IOM_NUKSO: No vo Vietname som videla, ze akonahle je dieta mobilne, tak ho hlida nejaka hlidaci baba na ulici a mama pracuje, dovtedy pracuje s deckom priviazanym v satku. V Hong Kongu hlida Filipinka rovno po sestinedeli. To same v USA, tam teda zeny casto opustia pracovny zivot uplne, ale ak maju karieru, tak maju pani na hlidani. Nemky a Skandinavky maju luxus, ze mozu byt doma rok a potom sa vracaju fulltime do prace. Vo Svajciarsku a Anglii odovzdavas cca polrocne do daycare.
Byvalo to: it takes a village to raise a child, toto sa po druhej svetovej vytratilo a zeny maju u nas roky kouli na nohe zavrene v samote v nuklearnych rodinach uple na detoch.
Takze tak no…
Za mna shamovat zensku co da do detskej skupiny dieta 1,5 roka stare. Kde sme? Ked sa nejaka zrodila na to byt matka a ma chlapa, co ju uzivi, tak je nech si to svoje vysnene obdobie zivota uzije, to je hezke, fakt im to zo srdca prajem. Ale pomlouvat za to, ze ma decko v skupinke a sama si dovoli mat svoj zivot… uznajte ze by mali mat zeny na vyber, ako so svojim zivotom nalozia.
Ja ak budem mat dieta, tak bud pojde na rodicak chlap, alebo pojde do jasli/budem mat au pair… ja to nechcem a psychicky nedam. Mne pridu deti zaujimave az ked vedia rozpravat. Ziadnu poruchu osobnosti nemam, len to mam proste inak. Empatiu mam normalnu. Keby toto povedal chlap, tak sa nikto nedivi ale zena si to nemoze dovolit. Myslite, ze by ma nejaka baba takto nepomlouvala? Jasne, ze ano.