MART1NKA: Ok ok, já jen trochu lituju, že jsem dal svůj osobní příklad. Tohle beru jako soukromý problém, který nepatří do diskuse.
Chtěl jsem jen naznačit že na rodičovství jsou stále větší a větší nároky a je to dost tragická zátěž pro vztah. Zastávám názor, že lidí je na světě víc než dost. Necítím povinnost se nějak množit.
A vždycky když slyším "oni ještě nemají děti, to je přechozený vztah" a pod tak ve mě vře krev. Prostě ne každý na to je. A vlastně spoustu vztahů které mám kolem sebe na tomhle ztroskotává. Proto je tolik rozvedených. A tolik svobodných matek. To dělají vysoké nároky společnosti na výchovu dětí. To vůbec není pouze o materiální stránce, ta mě osobně třeba netrápí. Jo děti jsou drahý "koníček" ale nikde se moc neřeší o psychice rodičů. O tom že to není procházka růžovým sadem.
A taky bych skoro řekl že tyhle věci se stávající matky snaží ututlat. Takovéto jo ty ještě nemáš děti? Jak to? To nejsi dost dobrá? Ale ve skutečnosti je to tichý nářek nad tím hele já jsem v prdeli a strašně ti závidím. Pojď budeme v prdeli spolu!
A ty FB a IG a jiné voloviny plné radostných chvil s dětmi je často vlastní autosugesce že je to super. Ale já se přiznám, že nikoho takového kolem sebe nemám. Jsou jen dvě skupiny rodin. Buď ty co si to přiznají a nebo ty, které se to bojí přiznat (a tam je to často mnohem horší).