• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIŽeny, které nemají děti a muži se stejným stavem 🦄
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    CORNELA: taková je ale v podstatě každá, důvod je navštěvovat je stejnej, jako u těch nejeblejch - chceš potěšit ženu. Nebo si myslíš, že když se chlap nudí, tak si jde dobrovolně pokecat s náhodnou o generaci starší ženskou?
    Btw. my to nezastání se taky moc nedáváme, ale halt sme si museli zvyknout, bo je to evidentně rozšířená konstrukční vada.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    OMNIHASH: Nevidím důvod v sebemrskačství návštěv takový tchyne, jestli v tom chce bejt až do duchodu to dítě, tak je to jeho boj... Ale tohle nezastani se mám pocit ženský překvapivě nedávaj
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    CORNELA: tak aspoň to bylo trauma z dětství, půlka tchýní, co sem zažil, takhle jela ještě těžce v dospělosti, a že by se proti tomu jejich dcerky nějak vehementně vymezovaly, sem úplně nezaregistroval. Buď hustily do nich, jak jsou marný ony, nebo já, počet příčetnejch tchýní, co nechaly svý dospělý děti žít si život, jak uznaj za vhodnej, by spočítal na jedný ruce i slovenskej dřevorubec v důchodu... naopak mi přišlo, že to zvládaly líp holky s úplně toxickejma matkama, co byly zvyklý se s nima hádat o čemkoliv už pár pětiletek, než ty s relativně normálníma, kterejm jeblo jednou za uherák, aby na to všichni zúčastněný nevěřícně koukali po čas celý etudy.
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    SITH: přesně ;) navíc tady byla zmíněna lítost ze slov a urážek tchýně, ne z toho jak se zachoval partner.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    SITH: Tak s tchyni v kontaktu bejt nemusíš, ale že se tě nezastane nejbližší člověk jednoho celkem mrzí ne?
    SITH
    SITH --- ---
    Já tleskám tomu jak z toho celého příběhu to odnesl chlap, od lidí, kteří u toho nebyli a toho chlapa a jejich vztah neznají :-)

Tím chci říct, že rozhodnout se během vteřiny mezi vlastními rodiči a partnerkou není nikdy nic jednoduchého, takový freeze je něco na co se moc připravit nedá a třeba pro komunikačně nezdatného člověka docela šílená situace. Lidi zmrznou u jednoduších věcí.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    OMNIHASH: 1. já mám zcela jsoucnou tchyni
    2. je to red flag, zažila jsem tohohle chování v okolím dost a vždycky to takhle skončilo, výmluva na tyranii v dětství a po třiceti letech není chlap schopnej se svojí ženy zastat, nejen před matkou. Nepopírám, ze spousta lidí traumatu z dětství má, ale jestli s tím někdo do tohohle věku furt nic nedělá, tak je to taky dost blbě
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    CORNELA: tak hlavně, aby si to každá ženská pamatovala, až bude její maminka hustit něco do přítele na nedělním obědu. Tyhlencty hraběcí rady od lidí, který v tom nežili... jenom na nyxu jsou tak tři auditka, kde se dospělý lidi ve středním věku vypovídávaj že svejch traumat z rodičů, nehledě na pohlaví.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    CORNELA: ja taky. ze se ma muz zeny zastat, kdyz se do ni nekdo pousti. ze to je samozrejmost. a ne treba v horsim pripade jeste delat z zeny psycho, ze ji vadi, ze se ji nezastal. opakovane.
    MAGENTA
    MAGENTA --- ---
    CELLINDRA: Tak to je fakt síla... to jsi dobrá, žes to ustála nějak ve slušnosti...! "tchyne" by si mela sypat popel na hlavu

A když tohle čtu, tak jsem nakonec i ráda, že má partner syna už z předchozího vztahu a na mě nikdo netlačí... A hodně si vážím toho, že rodinné návštěvy probíhají vždy v pohodě.
    Moji rodiče mají vnoučata od bráchy.
    Jediný co, tak máma párkrát projevila obavy, že zůstanu na starý kolena sama... Ale tak mohou se stát i horší věci, žejo :) A kdoví, třeba umřu brzy...
    CELLINDRA
    CELLINDRA --- ---
    CORNELA: Nikdo neni dokonalej, všichni se to postupně učíme a děláme, co můžeme. Ale nepřišla jsem sem ani tak řešit nedostatky svýho partnera, spíš upozornit, jaký zážitky můžou bezdětnýho člověka potkat. Já jsem jinak úplně v pohodě, ráda si o tom s kýmkoliv popovídám a vysvětlím, jak to mám, ale tohle bylo tak hluboce přes čáru, že myslím, že paňmámu už nikdy neuvidím a mám z toho radost. ;)
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    POZITRON: Ty nebo Cellindra?
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    VERSONNENHEIT: diky za tenhle prispevek, potrebovala jsem to asi videt napsany.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    CELLINDRA: Krev není voda, ale z tohohle prizdisracstvi by měl každej chlap zavcasu vyrůst, už to asi dávno není doma tyrany dítě, žije sám a měl.by se umět vymezit, výmluvy na trauma z dětství jsou většinou zasterka latentnich mamanku imho
    EKG
    EKG --- ---
    Proc vlastne lidi delaji tyhlety vanoce, kontakt s rodinou, etc?
    CELLINDRA
    CELLINDRA --- ---
    VERSONNENHEIT: On je extrémně conflict-averse a bohužel svojí matkou naprosto semletej létama těžký manipulace. Snažím se s ním dlouhodobě trochu pracovat a i jsem mu říkala, že mě mrzelo, že se mě nezastal - ale fakt když to zkusil, tak ona mu normálně odsekla, že to chce slyšet ode mě. A ani jeden z nás není pohotovej a neumíme moc takhle najednou reagovat, je to fakt těžký. Ona si vytvořila v hlavě nějaký konstrukce představ zjevně zahrnující to, že já mu děti slibuju a pak to pořád oddaluju, takže jsem největší svině na světě a on chudák oběť (že mám třeba vážný zdravotní problémy, to jí moc nezajímá, stejně jako jí nezajímá, že na to téma vedeme dlouhodobý upřímný diskuse a rozhodně si navzájem nelžeme...). A když jsem řekla, že jsme takhle strašně šťastný a spokojený a máme svůj život rádi, tak to bylo jako rudej hadr, to jsme si teda dovolili moc... (facepalm).
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    CELLINDRA: To je peklo... Já si teď naposled vyslechla jestli už mám konečně rodinu a co ty děti, že jestli nevím jak se dělaj tak mi to vysvětlí, no jako taky sem úplně neměla co na to říct
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    CELLINDRA: Tyjo, masakr no :)
    Nicméně přijde mi trochu divný, že "Partner chudák dostal naprostej freeze". Dospělej chlap by měl být schopnej se zastat v takový situaci svojí partnerky a pokud to neudělá, je to aspoň pro mě celkem red flag. Obzvlášť pokud jak píšeš jste stejného názoru a potomka nechcete. Jestli ona tam do tebe nějak šila a ten "chudák" tomu přihlížel, jsi s tím v pohodě a budeš ho omlouvat :)?
    CELLINDRA
    CELLINDRA --- ---
    Čau bando, mám pro vás vánoční historku slash psychologickej horror. Byli jsme na svátky jako každý rok na oběd u rodičů partnera (oba jsme čtyřicátníci, děti nemáme a jsme tak zcela spokojení). Ta návštěva je vždycky strašně náročná, paňmáma je taková ritualistická generálka, všechno musí bejt po jejím. No a už jsme měli po obědě, zazpívaný koledy, rozdaný dárky, já už se moc těšila domů, načež paňmáma na mě uhodila a jak si to jako představuju, že její jediný syn nebude mít děti a že pro ní je to strašlivý a že na to myslí asi dvacetkrát denně a že ho nebude mít kdo pohřbít a že jsem sobecká a vůbec ho nemiluju a že ho tahám na vařený nudli atd. atd. ad nauseam. Chvíli jsem se snažila slušně ale důrazně říkat, že je mi líto, jak se cítí, ale že je to naše věc - ale když vytáhla ty obvinění, tak jsem se zvedla, že jdu domů. Ve dveřích jsem jí řekla, že nemá pravdu a že se mě to hluboce dotklo, ale ona mi nevěřila.
    Partner chudák dostal naprostej freeze a i když by k tomu něco chtěl říct, tak ona ho ani nenechala.
    Mně ani tak nevadí, že mi řekla, že je z toho nešťastná, tomu rozumím a chápu to (je mi to líto, ale to je to jediný, co s tím můžu dělat). Ale že mě plná zášti a nenávisti (poté, co mě pohostila kachnou a dala mi dárky, což je teda taky bizár) začne obviňovat z toho, že jsem sobecká kráva a že partnerovi lžu a manipuluju s ním, to mi přišlo hluboce přes čáru. Snad nikdy v životě se ke mně nikdo takhle neurvale nechoval. No aspoň už tam nikdy nemusím na návštěvu, to je taky fajn! ;)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MART1NKA: pořád ti říkám, že hledáš lesbu :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam