• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIŽeny, které nemají děti a muži se stejným stavem 🦄
    Ať už šťastní a spokojení, kteří se svobodně rozhodli děti nemít a nebo ti, kteří se tím trápí jako třeba já

Pravidla:
    1. Vždy respektujeme názor druhého a nesnažíme se v diskuzi tlačit názor svůj jako jediný správný.
    2. Chováme se k sobě slušně, nenadáváme si, netrolíme se pro vlastní pobavení a tak podobně. Za porušení RO na týden.
    3. Chodíme sem diskutovat pod svým skutečným id, neuznávám zde mulťáky.

Aktuální téma:
    "Ja ak budem mat dieta, tak bud pojde na rodicak chlap, alebo pojde do jasli/budem mat au pair… ja to nechcem a psychicky nedam."
    rozbalit záhlaví
    _ALEXA_
    _ALEXA_ --- ---
    GRETKA: Já prostě podvědomě vnímala, že by to ta holka nemusela poslouchat, že se přitom může cejtit nechtěně, jako něco, co mámě nakolejilo život blbým směrem, jak tam popisuje. Přitom jsem párkrát taky zahlásila, jak je na prd bejt rodič, proč já apod., ale tak nějak ve vtipu, s hranou teatrálností. Tam to ta máma říká dost navážno a depresivně. Jak říkám, je dost pravděpodobný, že to maj vykomunikovaný, holčička je vyzrálá, ale nesedlo mi to.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    _ALEXA_: Ve fránině pro to co popisuješ existuje terminus technicus “regret parental” = máš rád-a svoje dítě-děti avšak nemáš ráda roli rodiče. Je ti lito, že jsi se stal-a rodičem. Většinou je to “Chtěl-a bych jsi svůj bezdětný život nazpátek, ale jsem dostatečně nohama na zemi, abych věděl-a že teď mám rodičovské povinnosti”.
    V české mentalitě tadle entita je dost cizí a asi se teď objevuje. Což naznačuje že věci se posunují.
    BAILAMARCIA
    BAILAMARCIA --- ---
    CROSS: A jako já osobně si myslim, že právěže nemalá část těch přesvědčovačů už nemůže vycouvat z toho, že mají své, tak do toho chtějí zlanařit ještě ty šťastně bezdětné parchanty a pak jenom "chacháá a máš to, vítej v pekle!" :-D
    To jsem si myslela vždycky a někdy loni na mě na IG vyskakovala jakože vtipná videa právě na motivy tohoto. Bylo to točené lidma s cca ročním dítětem... Plus se to objevilo i u pár stand up komiků...

Samozřejmě při vší úctě se to nevztahuje na ty, co děti opravdu chtějí a opravdu jim to nejde, ať už nespěšné snažení s partnerem nebo neúspěšné hledání partnera... a stejně do nich jejich okolí valí...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    CROSS: Nebo se dá taky odpovídat "ne, díky, já radši kuře" :))
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CROSS: a to je dobrý :)
    CROSS
    CROSS --- ---
    Přesvědčovat někoho, kdo děti nechce a nemá, aby si je pořídil, je stejně ujetý jako přesvědčovat někoho, kdo je chce a má, aby se jich zbavil.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    _ALEXA_: Tak snad sa tu nikto nesnazi nikoho konvertovat ani jednym smerom :)
    _ALEXA_
    _ALEXA_ --- ---
    Líbil se mi ten dokument. Trochu jsem teda trnula u výpovědi tý paní s dítětem, která před ním říkala, že by ji jako bezdětný bylo líp. I když k tý holčičce se chovala hezky a nejspíš spolu tuhle otázku vykomunikovaly víc do hloubky než bylo v tom dokumentu.

Párkrát jsem chtěla v týhle skupině reagovat na některý argumenty, proč nebejt rodič, který mi přišly scestný, ale vlastně nechápu, proč je třeba nějakej postoj obhajovat. Nejspíš teda vnímám rozdílně lidi, který to tak cejtí, nemají žádný pud, potřebu - tady fakt není nutná žádná debata. A jestli se někdo rozhodne pro bezdětnej stav z racionálních důvodů, nevěřím, že ho debata na nyxu konvertuje k šťastnýmu rodičování
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    POZITRON: mno ja bych dnes do rodicovstvi uz taky nesel. jedna tak nejak z personalnich duvodu, druhak celospolecensky a do tretice tem zmetkum mejm rodicum navzdory :))
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    POZITRON: Jako dobrý, v zásadě jsou mi ty lidi tam osobně sympatický, ale mám z toho trochu takový pocit, že to může ve většinovém divákovi spíš podpořit přesvědčení o dobrovolné bezdětnosti jako podivném výmyslu woke feministek.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    „My děti mít nebudeme!“ | Dobrovolně bezdětní | Celý dokument
    https://youtu.be/Mksj0bTB6LU?si=hGgKycU-VDFh1-0q
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    IOM_NUKSO: počkej ještě se tu třeba postupem dozvíme,.že dítě bylo při porodu priduseny a není úplně standardní.
    Je navíc normální, že matka ty porodní komplikace psychicky nemusí nést dobře....a to dlouho po porodu. Navíc když skoro umřela.
    NEI
    NEI --- ---
    Technická vsuvka:
    Doplňuji o pravidlo číslo 3:
    Chodíme sem diskutovat pod svým skutečným id, neuznávám zde mulťáky.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    MAGENTA: tak pokud je hospitalizovana na psychiatrii, tak nebude jenom vychcana.
    MAGENTA
    MAGENTA --- ---
    QUANTI: snad už to riskovat nebudou... ona měla navíc v těhotenství HELLP syndrom (slyším poprvé), musela na urgentní císař...

Jinak aktuálně je nakonec hospitalizovaná na psychiatrii

držme jim palce
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    LUSINDA: Funguje to přesně jako loterie. Nikdy nevíš, co si nakonec vytahneš, i když si uděláš detailní analýzu pět generací zpět a před početím obětuješ kohouta.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    NEI: já ti nevím. Genetická loterie moc nefunguje. My jsme klidní introverti.....a dítě je expresivní, hyperaktivní extrovert. Kdyby nám nebylo vizuálně tak podobný, tak přemýšlím i nad výměnou v porodnici. 🥲😁
    BAILAMARCIA
    BAILAMARCIA --- ---
    NEI: Jako jasně, ale tak v tomhle konkrétním případě - pokud by kluci její sestry byli flegmatičtí andílkové a její kluci hyperaktivní ďáblíci, tak to bych si asi nějak vysvětlit dokázala. :-) Jsou to víceméně nastejno a vesměs běžně si hrající a vztekající se děti etc.
    NEI
    NEI --- ---
    BAILAMARCIA: Taky je asi individuální, jaké si v genetické loterii zrovna vylosuješ.
    Některé je skromný, hodný andílek, který sedí tam, kam ho posadíš celé dopoledne a sám si hraje a jiné adhd ďáblík, který vydá za 5 jiných dětí a potřebuje neustálou akci.
    BAILAMARCIA
    BAILAMARCIA --- ---
    NEI: OK, díky za odpověď. :) Sourozence bych do toho já osobně nezapočítávala, to má trochu jinej vibe...
    Ale teda zrovna ta mnou zmíněná kamarádka měla taky zkušenost s mladšíma sourozencema, s jejich dětma a svoje teda taky moc chtěla, teď teda má už druhé a když mi řekla, že proč jí nikdo neřekl, ze mít děti je tak těžké, tak jsem na ni teda nevěřícně koukala. Částečně pro to, že když ji trápilo, že ještě nemá děti, tak jsem ji řekla, že si nemyslim, že mít dítě je jenom roztomilé spící miminko v kočárku, tak mi bylo řečeno, že to vidim moc černě... A tak teda jsem ale jinak počítala s tim, že po jejich zkušenostech s hlídáním to vědět bude... Pro mě fakt hrozně fascinující případ. Chápu když ty lidi tu zkušenost nemají, chápu když to není úplně plánované, ale lidi se s tim rozhodnou poprat, ale na tohle fakt jenom nevěřícně koukám...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MAR_TINA: ale jako před 20 lety bych třeba zvládala jinak. Teď jsem stará, to energie na vzdory a řev asi nějak přirozeně mizí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam