšky.
    SOLAR
    SOLAR --- ---
    Ten vrch vyzerá fest dobre, ale nieje spodok trochu suchý? inak 10/10
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SALVATOR: Já myslím, že když to nabídne k volnému odběru, tak bude muset ještě dopéct, aby uspokojil poptávku.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    GREAT_R: Vyšné Vlkodlaky také přijímají švestkovou s mákem. Mimochodem doporučuju zkusit dát mák i/nebo do drobenky. Moc dobré, vyzkoušeno: [SALVATOR @ JIDLOOO, ZRADYLKOOO...fotky drazdici chutovy poharky aneb slintaci klub :)]
    GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    Kynutá švetsková s makem. Tentokrát ji nenechám chytit penicilin. Část prostě půjde k ledu.

    ANIKEVESTIFEX
    ANIKEVESTIFEX --- ---
    Udělala jsem řidičák, i když se mi do toho vůbec nechtělo a byla to strastiplná cesta (urážející komisaři, autoškolák, co věčně neměl čas atd.) :)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    VANEK: bovino.cz za 105 litr.
    VANEK
    VANEK --- ---
    HOWKING: Do prkýnka. Kde a za kolik? :)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Dneska jsem sehnal první burčák. Ruční sběr. Dva litry. Už mi zbývá sotva tři deci :D
    ANGELINE
    ANGELINE --- ---
    WEWERKA: wow, to jsou kilometry, respekt!
    GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    Jedna pro imunitu, zvládla se s tou sračkou celkem rychle vypořádat.
    GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    opravdu jsem si ten sickday vzal a zítra si půjdu pro nemocensku. Ale ještě musím ppředat, co jsem včera vyrobil...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam