• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIŽeny, které nemají děti a muži se stejným stavem 🦄
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MAR_TINA: ale jako před 20 lety bych třeba zvládala jinak. Teď jsem stará, to energie na vzdory a řev asi nějak přirozeně mizí.
    VICTO_REA
    VICTO_REA --- ---
    MICHELLEDANIELS: Pud rozmnožování neexustuje. V případě pořizování dětí je to pud dominance nebo když se ucho urthne a nefunguje antikoncepce, tak se jedná o pud sexuální. Konec mé pragmatické vsuvky.

Ale já nikomu nenutím, aby se nechal ovládat pudy, jsme koneckonců lidi, že jo. Znáte to... láska a tak:))
    NEI
    NEI --- ---
    BAILAMARCIA: Tak s mladší sestrou ve věku 5-6 let asi půl roku, do toho tam byl bratr se svými potřebami.
    Myslím že jsem tam bývala cca i třeba měsíc v kuse když byla ještě mladší, ale to už je tak deset let zpátky.
    S mladšími cizími dětmi nonstop jen pár dní.
    BAILAMARCIA
    BAILAMARCIA --- ---
    NEI: Můžu mit jen tak pro zajimavost otazku, jak dlouho nepřetržitě jsi byla s dítětem? Jakože já třeba čtyři dny, kdy manžel kamarádky jel jako dozor na lyžák a kamaradka měla půlroční dítě... Tak jsem ve středu odpoledne přišla a v neděli večer odešla... A to jsem teda měla ještě odlehčenou verzi bez nočního přerušovaného spánku... Ale v těch 6.05 bych asi ještě spala dál... :D tak jen tak sbiram zkušenosti lidí, které to bavi, ale maji za sebou zkušenost trochu delší nez pár hodin...
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    NEI: Mozes sa i nechat zamestnat v takom hoteli ako detsky animator na jedny prazdniny :)
    NEI
    NEI --- ---
    MART1NKA: Super, dám si inzerát, že budu dělat prázdninovou chůvu za ubytování a stravu v nějakým **** resortu.
    To by šlo. :-)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MICHELLEDANIELS: to ja mam energie na svoj vek (myslim, ze som v podobnom veku ako ty) fakt hodne. rozhodne dost na to, aby som robila energeticky narocne hobby.
    ako neni to sobecke. je to najdolezitejsie rozhodnutie v zivote. U teba to moze ovplyvnit vyber dalsieho partnera vzhladom k tomu, ci (dalsie) deti chce alebo nie.

NEI: ono staci ist na dovolenku s rodinami s dvoma batolatami 2 under 2 napriklad :) ale chlapov okolo 40 co uz deti maju a dalsie nechcu, o ktore by si sa mohla obtyzden starat je hromada.
    NEI
    NEI --- ---
    MAR_TINA: Mně tohle právě baví. Ten ruch a užvaněnost a legrace a starosti.
    Ale otázkou je, zda by mě to bavilo jako nonstop, několik let v kuse.
    To jednoduše nevím.
    Leda hledat práci fulltime chůvy v domácnosti a tím to zkusit.
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    MART1NKA: hele, tohle chapu i s ditetem. Holce je 15 let, teoreticky bych ted jeste deti mit mohla, ale chci to, když už mam ted celkem free život?
    A není to tím "že bych si své už splnila", deti miluju, ale nejsem si jista, zda bych do toho mohla dat tolik jako pred tim a ze by mi pak zbyla jeste nejaka energie na svuj zivot. A ano, žijeme především pro sebe, když se rozhodneme mít dítě, musíme čast obětovat i jemu, ale pořad je stejne dulezity i ten nas zivot.
    Jak sobecky tyhle uvahy musi znit zenam, ktere deti mit nemuzou vubec...
    Ale asi se shodneme na jednom. Nikdy nic neni tak jak si planujeme :)
    NEI
    NEI --- ---
    PALEONTOLOG: Teď nevím jestli máš na mysli vlastní mámu nebo bývalou ženu.
    Ale ono je to asi jedno.
    Ano, starost o matku mě čeká taky, ale ona už teď prohlašuje že půjde brzy raději do domova důchodců.
    Což teda nevím co tam chce dělat, když je zvyklá se většinu času vrtat v zahradě a vymýšlet úpravy interiéru a exteriéru domu.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MAR_TINA: Je to tak, radsej budem 9 hodin na meetingu ako absolvovat jedny ranajky s balenim na lyze dvoch predskolskych deti. Este v predstave, ze mas chlapa, ktory ma selektivnu slepotu a nevie kde co je. Z toho mi ide uzkost ked to vidim.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    *pomohli, no to je fuk
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MART1NKA: já když vidím, co si třeba já, nebo nejmenovani lidi, vybíraj instinktivně za partnery, tak naprosto chápu, že by za mě ten racionální výběr udělal někdo úplně jinej :) třeba počítač nebo hod korunou by výrazně pomohly :-))
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MART1NKA: já byla vyčerpaná, jen když jsem ty rodiny pozorovala!
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MICHELLEDANIELS: Rozhodne je viac vycerpavajuca materska nez praca :D aspon pre mna.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    NEI: kdybych se měl vrátit k péči o postiženýho, za mě by to byl dementní rodič, nejspíš s nějakou závislou poruchou osobnosti, kdo dalece překonával starosti s dětma. ale postižený dítě je taky šílený kombo...
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MICHELLEDANIELS: No ono furt zvazujes nechat si ten (skvely uspesny v mojom pripade) zivot sama pre seba a nevediet ake to je mat to dieta, alebo to skusit s tym, ze je tam nejaka sanca, ze ti to uplne znici zivot. Plus ta premenna s povahou chlapa je tiez dolezita.
    Moja matka bola fakt chytra, ta si proste na mnozenie vybrala niekoho, kto bol fakt tip top otec a skvely manzel. A vybrala si ho racionalne, ulovila v praci.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Právě se vracím z prodlouženého víkendu na lyžích bez dětí a bylo to zábavné a luxusní :)
    Hlavně když člověk ráno v hotelu u snídani vidí to nekonečný nasazení o malé fňukaly (tak do 6 let minimálně), kteří spotřebují 110 % rodičovského času na rozmatlání jednoho toastu s nutellou a stejně jdou na lyže nenajedení.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    MICHELLEDANIELS: to asi strasne zalezi na veku rodicu, typu prace, povahy a jake je dite. S mym synem byla urcite jednodussi materska, jeste jsem na ni stihala se ucit a manzel chodil domu znicenej uplne bez energie, zato ja v case jeho prichodu mela jeste energii neco podnikat, co ale bohuzel on nesdilel. Ale muj syn byl vyjimecne hodne roztomile miminko a batole.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    MART1NKA: ano, moje svagrova to tak ma, ze oba maj nizsi uvazky a deti napul a casto home office. Ale popravde porad nechapu, jak se jim povedlo se tak skvele domluvit a zorganizovat, je to asi spis vzacne :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam