• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIŽeny, které nemají děti a muži se stejným stavem 🦄
    Ať už šťastní a spokojení, kteří se svobodně rozhodli děti nemít a nebo ti, kteří se tím trápí jako třeba já

Pravidla:
    1. Vždy respektujeme názor druhého a nesnažíme se v diskuzi tlačit názor svůj jako jediný správný.
    2. Chováme se k sobě slušně, nenadáváme si, netrolíme se pro vlastní pobavení a tak podobně. Za porušení RO na týden.

Aktuální téma:
    "Ja ak budem mat dieta, tak bud pojde na rodicak chlap, alebo pojde do jasli/budem mat au pair… ja to nechcem a psychicky nedam."
    rozbalit záhlaví
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    NEI: Moje dítě bylo v necelých dvou letech nadšené, že může být přes den s dětmi ve školce a ne samo s matkou doma. Není to univerzální.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    NEI: Kolik ti je? Ja že jesle byly v ČSR běžně a nemyslím si, že by z toho byla republika poškozených deprivantu
    NEI
    NEI --- ---
    MART1NKA: 1,5 roku staré dítě na 8 hodin z domova je pro mě na hranici emočního týrání.

Viděla jsem asi pět dětí kolem 2 let, které čtyřhodinový pobyt ve školce proplakaly a nešlo jim jakkoliv pomoct.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Ako detske skupinky tie deti od 1,5 roka beru a je to sposob, abym uvolnit matke s poporodnou depresiou kapacitu na to, aby sa z toho mohla dostat, ci uz s navratom do prace alebo ne. Mne na tom pride toxicke preferovat nejake pohlavie, ale hodit decko do skupinky… ten zvyk byt s detmi doma do 3 je specifikum vychodnej Europy a nikde inde sa to nerobi.
    NEI
    NEI --- ---
    IOM_NUKSO: Jediné, co umím uznat, je to že nejsem neměla použít výraz "těžkou" disociální poruchu.
    To je už je ode mě moc emočně zabarvené.
    Stejně jako jsi na spektru od 0 do 100, tak tahle ženská má projevy poruchy na stupnici 0 až 100.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    NEI: tak to mas imho hodne snizenou hranici toho, co povazujes za patologicke..
    NEI
    NEI --- ---
    NEI: Kde je pravda se stejně nikdo z nás nemá šanci dozvědět.
    NEI
    NEI --- ---
    IOM_NUKSO: Mně to znělo natolik krutě, abych ji z fleku diagnostikovala jako tuhle poruchu.
    A vám může být konec konců jedno, jak to já subjektivně vnímám.

Ale odmítám o tom debatovat celý den.

Konec téhle diskuze, děkuju za pochopení.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    NEI: hmm mne to zas tak krute neznelo, plus tam pocitam s faktorem zkresleni informace, jelikoz to je pokec od kamaratky o jeji svagrove prinesen sem kamaratkou te kamaratky. Taky tam pocitam s nejakou kulturni jinakosti, protoze pravdepodobne to je ruska.
    NEI
    NEI --- ---
    Máš různé levely té poruchy, ne každý je vrah stejně jako ne každý autista má mentální retardaci.
    NEI
    NEI --- ---
    IOM_NUKSO: Ale ona jedná doopravdy krutě.
    Alespoň dle popisu.
    MAGENTA
    MAGENTA --- ---
    - jsou i "zdrave" zeny, ktere otehotni, aby neprisly o sveho muze / vztah / vyhody
    - jsou i "zdrave" zeny, ktere poslou 1,5 roku stary dite do skolky, např. aby samy neprisly o zamestnani

Ja u toho paru vnimam hlavne velkou vzajemnou spoluzavislost... Z toho, co o ni vim, tak ona je spis hodne krehka a ustrasena ( + teda vychcana). Co vsechno se skryva za tou "smisenou poruchou" se muzeme jen domnivat.
    Ale nazyvat to jako "tezce disocialni" je tezce mimo...
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    NEI: tohle je ale na uplne jinem levelu, poslechni si nejakej podcast o teto poruse, to neni nejaka ta nase neempatie, ale opravdova krutost.
    NEI
    NEI --- ---
    DIVA: Taky znám pár takových a sere mě teda maximálně, že nemají soudem nařízenou léčbu.
    Holt s vysokým IQ se jim to dobře maskuje a fungujou ve společnosti skvěle.

Žena, která otěhotní proto, aby nepřišla o sociální výhody a pak vrazí 1,5 roku staré dítě na 8 hodin do jeslí protože to je holčička a ne kluk, pro mě psychopatka je bez ohledu na další definice.
    DIVA
    DIVA --- ---
    MAGENTA: ty ji znas a treba vis ze to tak neni, z (nutne) neuplneho popisu se to tak jevit muze. Ja treba jednoho takoveho asi znam a je svym zpusobem platnym prvkem spolecnosti .) nemusi asi kazdy hned vrazdit
    MAGENTA
    MAGENTA --- ---
    Nemuzes preci vybrat par bodu a ignorovat celkovy obraz ty poruchy.
    Navic ty body, co sis nechala vypsat od AI , mohou byt znakem i jinych poruch osobnosti...
    MAGENTA
    MAGENTA --- ---
    Tos asi blbě pochopila...
    Disociální porucha osobnosti – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Disoci%C3%A1ln%C3%AD_porucha_osobnosti
    NEI
    NEI --- ---
    Nevím jestli je to psychopatka doopravdy, ale dle popisu od id Hellenka ano.
    NEI
    NEI --- ---
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    MAR_TINA: to je vlastne zajimave, ze to takto navenek pusobi, proc to tak je? To se ptam tak spis pro sebe
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    NEI: tezce disocialni poruchu maji seriovy vrazi. Asi myslis jinou poruchu?
    MAGENTA
    MAGENTA --- ---
    jo, taky je dobrý si připomenout, že poruchy osobnosti má údajně cca kolem 10% populace, takže zas tak úplně vyjímečný to není...
    a nějaké rysy poruch má skoro každej ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam