• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIŽeny, které nemají děti a muži se stejným stavem 🦄
    NEI
    NEI --- ---
    BAILAMARCIA: Taky je asi individuální, jaké si v genetické loterii zrovna vylosuješ.
    Některé je skromný, hodný andílek, který sedí tam, kam ho posadíš celé dopoledne a sám si hraje a jiné adhd ďáblík, který vydá za 5 jiných dětí a potřebuje neustálou akci.
    BAILAMARCIA
    BAILAMARCIA --- ---
    NEI: OK, díky za odpověď. :) Sourozence bych do toho já osobně nezapočítávala, to má trochu jinej vibe...
    Ale teda zrovna ta mnou zmíněná kamarádka měla taky zkušenost s mladšíma sourozencema, s jejich dětma a svoje teda taky moc chtěla, teď teda má už druhé a když mi řekla, že proč jí nikdo neřekl, ze mít děti je tak těžké, tak jsem na ni teda nevěřícně koukala. Částečně pro to, že když ji trápilo, že ještě nemá děti, tak jsem ji řekla, že si nemyslim, že mít dítě je jenom roztomilé spící miminko v kočárku, tak mi bylo řečeno, že to vidim moc černě... A tak teda jsem ale jinak počítala s tim, že po jejich zkušenostech s hlídáním to vědět bude... Pro mě fakt hrozně fascinující případ. Chápu když ty lidi tu zkušenost nemají, chápu když to není úplně plánované, ale lidi se s tim rozhodnou poprat, ale na tohle fakt jenom nevěřícně koukám...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MAR_TINA: ale jako před 20 lety bych třeba zvládala jinak. Teď jsem stará, to energie na vzdory a řev asi nějak přirozeně mizí.
    VICTO_REA
    VICTO_REA --- ---
    MICHELLEDANIELS: Pud rozmnožování neexustuje. V případě pořizování dětí je to pud dominance nebo když se ucho urthne a nefunguje antikoncepce, tak se jedná o pud sexuální. Konec mé pragmatické vsuvky.

Ale já nikomu nenutím, aby se nechal ovládat pudy, jsme koneckonců lidi, že jo. Znáte to... láska a tak:))
    NEI
    NEI --- ---
    BAILAMARCIA: Tak s mladší sestrou ve věku 5-6 let asi půl roku, do toho tam byl bratr se svými potřebami.
    Myslím že jsem tam bývala cca i třeba měsíc v kuse když byla ještě mladší, ale to už je tak deset let zpátky.
    S mladšími cizími dětmi nonstop jen pár dní.
    BAILAMARCIA
    BAILAMARCIA --- ---
    NEI: Můžu mit jen tak pro zajimavost otazku, jak dlouho nepřetržitě jsi byla s dítětem? Jakože já třeba čtyři dny, kdy manžel kamarádky jel jako dozor na lyžák a kamaradka měla půlroční dítě... Tak jsem ve středu odpoledne přišla a v neděli večer odešla... A to jsem teda měla ještě odlehčenou verzi bez nočního přerušovaného spánku... Ale v těch 6.05 bych asi ještě spala dál... :D tak jen tak sbiram zkušenosti lidí, které to bavi, ale maji za sebou zkušenost trochu delší nez pár hodin...
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    NEI: Mozes sa i nechat zamestnat v takom hoteli ako detsky animator na jedny prazdniny :)
    NEI
    NEI --- ---
    MART1NKA: Super, dám si inzerát, že budu dělat prázdninovou chůvu za ubytování a stravu v nějakým **** resortu.
    To by šlo. :-)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MICHELLEDANIELS: to ja mam energie na svoj vek (myslim, ze som v podobnom veku ako ty) fakt hodne. rozhodne dost na to, aby som robila energeticky narocne hobby.
    ako neni to sobecke. je to najdolezitejsie rozhodnutie v zivote. U teba to moze ovplyvnit vyber dalsieho partnera vzhladom k tomu, ci (dalsie) deti chce alebo nie.

NEI: ono staci ist na dovolenku s rodinami s dvoma batolatami 2 under 2 napriklad :) ale chlapov okolo 40 co uz deti maju a dalsie nechcu, o ktore by si sa mohla obtyzden starat je hromada.
    NEI
    NEI --- ---
    MAR_TINA: Mně tohle právě baví. Ten ruch a užvaněnost a legrace a starosti.
    Ale otázkou je, zda by mě to bavilo jako nonstop, několik let v kuse.
    To jednoduše nevím.
    Leda hledat práci fulltime chůvy v domácnosti a tím to zkusit.
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    MART1NKA: hele, tohle chapu i s ditetem. Holce je 15 let, teoreticky bych ted jeste deti mit mohla, ale chci to, když už mam ted celkem free život?
    A není to tím "že bych si své už splnila", deti miluju, ale nejsem si jista, zda bych do toho mohla dat tolik jako pred tim a ze by mi pak zbyla jeste nejaka energie na svuj zivot. A ano, žijeme především pro sebe, když se rozhodneme mít dítě, musíme čast obětovat i jemu, ale pořad je stejne dulezity i ten nas zivot.
    Jak sobecky tyhle uvahy musi znit zenam, ktere deti mit nemuzou vubec...
    Ale asi se shodneme na jednom. Nikdy nic neni tak jak si planujeme :)
    NEI
    NEI --- ---
    PALEONTOLOG: Teď nevím jestli máš na mysli vlastní mámu nebo bývalou ženu.
    Ale ono je to asi jedno.
    Ano, starost o matku mě čeká taky, ale ona už teď prohlašuje že půjde brzy raději do domova důchodců.
    Což teda nevím co tam chce dělat, když je zvyklá se většinu času vrtat v zahradě a vymýšlet úpravy interiéru a exteriéru domu.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MAR_TINA: Je to tak, radsej budem 9 hodin na meetingu ako absolvovat jedny ranajky s balenim na lyze dvoch predskolskych deti. Este v predstave, ze mas chlapa, ktory ma selektivnu slepotu a nevie kde co je. Z toho mi ide uzkost ked to vidim.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    *pomohli, no to je fuk
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MART1NKA: já když vidím, co si třeba já, nebo nejmenovani lidi, vybíraj instinktivně za partnery, tak naprosto chápu, že by za mě ten racionální výběr udělal někdo úplně jinej :) třeba počítač nebo hod korunou by výrazně pomohly :-))
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MART1NKA: já byla vyčerpaná, jen když jsem ty rodiny pozorovala!
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MICHELLEDANIELS: Rozhodne je viac vycerpavajuca materska nez praca :D aspon pre mna.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    NEI: kdybych se měl vrátit k péči o postiženýho, za mě by to byl dementní rodič, nejspíš s nějakou závislou poruchou osobnosti, kdo dalece překonával starosti s dětma. ale postižený dítě je taky šílený kombo...
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MICHELLEDANIELS: No ono furt zvazujes nechat si ten (skvely uspesny v mojom pripade) zivot sama pre seba a nevediet ake to je mat to dieta, alebo to skusit s tym, ze je tam nejaka sanca, ze ti to uplne znici zivot. Plus ta premenna s povahou chlapa je tiez dolezita.
    Moja matka bola fakt chytra, ta si proste na mnozenie vybrala niekoho, kto bol fakt tip top otec a skvely manzel. A vybrala si ho racionalne, ulovila v praci.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Právě se vracím z prodlouženého víkendu na lyžích bez dětí a bylo to zábavné a luxusní :)
    Hlavně když člověk ráno v hotelu u snídani vidí to nekonečný nasazení o malé fňukaly (tak do 6 let minimálně), kteří spotřebují 110 % rodičovského času na rozmatlání jednoho toastu s nutellou a stejně jdou na lyže nenajedení.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam