• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIŽeny, které nemají děti a muži se stejným stavem 🦄
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    SITH: přesně ;) navíc tady byla zmíněna lítost ze slov a urážek tchýně, ne z toho jak se zachoval partner.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    SITH: Tak s tchyni v kontaktu bejt nemusíš, ale že se tě nezastane nejbližší člověk jednoho celkem mrzí ne?
    SITH
    SITH --- ---
    Já tleskám tomu jak z toho celého příběhu to odnesl chlap, od lidí, kteří u toho nebyli a toho chlapa a jejich vztah neznají :-)

Tím chci říct, že rozhodnout se během vteřiny mezi vlastními rodiči a partnerkou není nikdy nic jednoduchého, takový freeze je něco na co se moc připravit nedá a třeba pro komunikačně nezdatného člověka docela šílená situace. Lidi zmrznou u jednoduších věcí.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    OMNIHASH: 1. já mám zcela jsoucnou tchyni
    2. je to red flag, zažila jsem tohohle chování v okolím dost a vždycky to takhle skončilo, výmluva na tyranii v dětství a po třiceti letech není chlap schopnej se svojí ženy zastat, nejen před matkou. Nepopírám, ze spousta lidí traumatu z dětství má, ale jestli s tím někdo do tohohle věku furt nic nedělá, tak je to taky dost blbě
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    CORNELA: tak hlavně, aby si to každá ženská pamatovala, až bude její maminka hustit něco do přítele na nedělním obědu. Tyhlencty hraběcí rady od lidí, který v tom nežili... jenom na nyxu jsou tak tři auditka, kde se dospělý lidi ve středním věku vypovídávaj že svejch traumat z rodičů, nehledě na pohlaví.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    CORNELA: ja taky. ze se ma muz zeny zastat, kdyz se do ni nekdo pousti. ze to je samozrejmost. a ne treba v horsim pripade jeste delat z zeny psycho, ze ji vadi, ze se ji nezastal. opakovane.
    MAGENTA
    MAGENTA --- ---
    CELLINDRA: Tak to je fakt síla... to jsi dobrá, žes to ustála nějak ve slušnosti...! "tchyne" by si mela sypat popel na hlavu

A když tohle čtu, tak jsem nakonec i ráda, že má partner syna už z předchozího vztahu a na mě nikdo netlačí... A hodně si vážím toho, že rodinné návštěvy probíhají vždy v pohodě.
    Moji rodiče mají vnoučata od bráchy.
    Jediný co, tak máma párkrát projevila obavy, že zůstanu na starý kolena sama... Ale tak mohou se stát i horší věci, žejo :) A kdoví, třeba umřu brzy...
    CELLINDRA
    CELLINDRA --- ---
    CORNELA: Nikdo neni dokonalej, všichni se to postupně učíme a děláme, co můžeme. Ale nepřišla jsem sem ani tak řešit nedostatky svýho partnera, spíš upozornit, jaký zážitky můžou bezdětnýho člověka potkat. Já jsem jinak úplně v pohodě, ráda si o tom s kýmkoliv popovídám a vysvětlím, jak to mám, ale tohle bylo tak hluboce přes čáru, že myslím, že paňmámu už nikdy neuvidím a mám z toho radost. ;)
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    POZITRON: Ty nebo Cellindra?
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    VERSONNENHEIT: diky za tenhle prispevek, potrebovala jsem to asi videt napsany.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    CELLINDRA: Krev není voda, ale z tohohle prizdisracstvi by měl každej chlap zavcasu vyrůst, už to asi dávno není doma tyrany dítě, žije sám a měl.by se umět vymezit, výmluvy na trauma z dětství jsou většinou zasterka latentnich mamanku imho
    EKG
    EKG --- ---
    Proc vlastne lidi delaji tyhlety vanoce, kontakt s rodinou, etc?
    CELLINDRA
    CELLINDRA --- ---
    VERSONNENHEIT: On je extrémně conflict-averse a bohužel svojí matkou naprosto semletej létama těžký manipulace. Snažím se s ním dlouhodobě trochu pracovat a i jsem mu říkala, že mě mrzelo, že se mě nezastal - ale fakt když to zkusil, tak ona mu normálně odsekla, že to chce slyšet ode mě. A ani jeden z nás není pohotovej a neumíme moc takhle najednou reagovat, je to fakt těžký. Ona si vytvořila v hlavě nějaký konstrukce představ zjevně zahrnující to, že já mu děti slibuju a pak to pořád oddaluju, takže jsem největší svině na světě a on chudák oběť (že mám třeba vážný zdravotní problémy, to jí moc nezajímá, stejně jako jí nezajímá, že na to téma vedeme dlouhodobý upřímný diskuse a rozhodně si navzájem nelžeme...). A když jsem řekla, že jsme takhle strašně šťastný a spokojený a máme svůj život rádi, tak to bylo jako rudej hadr, to jsme si teda dovolili moc... (facepalm).
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    CELLINDRA: To je peklo... Já si teď naposled vyslechla jestli už mám konečně rodinu a co ty děti, že jestli nevím jak se dělaj tak mi to vysvětlí, no jako taky sem úplně neměla co na to říct
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    CELLINDRA: Tyjo, masakr no :)
    Nicméně přijde mi trochu divný, že "Partner chudák dostal naprostej freeze". Dospělej chlap by měl být schopnej se zastat v takový situaci svojí partnerky a pokud to neudělá, je to aspoň pro mě celkem red flag. Obzvlášť pokud jak píšeš jste stejného názoru a potomka nechcete. Jestli ona tam do tebe nějak šila a ten "chudák" tomu přihlížel, jsi s tím v pohodě a budeš ho omlouvat :)?
    CELLINDRA
    CELLINDRA --- ---
    Čau bando, mám pro vás vánoční historku slash psychologickej horror. Byli jsme na svátky jako každý rok na oběd u rodičů partnera (oba jsme čtyřicátníci, děti nemáme a jsme tak zcela spokojení). Ta návštěva je vždycky strašně náročná, paňmáma je taková ritualistická generálka, všechno musí bejt po jejím. No a už jsme měli po obědě, zazpívaný koledy, rozdaný dárky, já už se moc těšila domů, načež paňmáma na mě uhodila a jak si to jako představuju, že její jediný syn nebude mít děti a že pro ní je to strašlivý a že na to myslí asi dvacetkrát denně a že ho nebude mít kdo pohřbít a že jsem sobecká a vůbec ho nemiluju a že ho tahám na vařený nudli atd. atd. ad nauseam. Chvíli jsem se snažila slušně ale důrazně říkat, že je mi líto, jak se cítí, ale že je to naše věc - ale když vytáhla ty obvinění, tak jsem se zvedla, že jdu domů. Ve dveřích jsem jí řekla, že nemá pravdu a že se mě to hluboce dotklo, ale ona mi nevěřila.
    Partner chudák dostal naprostej freeze a i když by k tomu něco chtěl říct, tak ona ho ani nenechala.
    Mně ani tak nevadí, že mi řekla, že je z toho nešťastná, tomu rozumím a chápu to (je mi to líto, ale to je to jediný, co s tím můžu dělat). Ale že mě plná zášti a nenávisti (poté, co mě pohostila kachnou a dala mi dárky, což je teda taky bizár) začne obviňovat z toho, že jsem sobecká kráva a že partnerovi lžu a manipuluju s ním, to mi přišlo hluboce přes čáru. Snad nikdy v životě se ke mně nikdo takhle neurvale nechoval. No aspoň už tam nikdy nemusím na návštěvu, to je taky fajn! ;)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MART1NKA: pořád ti říkám, že hledáš lesbu :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Tvl, já teď pro nouzi v rodině párkrát hlídala 6leté klidné spolupracující dítě a za 4 hodiny s ní jsem zvládla vyřídit tak 3 maily, rozhodně ne pracovat.
    Vydělávám asi slušně, ale z těch 10 hodin v práci 9 fakt pracuji. Schůdný by bylo brát dítě do terénu, pokud neblije v autě. Ale soustředit se na psaní závěrů mezi legem pexesem a svačinou si neumím představit.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    RENFRI: Ja si 50k za chuvu dovolit mozem, mas pravdu. Ale ten cas na manazment okolo by bol fajn si nejak podelit s druhou polovicou genetickeho materialu :D
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    RENFRI: No troufám si říct, že máš dost mensinovou práci no
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam