• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIŽeny, které nemají děti a muži se stejným stavem 🦄
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    SITH: to nejsou jen ctyricatnice......mám dvě kamarádky bývalé ""crazy cat lady"" (fakt hlásaly že dítě jako nikdy mít nechtějí a radši kočku) Potkali vhodného partnera a bum....měly nakonec dítě o dost dřív, než já co děti chtěla.
    SITH
    SITH --- ---
    já pozoruji velmi často efekt, kdy si dívka / žena mezi 30 - 40 neumí najít dobrý vztah kvůli kombinaci faktorů jako špatné hodnoty, špatný výběr partnerů, smůla a kariéra, případě se protlouká životem jako milenka / kamarádka s benefity, což v ní vyvolává pocit, že dítě nechce, respektive nevyvolává pocit ty děti vůbec mít. Pak po 40 přijde razantní obrat, najde se chlap s kterým by to šlo, z fáze "děti nechci" se to velice rychle během tří měsíců přehodí do "tak že bych to ještě teda zkusila", šup do rizikovýho těhotenství a do 45 to pak už tlačí kočárek. Z královen herodesia do totálně zblázněných fulltime bydlenek.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Měli jsme v létě sraz 25 let od maturity a spolužáci mají děti od cca plnoletých po čerstvá mimina :)
    EKG
    EKG --- ---
    BERUSKA_CA: Pred lety si stezoval jeden kolega v praci, ze mu slecna nabizela ciste sexualni vztah. Jako slusne vychovany a neprilis vzdelany chlapec z vesnice ji samozrejme odmitl, protoze to se prece nedela. Ale tem bylo kolem dvaceti, trochu jina dynamika.
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    Taky děti nemám a je mi 38.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MART1NKA: No chtit muzou, ale takovych jsou plny bary, na to netreba zrizovat ucet na seznamce :)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    BERUSKA_CA: No mas tam na vyber 4 veci co hladas

Intimacy without commitment
    Fun, casual dates
    Long term relationship
    Life partner

Neviem co tam maju zeny, ale je tam spusta chlapov co chcu sukat bez commitmentu :) neviem ako velmi su uspesni :)
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MART1NKA: Intimacy without commitment je nejaky kod na “nemam na to, chodit do bordelu”? Ja nikdy na seznamce nebyla a doted jsem myslela, ze zeny hledaji vztah.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    KIE: A tak tie vase pupky a vypelichane paperie, ktoreho sa niektori odmietaju vzdat nie je nic atraktivneho :)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    KIE: Jono, moj najdlhsi vztah bol s takymto jedincom :) co narobis, nic.
    KIE
    KIE --- ---
    MART1NKA: tak posun už je, že to narovinu na seznamku napíšou a protistrana ví do čeho "ne/jde" (resp. s jakým rizikem), podstatně horší je, když někdo tyhle omezení vyjeví až po měsících či létech vztahu (a partnerku tím dostanou do hodně debilní situace, protože přecijen té mužské části společnosti ten čas běží v daném kontextu jinak a budovat nový vztah na to už nemusí být čas).

Jak pravila Věra Chytilová: "..jó, mužský, ti nestárnou. Šediny je zdobí, brýle jim svědčí, vrásky jsou sexy. Žádné křečové žíly. Žádná celulitida. Žádné klimakterium. Ale pak najednou… zdechnou." ;).
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    KIE: Videla som na nete novy termin na chlapov 40+, ktori malu na zoznamke “not sure” na to, ci chcu deti a hladaju “intimacy without commitment” - Peter Pan :)
    KIE
    KIE --- ---
    LIMETA: 35 ještě jde, známá, která dlouho odkládala děti (kariéra atd). se zhroutil vztah ve 40 , když už by je chtěla...ale znamená to začínat (hledat) s někým od nuly a čas běží.
    Já to řeším z toho mužškého pohledu, když už čistě z pohledu věku (jak tady někdo říkal, aby dítě nevychovával v pubertě důchodce) , bych měl čas, ale taky jsem se nezabýval příliš budouváním vztahů a výsledek je , že když by člověk do nečeho "seriozně" šel, tak nemá s kým (single život je nebezpečně návyková věc), čas běží a zároveň si vždy najde nějakou omluvenku proč to ještě není třeba řešit a hledat partnerku "na děti" (s výhledem na to, že do 60 času dost).
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    LBW: Ja mam velky kruh zien, co deti nechcu, alebo si nie su iste a niektore dozreju do toho, ze sa konecne na to citia az po 40 a potom to nejde. To je tiez OK, je to nejaka zivotna cesta. Kazda v sebe musime najst tu chvilu, ked sme presvecene, ze to je ta spravna, pretoze to je najdolezitejsie rozhodnutie, ktore v zivote robime. Ja mam 38 a bud som mala partnera, s ktorym som nechcela ja, on nechcel so mnou, alebo som staleho partnera nemala. Nemam dostatocne pudy, aby som do toho sla sama. Ver, ze to neni tak, ze sa zena v 43 zobudi a zrazu nadobudne pocit, ze nieco zmeskala. Riesime to aktivne vsetky cca od 30. Minimalne tym, ze nam je to sustavne zo vsetkych stran pripominane.
    LBW
    LBW --- ---
    Predesilam, ze do tohoto auditka jsem puvodne nakouknul z duvodu, ze mam dve kamaradky, ktere materstvi "zmeskaly" a dost to resi.
    Musim rict, ze me prekvapilo, jak nekteri z vas k rodicovstvi pristupuji zodpovedne (genetika atd.). Klobouk dolu. Kez by se takovy pristup rozmohl .)
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    VESTIGIA: uf, to je masakr, jsem vděčná za to, že moje nejbližší rodina to nějak moc neřešila. Moje máma to, že mateřství pro mě není žádný téma, viděla už od dětství a prostě to akceptovala, jenom jednou jsem od ní nějak zaslechla, že je to možná škoda, protože mi to s dětma docela jde - ano, když jsem s nimi omezený čas, tak mi to přijde jako zábava. Chvilku to zkoušela babička, ale jenom tak opatrně, docela brzo pochopila, že fakt ne. Táta mi asi tak kolem 18 řekl, že si myslí, že moje o šest let mladší sestra se určitě vdá dřív než já, a nemyslel to vůbec špatně, naopak myslím, že tím chtěl vyjádřit, že vidí, že pro mě jsou důležitý úplně jiný věci, než budování rodinného života, a akceptuje to. Občas přemýšlím, čím to je, že to na mě bylo vždycky tak vidět.
    Nejvíc z toho byly vždycky překvapený lidi, co mě až tak moc neznali, třeba mému šéfovi trvalo asi pět let, než akceptoval, že na mateřskou fakt neodejdu :-)
    Myslím, že víc pitomých dotazů na téma, kdy budu mít děti a proč už nemám děti dostávala moje máma, která ale akorát vždycky jenom pokrčila rameny a vcelku důrazně odpovídala jednoduše "Nechce." <3
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    GIRAFFKA: vidis, to je mozna taky motiv. ze ony maji pocit ze jejich zivotni dilo je to dite, ze jako maji zasluhu na tom jake je! coz teda taky pak prinasi ruzne trable, kdy rodice nejsou schopni vcas pustit dite do samostatneho zivota. ja teda mam z vychovy sveho ditete spis pocit, ze je treba se snazit to moc neposrat a trosku korigovat aby to bylo najedene, nejak rozumne ciste a dokazalo to prezit v kolektivu. vubec si nedelam iluze ze bych jako mohla nejak vytvaret v tom clovek neco vic :D hlavne se modlim at to nejak spolecne prezijeme a z ditete je samostatny jedinec
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    ISCH: imo ani nemusis mit osobni zkusenost. Staci nebejt slepej a hluchej a mit v okoli kohokoliv s ditetem.
    ANABEL_LEE: ja z toho oklo zazila spis jak kdybych jim slapala v hrackach. Ze hanim jejich nejlepsi vykon. (A ja ten vykon vychovat do dospelosti fakt ocenuju!)
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    děkuju, ale já už to mám vyřešené. S rodinou se i z jiných důvodů nestýkám.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam