• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIŽeny, které nemají děti a muži se stejným stavem 🦄
    NEI
    NEI --- ---
    Pro zklidnění diskuze jsem bohužel musela zvolit dočasné RO pro id OCTOPUSS a ACKO.

Omlouvám se jim i vám.

Přeju si, abychom diskutovali klidněji, s respektem a nezabíhali zbytečně do neřešitelných hádek ohledně názoru na něco a pak bez koukání doprava a doleva dál tvrdošíjně hájili svá stanoviska jako jediná správná.

Děkuji za pochopení.
    VOIKUKKA
    VOIKUKKA --- ---
    XCHAOS: jasné, já si během dospívání s “mladým” tátou hodně rozuměla. Vyzvedávala jsem ho v hospodě, abych nechodila domů sama. Problém je, že jsem jaksi dospěla dřív než on, tak už si tak dobře nerozumíme.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    NEI: Ty máš dost...
    NEI
    NEI --- ---
    ACKO: Ne, jen odmítám dál řešit to, co řešení nemá.
    Já vás o svém jádrovém přesvědčení o vhodném věku rodičů nepřesvědčím ani kdybych si stoupla na hlavu a udělala tři salta a vy mě také ne.

Navíc nechci odrazovat bouřlivou výměnou názorů, které vychází především z našich ranným traumat, ostatní poklidně diskutující s jejich názory.
    ACKO
    ACKO --- ---
    založila si diskusi a lidi tam choděj diskutovat...jauvajs :-)
    NEI
    NEI --- ---
    ACKO: Fakt už ale stop.
    Odmítám se tady o tom dál dohadovat.
    Mějte si to s id OCTOPUSS jak chcete, je to prostě individuální.
    ACKO
    ACKO --- ---
    NEI: Ve 40+ mít dítě není lepší už z toho důvodu, že tím eliminuješ možnou pomoc prarodičů, kteří jsou ve věku, kdy už sami potřebují pomoc od tebe
    NEI
    NEI --- ---
    ACKO: Podle mého názoru mít dítě ve 40 je o 100% lepší, než ve 20, ale mít ho ve 30 je asi nejlepší.
    Je to jen můj názor, ty si měj klidně zcela odlišný na základě odlišných životních zkušeností.
    HOWKING
    HOWKING --- ---

a jednak starý lidi, který jsou takhle super, a máš si s nima co říct, jsou spíš výjimka

Instrukce:
    Jaká je vaše zkušenost?

10 hlasy od 10 respondentů
    • 10.0% / 1 hlas
    • 90.0% / 9 hlasů

NEI
    NEI --- ---
    OCTOPUSS: Žil s námi s babi v jednom rodinném domě, ve kterém jsou dva byty a zahrada.
    Babička ale chodila do práce.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    NEI: Jednak to byl děda, kterej tě zřejmě nevychovával, takže je to trochu jiná situace než když s ním trávíš každej den, a řešíš "provozní" věci, a jednak starý lidi, který jsou takhle super, a máš si s nima co říct, jsou spíš výjimka.
    ACKO
    ACKO --- ---
    NEI: Mno tady je spíš o to, že ta teorie že věk je jen číslo a každý je tak mladý, jak se cítí, není problém mít děti 40+ je strašnej bulšit. Věk neošidíš, v každém životním období jsi naprogramovaní na určité úkoly, které nedoženeš a nemůžeš ani přeskakovat.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Část diskuze v tomto auditku mi napověděla jistou korelaci lidé, kteří neměli rádi své rodiče, nechtějí děti. (neberte to osobně, bojím se, že to zas bude některými vnímáno jako osobní útok, jen s autismem sobě vlastním sleduji korelace a glosuji je)
    NEI
    NEI --- ---
    OCTOPUSS: Už jsem to tady psala.
    Mnohem více jsem si rozuměla s dědečkem, protože to byl prostě úžasnej člověk.

Nerada bych sklouzla k diskuzi jen nad tím zda jsou lepší mladší, nebo starší rodiče.
    Každý to má jinak, každý vyrůstal jinak a chce to jinak.
    Souznění názorů na tohle téma opravdu nehrozí.
    NEI
    NEI --- ---
    Technická vsuvka: trochu jsem upravila název, pokud vám to takto přijde ok, dejte mi na tento post +.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    XCHAOS: Tak dejme tomu, že se bavíme o věku 18+, v pubertě asi fakt ne. Ale rozhodně máš větší šanci si rozumět s mladýma než starýma rodičema. Fotr byl píčus, kterej uznával jen vážnou hudbu, měl patent na rozum, a byl "stará škola". Uznávám, že jeho hlavní problém byl, že byl prostě arogantní namyšlenej zmrd, ale rozhodně bych si k němu snáz našel cestu, kdyby mu v mých 20 bylo 40 a ne 50+ (nebo co já vím),
    ACKO
    ACKO --- ---
    NEI: To je právě klišé, který není pravda. věk neokecáš, kolik je tě osmdesátníku v kondici? 1%? Vidím to na svý věkový kategorii jak jdou ti lidé 55+ strašně dolů a každý rok se to % těch, kteří fyziky musí výrazně omezit to, co dělali doposud narůstá.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    OCTOPUSS: on si kdokoliv s rodičema v jakémkoliv věku během dospívání má co říct? to je pro mě překvapivá informace... no nic, nejsem téma tohoto klubu, ale "muži kteří nemají děti" bychom mohli založit taky. Třeba z toho nakonec ještě vzejde nějaká křížová seznamka :-)
    NEI
    NEI --- ---
    No taky nezapomínejte že aktivní člověk chodící túry může být i v 80 a válet se jen doma u telky a mobilu ve 20.
    Je to velmi individuální.
    ACKO
    ACKO --- ---
    OCTOPUSS: Klidně dáme jinou metriku: pokud jsou mladí rodiče, třeba s nima děti 18+ jedou v zimě lyžovat, s kolama do Itálie, trávi spolu prostě část dovolené. Tohle se mě netýkalo, hobby dovolené jen s kamarády a dovolené s rodiči tak od 16 spíš za trest a od 18 žádné.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam