• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIŽeny, které nemají děti a muži se stejným stavem 🦄
    Ať už šťastní a spokojení, kteří se svobodně rozhodli děti nemít a nebo ti, kteří se tím trápí jako třeba já

Pravidla:
    1. Vždy respektujeme názor druhého a nesnažíme se v diskuzi tlačit názor svůj jako jediný správný.
    2. Chováme se k sobě slušně, nenadáváme si, netrolíme se pro vlastní pobavení a tak podobně. Za porušení RO na týden.

Aktuální téma:

Pronájem dělohy na 9 měsíců za milion korun českých. :-)
    rozbalit záhlaví
    EKG
    EKG --- ---
    IOM_NUKSO: EKG treba mel kamarada. Kamarad uz tu neni. Zacalo to tim, ze ta jeho zlatokopka vysadila prasky, jen tak, aniz by to s nim probrala.

"Tak ty ses ted otec, jo?"
    "Jj, otec."
    "No tak to musis bejt stastnej!"
    "Jj, musim."

Pak jsem ho dlouho nevidel, az mi to kamaradi po jeho pohrbu vsechno povypraveli. Mel toho fakt dost, tak sel pryc. To jen tak k tomu cynismu, kdyby chtel mit nekdo pocit, ze si to cucam z prstu. Ne, mam toho kolem sebe mnohem vic.

No a co se tyce dozivotnich nasledku, telo si to proste nese uz naporad. Jestli si to nekdo uvedomuje, nebo to prechlasta, to je jedno. Proste to tam porad je a je to na tech lidech znat. Uz nikdy to nezmizi.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    NEI: tak to je jasny, ale ekg asi nemyslel jenom tyto pripady.
    EKG
    EKG --- ---
    TUILE: Jestli mas antikoncepci, ktera ti sedne, nerozvrtava ti zadny vnitrni organy a neutlouka libido, tak spadas do kategorie "lucky bitch". Tohle mi kamaradky vysvetlily dost podrobne. Jo, urcite je kazda dalsi generace antikoncepce setrnejsi a ve vsech smerech lepsi, ale i tak je to po par letech docela zatez na organismus. Spis by mela byt norma ta vasektomie.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EKG: já už jsem řekl, že bych vlastně asi bral klub, který i když nebude zrovna pro nějaký depopulační paranoiky, kteří se chtějí klonovat jako Elon Musk, tak bude pro lidi, který to neviděj tak negativně a spíš hledaj cesty...

Já si užiju přítomností dítěte vlastně jen když můžu vypomoct s vyzvedáváním synovce v kroužku nebo ve škole, občas hlídání. A díky tomu mi dochází, o co jsem v životě přišel. Nikomu jeho cynismus neberu, ani nehodlám trápit ženy, které prostě nemůžou... ale prostě interakce s dětskými bytosti k životu patří, člověk je na to nastavený. Předávání zkušenosti, vysvětlování zjevného, uvědomění si vlastních zkušeností, autority... lidi pak tyhle svoje potřeby uspokojujou zástupně, třeba hraním si na manažery, apod.
    EKG
    EKG --- ---
    XCHAOS: Zrovna ja jsem se narodil dost chtene a planovane. A presto ma ted fotr novou rodinu, taky si rozjel novou gamesku po padesati. Moje matka, co se pamatuju, o nem nemluvila jinak, nez "tvuj neboztik otec". Snazis se delat nejaky cary a tabulky, ale zivot ti na to kasle, proste to tak nefunguje. Se mnou se nezachazelo jako s omylem, ale taky nic moc, reknu ti.

Problem neni ani tak v tom, jestli je dite chteny nebo nahodily, ale spis v tom, ze dva naprosto nepripraveny lidi ve veku ani ne triceti let nepotrebujou zadny papiry ani zkousky na tak zodpovednou praci, jako se postarat sami o sebe a jeste o naprosto bezmocnou malou vec, ktera ma k vystupu jen jednu jednicku a jednu nulu - rve/nerve. Ve spolecnosti, ktera klade cim dal vetsi naroky na uplne vsechno. A to je ta prava demence.
    TUILE
    TUILE --- ---
    LUSINDA: proc podstupovat v podstate zbytecnou operaci? antikoncepci je rada, myslim ze nasledky pouziti nekterych budou na rozdil od operace zanedbatelne.
    NEI
    NEI --- ---
    IOM_NUKSO: V některých případech to je navždy.
    Vem si třeba mého bratra.
    A je tu s postiženými dětmi poměrně dost uživatelů, vím asi o deseti případech.
    Moje mamka je zhruba od jeho dvaceti let už vyhořelá a fakt ho nemá ráda, protože ta péče o něj je prostě celoživotně extrémně náročná.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HOWKING: jako motivace mi to přijde trochu... no nic. Jako dědictví lze řešit i jinak, třeba založit nějakou nadaci, nebo tak něco.

Každopádně tenhle klub sdružuje hodně protichůdných proudů... lidi co nechtějí, co nemůžou a co chtějí a nemaj. Tohle nevydrží pohromadě, mě se rýsuje žádost o jiný klub.

Jinak ale moralizovat nechci.. z toho, že některé děti se asi narodily dost omylem a jejich rodiče s nimi tak zacházeli, zřejmě vzešlo hodně problémů a někoho nutit aby to opakoval by asi byla chyba. Nicméně, pokud to rozhodnutí někdo chce agresivně glorifkovat, tak u toho asi taky být nemusím.
    NEI
    NEI --- ---
    VERSONNENHEIT: Já jsem částečně i ráda, že diskuze trochu proudí a je tu někdo s tak odlišným názorem.
    Kdyby to přesáhlo únosnou hranici, tak nějak asi zasáhnu, ale tohle je ještě za mě v pohodě.
    EKG
    EKG --- ---
    HOWKING: Pokud bys chtel statu plivnout do oci a podporit uslechtilou snahu, moznosti tu jsou.

AboTak - Pierwsza Aborcyjna Przychodnia w Polsce
    https://abotak.org/
    EKG
    EKG --- ---
    LUSINDA: Tak na sterilizaci neni moc co resit, je to velmi proste a k zenam velmi nespravedlive. Vasektomie je jednoducha operace v lokalnim umrtveni. Relativne i vratna, pokud by s pribyvajicim vekem nastoupil vyrazny ubytek kognitivnich schopnosti.

Naproti tomu sterilizace ve smyslu podvazani vajecniku je celkem zasah do tela, nejakou dobu to srusta, obvykle ve spitale, pooperacni komplikace se taky nekdy prijdou podivat na navstevu. Taky je s tim potreba pockat, tusim ze to doktori neprovedou pred tricitkou, a jeste budou mit spoustu kecu, co kdyz si to rozmyslis. Dokonce snad muzou i odmitnout, kdyz maji pocit, proste pakarna. Neni to trivka vzdorovat programu.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    EKG: já bezdětnost (tu dobrovolnou) chválím. Jen nechápu, že tu někdo kdo ty děti fakt nechce ....... neřeší třeba dobrovolnou sterilizaci.

HOWKING: s dědicem je to takový ošemetný.....nikdy nevíš jestli z něj nevyroste Ten co všechno rozfofruje 😂
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Tak jistě. Hejtuju, tedy jsem. Že mi to nenapadlo dřív, kdybych prostě nenáviděl děti i lidi, co je maj, tak jsem si mohl v životě ušetřit spoustu pochybností :-)
    EKG
    EKG --- ---
    Tady se hejtuje bezdetnost a podleha se primitivnimu programovani, uz to chapu. Omlouvam se hluboce, jestli jsem urazil city vericich, delam to pouze pro svoje poteseni. Mejte se tu hezky a uzivejte si svych osudovych chyb.
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    Tak matně tuším, že tohle auditko nevzniklo za tím účelem, aby tu někdo hejtoval děti a rodičovství ?
    EKG
    EKG --- ---
    IOM_NUKSO: Deti zmensujou mozek, overeno desitkami pozorovani. To mozna nezustane uplne naveky, ale tahne se to jako kazde trauma.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    EKG: mas pravdu, ze na par let ten zivot prestane byt o tobe, ale neni pravda, ze je to navzdy, to ani nahodou.
    EKG
    EKG --- ---
    XCHAOS: To je zajimavy porovnavat tyhle individualni nuance v programovani. Ja jsem mel cukani nekdy prave kolem tech petadvaceti, pak to preslo. No a kolem tricitky uz jsem mel kolem sebe rostouci sektu uctivacu kultu plozeni, tak jsem uz videl ty strhane tvare a stockholm v ocich. Kolem ctyricitky telo zacina starnout, i ti ambiciozni podlehnou tlaku, to uz je uplna galerie hruzy.

Ted jsem zvedav, jak to bude po padesatce. Rika se, ze pro muze je to nebezpecne obdobi. Po ctyricitce hrozi tak leda sebevrazda, ale v tech padesati se zacnou vynorovat opravdu nebezpecne napady. Napriklad prave to hnizdeni. Fotr si tou dobou poridil druhou rodinu, jeho fotr taky. Tak snad odolam programovani i v tomto obtiznem obdobi zivota.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EKG: no, je rozhodně lepší, aby lidi, co to vnímají takhle, radši děti neměli. Ale je fakt, že pozoruju, že si víc cení času, který mohou strávit bez dětí, pokud mají jistotu, že jsou v dobrých rukou, v bezpečí.

V tomhle ohledu může být starší rodič psychologicky zralejší, protože určitě nebude mít pocit, že o něco v životě přišel a nebude tu životní zkušenost vnímat tak patologicky, jak to popisuješ. Já takovýhle pocit z toho, že bych se stal rodičem, měl někdy v 25ti letech, ale kdykoliv po 30tce už fakt ne a podobně to pozoruju i u svých známých, co děti maj.
    EKG
    EKG --- ---
    XCHAOS: Mytus je hovorit o rodicovstvi jako o zivotni zkusenosti. Co jsem si vsiml na lidech, rodicovstvim zivot konci a obvykle uz znovu nezacne. I kdyz si postizeni lide radi namlouvaji, ze nejaky zivot porad jeste maji, nic tomu nenasvedcuje. Jakmile se tahle nehoda s reprodukci stane, tvuj zivot uz neni tvuj a s nejvetsi pravdepodobnosti uz ani nikdy nebude. Asi tak stejna zivotni zkusenost jako vezeni nebo dlouhodoba nemoc. Ano, taky to postizene vymezuje vuci "tem, kteri to nezazili", ale je to patologicky stav.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EKG: tak třeba se civilizace a společnost může nacházet i v jiných stavech, než jen "lovci-sběrači" (sám o sobě mýtus - protože nevíme, jak doopravdy žily a v čem ta společnost taky možná byla zatraceně komplexní, co se ale nedochovalo - a při pohledu do budoucna je to taky mýtus) vs. "mediálně-konzumní cosi".

Třeba jen ty vztahy... často dnes nejsou celoživotní (častěji teda ne, než ano), lidi mají děti s více, než s jedním partnerem za život (docela často). Spousta věcí se mění, o čem je tabu mluvit v jedné éře, to se stává tabu v éře následující, apod. a mění se to rychle a slouží to mj. k tomu, aby si staří uvědomili, že jsou staří a že mezi mladými se nechytají, apod. A samozřejmě, kdo si neprojde fází rodičovství, ten je v některých ohledech taky diskvalifikován, chybí mu nějaká část té životní zkušenosti.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam