• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIŽeny, které nemají děti a muži se stejným stavem 🦄
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CORNELA: chudáci potomci. To musí být terno, do 10 nesamostatný mamánek a pak se to překlepí do otrávený puberťák, který nemá časoprostor pro sebe
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    MAR_TINA: Z mých vrstevníků chodila do jeslí hromada a nemám pocit že by to byla banda frustratu
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    MART1NKA: na FB má profil táta na mateřské (kluk cca 32) dává tam modelové situace a pohled z druhé strany. 😊 Kolik hejtu tam je ""buď chlap apod.""" Hrozný. Ale je sympaťák a nic.moc si z toho asi nedělá
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    MAR_TINA: Jak už jsem tady psala - dost mých spoluzacek z medicíny má ti děti, od pátku vím od další, protože dělá ten nově praktika mymu pacientovi a je půl roku v práci... Ehm, promoce byla v červnu 2012, jestli přijde někomu normální bejt takhle dlouho mezi ctyrma stenama a má pocit, že to nebude mít žádný následky
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CORNELA: může to být povahou a ne jeslemi, ale byla jsem spíš sociálně napřed a samostatnější než vrstevníci.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    MAR_TINA: Mám to stejně
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MART1NKA: a není to tu tak dlouho, já mám pocit, že slavný tradiční humanní tříletý rodičák se zavedl v 90. kdy se náhle objevila nezaměstnanost, mnohem vyšší než dnes, a stát nevěděl, co s ní. Tak nenápadně poslal celé ročníky domů. Ženy s dětma a taky se základní škola prodloužila na 9 let. O obojím teď opatrně odborníci začínají mluvit jako o horším, ale špatně zrušitelném kroku.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    IOM_NUKSO: Nehovorim o tom, ze sa potom tazsie vracaju do pracovneho procesu, nie su schopne mat same okrem decka ziadny cas pre seba, ziadne hobby. Co je priamociara cesta do psychiatrickej pece.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Já chodila do jeslí od roka. Byla jsem v pohodě, v těch 3 při přechodu do školky jsem neplakala celé dny, protože pobyt mimo domov a cizí dospělý pro mě nebyly novinka.
    Jsem socializovaná, emočně asi v pohodě, rodiče mám ráda.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    MART1NKA: jj tohle si hodne lidi u nas neuvedomuje. Sice si taky myslim, ze batole, co se predevcirem naucilo chodit neni asi uplne dobry trhat od rodicu do jesli, ale zase my tady mame pak vynervovane zeny, co ty tri roky chcipaj, protoze maji pomyslnou povinnost se od ditete nehnout.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CORNELA: a navíc je ona švagrová naštvaná, že jí babička nehlidá, když hlídá těmhle.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    MAGENTA: jenze to mas prvni zkresleny kanal mezi svagrovou a kamaradkou (a to jeste nevime, zda spis o te svagrove nedostava kamaradka info od svyho bratra? nebo to muze byt i bratr kamaradkinho manzele?), druhy zkresleni je od kamaradky k tobe a treti je od tebe tady k nam.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Uz som pocula aj chlapov vykladat o tom, ze deti maju byt s maminkou do 3 let, ale na rodicak s nimi nepojdu, bude s nim proste doma zena a hotovo. To ma vie vylozene nasrat. Pojebany patriarchat.

K debate co tu rozjizdi Magenta: fakt nemam rada ked mi niekto vyklada ako to maju ludia, ktorych zivotne pribehy ma niekto sprostredkovane cez dvoch ludi s tymto odsudzujucim tonom, este voci inej zene.
    CHOCOLAT
    CHOCOLAT --- ---
    NEI:
    "O dítě se absolutně vůbec nestará.
    Má blbý kecy ohledně pohlaví dítěte.
    Všechnu péči háže na ostatní.
    Doma nic nedělá a chodí si na nějaké parties a podobně."

Tyjo tohle na mě působí jako charakteristika průměrnýho buranskýho chlapa. Akorát on to dítě chtěl, aby se mohl chlubit. Ale když se stejně chová žena, tak je hned psychopatka.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    LUSINDA: Kamaratky zijuce na zapade davali deti prec v pol roku az roku. Nikde (ani v Skandinavii) nemas dlhsie ako rok. Ja viem, ze cesky diskurz je iny, ale faktom je, ze ten aparat rodicovskej dovolenky mame len my v ost bloku. A nikde inde sa to za ziadne tyranie nepovazuje.
    MAGENTA
    MAGENTA --- ---
    CORNELA: ona mi obcas posila i okopirovany casti jejich konverzace... od svagrovy, nebo i od ty tchyne
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    MAGENTA: Kamarádky svagrova a ty, a kamarádka s nima žije a vidí do toho tak exaktne a rozhodně to vyprávění přes tři zaujaté lidi nezkresli fakta
    MAGENTA
    MAGENTA --- ---
    a teď se podržte - prej výhledově uvažujou jeste o dalším dítěti, protože pořád nějak chtěji toho kluka...
    MAGENTA
    MAGENTA --- ---
    CORNELA: Ta narušená matka je mojí kamáradky švagrová. Takže to info není zas tak moc vzdálený.
    Moje kamarádka je z toho samozřejmě trochu paf a dost to řeší, protože to ovlivňuje celou jejich širší rodinu.
    NEI
    NEI --- ---
    ACKO: Prosím, již nemáš přístup do diskuze a nemusíš se nervovat. ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam